גמגום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי שאלה למי שמבינה בנושא
    מתי מתחיל הגמגום? מתי צריך לשים לזה לב?
    אני חושבת שאיתן מגמגם
16 תגובות
עמוד 1
  • אני לאחרונה עשיתי מחקר. 80% מהילדים המגמגמים מפסיקים לגמגם. זה יכול לנבוע מזה שהם לומדים לדבר/לומדים לדבר יותר טוב. לדעתי כמה חודשים עוד אין מה לברר - אלא רק אחרי.

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • אני בדעה שללכת לקלנאית תקשורת את לא תפסידי מזה.
    גם ככה התורים וצריך לחכות עד שיש תור בזמן הזה הכול יכול להסתדר... אני היתי מגישה בקשה לקבל איבחון אצל קלנאית תקשורת

אני עשיתי את זה עם דור הוא לא היה מרכיב לי משפטים קיבלנו תור... פחות משבוע לפני התור הוא התחיל לדבר משפטים, אבל בכל מקרה לקחתי אותו.... היא שמה לב שיש לו קצת שיבושי הגייה , ועכשיו אני צריכה שוב להיכנס לרשימת המתנה שלוקחת 4 חודשים עד שנקבל קלנאית.
  • ממה שאני יודעת לא מטפלים בהגיה כל כך מוקדם.
    גם איתמר לא הוגה הכל כמו שצריך - אבל הוא עוד לא בן 3 (ממה שהבנתי מטפלים בהגיה רק בגיל 4 למרות שביונתן התחלנו לטפל בגיל 3 וחצי)

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • יעל היתי עם דור לפני שבוע באיבחון וקיבלנו.... כדי לטפל בזה , אבל המאבחנת גם אמרה לי שברגע שהוא יכנס לגן עירוני זה יכול להסתדר אבל בגלל שיש גם המתנה ארוכה לתורים היא כבר נותנת לי.
    להפסיד מזה אין מה להפסיד זה רק רווח עבור הילד.

• לא הייתי עושה כלום.. נראה. לי טבעי לגמרי בגיל הזה
  • תודה, בנות
    למישהי היה גימגום כזה שעבר?
    לילדים שמגמגמים, מתי התחילו לגמגם?
    נאה לי אחכה לראות איך זה מתפתח, אולי יעבור
  • יונתן התחיל בגיל 5 ועדיין קצת מגמגם.
  • שני הילדים שלי גימגמו בשלב של איתן ועבר להם כמו שהתחיל
  • גם אצלי היה שלב של גמגום,אם אני זוכרת נכון גם בערך בגיל הזה או קצת יותר מאוחר ועבר מעצמו
    העיקר לא לדחוק בו ולא לעשות מזה עניין.
  • גם ינאי החל לאחרונה. גם לו יש אוצר מילים טוב והוא מדבר ממש ברור וטוב לגילו במשפטים שלמים...
    אבל לאחרונה החל עם האממ אממ אממ לפני כל דבר..גם לגאיה היה בגילו ועבר.אני לא מודאגת
    לדעתי זה מה שתיארת..שיש הרבה מה להגיד אבל הם לא מצליחים לארגן עוד את המשפט ולהתאים את כל המילים הנכונות
  • לנדב התחיל אחרי גיל 3 ולצערי עד היום
  • שולי אני לא אשת מקצוע אבל זה לא נראה לי גמגום.

בגיל הזה הם כל כך חכמים שהם חושבים מהר יותר מיכולת הדיבור וההבעה בע"פ שלהם
    (על אותו משקל של רופאים שכותבים בכתב חרטומים חחחח)
    וכך נוצר כביכול גמגום...

פעם קראתי על התופעה

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• מרץ, אני אשמח אם תשאלי, תודה.
    אני באמת מקוה שזה כלום, שזה בגלל שהוא חכם כל כך
  • יש לזה אפילו שם "חוסר שטף התפתחותי"

http://www.irgun-haganim.co.il/viewArticle.aspx?articleid=62

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• כתבה מאוד מועילה
  • לקטן שלי זה היה.... היינו אצל קלינאי שאמר שזה עובר עד גיל 5
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה