הנקה ועליה במשקל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • חזרנו הבוקר מטיפת חלב ומאז יום שני שבוע שעבר הוא עלה 30 גרם בלבד...
    נולד 3.5 קילו, השתחרר מהבית חולים 3.28 והיום 3.35... הוא כבר אמור היה לחזור למשקל הלידה שלו...
    אני מניקה בלבד, ללא תוספות תמ״ל, הוא יונק מתי שהוא ״מבקש״ ועד מתי שהוא מפסיק, יכול להיות שהחלב דליל מדי ולא משביע עבורו? או שהוא ישן יותר מדי ולא אוכל מספיק? ( יש לילות שהוא קם כל עשרים דקות... ויש לילות שהוא ישן 6.5 שעות רצוף...)

אמרו לא להעיר אותו בשביל אוכל אבל קצת מדאיג שהוא לא עולה ממש לא?
    אמא שלי חופרת לי לאכול תמרים, שקדים ואגוזים בשביל החלב... מה אתן אומרות? איזה מאכלים אמרו לכן לאכול בשביל חלב טוב יותר?
14 תגובות
עמוד 1
  • וואו, מזכיר לי בדיוק את ההתחלה שלי עם תהל
    כמה אצבעות מאשימות וכמה הטפות על המשקל שלה

• מסכימה עם שירה
  • סליחה שלקח לי זמן לענות על התגובות המושקעות שלכן

• אם כך המצב אז הכל בסדר גמור!
    בחודש הראשון הם עושים יציאות כמעט בכל הנקה, זה גם שורף המון קלוריות
    בזמנו הרופאה אמרה לי שתהל לא עולה מספיק בגלל הפליטות (רפלוקס) ובגלל היציאות התכופות.

החלב שלך לא יכול להיות מימי מדי,
    כן מומלץ להניק כל הנקה מצד אחד בלבד וזה ע"מ שהחלב האחורי השומני יגיע לאחר הראשוני (אחרי 3-4 דקות)
    אבל אם תרצי להגביר מומלץ להחליף צדדים כמה פעמים כמו שאמרתי
    אבל את אומרת שכמות יש 555

חכי מותק, אתם עדיין בחודש הראשון
    לומדים המון, מכירים המון, ולבסוף נכנסים לתלם

• תודה מתוקה,
    היינו היום שוב בטיפת חלב לשקילה, הוא שוב עלה רק 30 גרם, אבל הפעם ביומיים לעומת שקילה קודמת שזה היה ב6 ימים...
    האחות הפנתה אותי לרופא שאמר לי כן להעיר אותו - יום או לילה(בניגוד למה שנאמר עד כה עי כל גורם אפשרי... ורק כדי שיעלה במשקל), אם הוא לא מתעורר לבד לאכול - כל שעתיים גג שלוש שעות, כי העליה פשוט לא מספיקה
    אני אעשה את זה, עדיף לו ולי מהאופציה השניה שהיא תמ״ל...
  • הוא חזר למשקל לידה שלו ?
  • עכשיו ראיתי שלא .
    תראי יש כאן כמה דברים מחשידים קצת,הוא יונק הרבה זמן לדברייך לפעמים שעה וחצי וגם לפעמים לא תופס טוב וכואב לך
    אומנם יש מספיק טיטולים פיפי קקי אך המשקל אכן לא מספק
    כן כדאי להעיר לאוכל כדאי שיעלה טוב ,אך אם הוא לא יונק יעיל זה גם לא יהיה כל כך יעיל ...אני מציעה לך לפנות ליועצת הנקה שתבדוק שהוא אכן תופס נכון ויונק טוב
  • אוקי אז יש פה עליה של 30 ביומיים, אמנם מינימלי אבל טוב בהרבה מ-30 בשבוע
    ענפהל'ה בנתונים היבשים תינוק אמור לעלות בין 20 ל-30 גר' ביום
    איתן אמנם עלה 15 אבל בעיניי זה יפה מכוון שגם מדובר בהנקה מלאה וגם בחודש הראשון
    לדעתי ההנקה מתחילה לצבור תאוצה. חזקי ואמצי

• נראה לי שחלק מהזמן שהוא מבקש פטמה זה כדי להרגע בגלל הגזים.
    התחלתי אתמול להעיר אותו כל 3 שעות לאכול- אעדכן עוד שבוע לאחר שקילה
    אני חושבת לעשות שאיבה ושלפחות ארוחה אחת ביום לתת לו חלב שאוב ולדעת שקיבל ארוחה מלאה
    כמה מ״ל הוא צריך לאכול בכל ארוחה בגיל שבועיים?

