אצלי בגלל שהוא היה חלש בגלל צהבת גבוהה, הוא לא העלה מספיק במשקל, אז שאבתי לו, לפחות עד הברית (בגיל חודש) כדי שיתחזק ויעלה. הוא העלה מעולה וככה הוכחתי לעצמי ולכולם שהבעיה איננה בחלב.
אני כן ממליצה על שאיבה, היא גם הגבירה את כמות החלב. תקפידי לשאוב גם 10 דקות לאחר שהשד ריק. זה מעודד ייצור. וככה תהיי בבקרה שאוכל הייטב. כמובן שרק פעם פעמיים מספיקות. השאר תניקי ותראי אח"כ מה מצב המשקל. אם עדיין לא העלה מספיק יכול להיות שהוא צריך להתחזק קצת כדי לשאוב חזק ויעיל, אז כדאי להוסיף שאובים על פני הנקה ישירה בנתיים כדי שיתחזק ואז יוכל לחזור לינוק טוב עם כוח.
אם הבעיה היא לא החולשה שלו אז אני ממליצה בחום על יועצת הנקה שגם תבדוק עוד גורמים כמו לשון קשורה, צורת יניקה וכו.
ואגב גם לי אמרו להעיר אבל בגלל שנתתי שאוב ושלטתי בכמויות, הרשיתי לעצמי ולו לישון בלילות (והוא היה ישן 6 שעות ויותר מגיל כמה ימים!)
היה מעצבן לשאוב אבל היה שווה את העליה במשקל. ועכשיו הוא יונק מצטיין
(אם קראת אז עברנו גם תהליך עד לחזרה המוחלטת להנקה ישירה, ולכן מומלץ להאכיל את השאוב מבקבוק מסוים בצורה מסוימת..)
בהצלחה
נ.ב. בשאיבות השתמשתי בהתחלה בידנית של אוונט עד שהגיעה הספקטרה המעולה והגואלת מיד שרה
וכשאת שואבת חכי כמה דקות גם אם לא יוצא כלום כי לרפלקס שחרור החלב לוקח זמן להגיע והחלב משתחרר לא במכה אלא יד כמה הפסקות באמצע לפעמים.. אני הייתי קוראת ספר תוך כדי שאיבה, היה מפסיק לצאת והייתי ממשיכה לקרוא ולשאוב ופתאום אחרי 7-8 דקות עוד נגלה יוצאת..