אגב לגבי משאבות חלב- קניתי מדלה והיא די חלשה... אתן מכירות משאבות? ממליצות על דגם מסויים?
  • הכמות שהוא צריך לאכול מחושבת לפי 150 כפול המשקל של התינוק וחלקי 8
    לגבי משאבות ,איזו מדלה יש לך, מיני אלקטריק? ממליצה לך לא לקנות משאבה חבל על הכסף ,יש ביד שרה להשכיר משאבה עם חלקים סטריליים כמובן של ספקטרה היא ממש טובה (רק תוודאי שזו ספקטרה ) לא הייתי מתחילה עם בקבוקים ומשאבה במקומך אחא פונה ליועצת הנקה קודם שתבדוק תפיסה נכונה . תראי אם ארוחות נוספות באמת עוזרות .
  • יש לי את המדלה הידנית ואת הספקטרה החשמלית מיד שרה
    שתיהן מעולות, הספקטרה חזקה ביותר

תעדכני אותנו

• יש לי מדלה סווינג... נראה לי שזה השם, זה מה שכתוב עליה. חשמלית..
    מגיע לי מהקופה 2 פגישות עם יועצת הנקה, אז נראה לי שאני אקח את זה בכל מקרה וליתר בטחון שתהיה לי משאבה מיד שרה בבית.
    תודה על הנוסחא

• דווקא שמעתי שסווינג ממש טובה .
    נראה לי שהעניין הוא בשחרור החלב ולא במשאבה
    אבל בכל מקרה תנסי גם משאבה מיד שרה ,אבל קודם יועצת ,אולי שלך תהיה טובה אחרי שהיא תדריך אותך לשאיבה ,איך להגיע לשחרור החלב
  • אצלי בגלל שהוא היה חלש בגלל צהבת גבוהה, הוא לא העלה מספיק במשקל, אז שאבתי לו, לפחות עד הברית (בגיל חודש) כדי שיתחזק ויעלה. הוא העלה מעולה וככה הוכחתי לעצמי ולכולם שהבעיה איננה בחלב.
    אני כן ממליצה על שאיבה, היא גם הגבירה את כמות החלב. תקפידי לשאוב גם 10 דקות לאחר שהשד ריק. זה מעודד ייצור. וככה תהיי בבקרה שאוכל הייטב. כמובן שרק פעם פעמיים מספיקות. השאר תניקי ותראי אח"כ מה מצב המשקל. אם עדיין לא העלה מספיק יכול להיות שהוא צריך להתחזק קצת כדי לשאוב חזק ויעיל, אז כדאי להוסיף שאובים על פני הנקה ישירה בנתיים כדי שיתחזק ואז יוכל לחזור לינוק טוב עם כוח.

אם הבעיה היא לא החולשה שלו אז אני ממליצה בחום על יועצת הנקה שגם תבדוק עוד גורמים כמו לשון קשורה, צורת יניקה וכו.

ואגב גם לי אמרו להעיר אבל בגלל שנתתי שאוב ושלטתי בכמויות, הרשיתי לעצמי ולו לישון בלילות (והוא היה ישן 6 שעות ויותר מגיל כמה ימים!)

היה מעצבן לשאוב אבל היה שווה את העליה במשקל. ועכשיו הוא יונק מצטיין (אם קראת אז עברנו גם תהליך עד לחזרה המוחלטת להנקה ישירה, ולכן מומלץ להאכיל את השאוב מבקבוק מסוים בצורה מסוימת..)
    בהצלחה

נ.ב. בשאיבות השתמשתי בהתחלה בידנית של אוונט עד שהגיעה הספקטרה המעולה והגואלת מיד שרה
    וכשאת שואבת חכי כמה דקות גם אם לא יוצא כלום כי לרפלקס שחרור החלב לוקח זמן להגיע והחלב משתחרר לא במכה אלא יד כמה הפסקות באמצע לפעמים.. אני הייתי קוראת ספר תוך כדי שאיבה, היה מפסיק לצאת והייתי ממשיכה לקרוא ולשאוב ופתאום אחרי 7-8 דקות עוד נגלה יוצאת..
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה