למה למה למהההההה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • למה ללדת בבית? אלוהים
    פייס: ortal_hori

9 תגובות
עמוד 1
  • כי כך היא בחרה.
    לא בהכרח בבי"ח המצב היה שונה, המיילדת עשתה בדיוק מה שעשו בבי"ח, האמבולנס הגיע תוך 8 דקות.
    גם בבתי חולים קורים מקרים.....
    בית חולים זו לא ערובה לתקינות כלשהיא, נכון שיש שם אפשרויות לעזרה ראשונה אבל שוב - התינוקת קיבלה בדיוק מה שהיתה מקבלת בבי"ח.

• ראיתי את הכצבה וחשבתי שמעניין שכשמקרים כאלו קורים בביה"ח לא על אף אחד זה לא מתפרסם בשום מקום
  • אני יודעת שזה מה שהיא בחרה, זכותה, אבל יש משום מה בבית החולים יותר הרגשה של ביטחון, והשמונה דקות שלקח לאמבולנס להגיע זה יכול להיות ההבדל בין החיים למוות!

רותי
  • המיילדת החלה בהחייאה במיידי.
    ואכן - לא מדווחים על לידות כאלה מבתי חולים למרות שבאמת לא כל לידה מסתיימת בטוב....
    היולדת בחרה להתחיל חיי בתה בדרך שלה, בשקט שלה עם אשת מקצוע!
    דברים לצערנו קורים....
    גם בבתי חולים תינוקות נולדים כך.... את חלקם מצילים, חלקם יהפכו למשותקים/מפגרים חלקם לא ישרדו.
    בדיוק כבמקרה זה רק שכאן בגלל שמד"א הוציאו זאת לעיתונות זה התפרסם ומאפשר לשים את האם על המוקד.

• גברת, את כנראה לא שמעת חדשות ולא קראת מה שאמרו בבית החולים.

עד שהגיעו לתינוקת היא היתה 20 דקות בלי חמצן.

חוסר אחריות ללדת ככה. סליחה. זה בדיוק כמו לשכוח באוטו
    פייס: ortal_hori

• מיילדת זה לא רופא/ים.
    ובית זה לא בית חולים, על כל המכשור הרב ומציל החיים שיש בו.

נכון שמקרים נוראים קורים גם בבתי חולים, גם כתוצאה מרשלנות, אבל במקרה הספציפי הזה מסתמן שבבית חולים הכל היה נראה אחרת...

בתור אחת שבתי חולים מבחינתה ובכל מצב זה המקום הכי מבחיל שיש ויכול להיות ממש נחמד ללדת בבית בסביבה הטבעית, לא הייתי לוקחת אחריות כזו.

שלא נדע
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• קיצונות לכל כיוון היא לא דבר טוב.
    גם אני לא הייתי יולדת בבית (טוב, עם הצרות שיש לי בהריון לא ממש פלא...)
    צר לי אבל אני לא יכולה להאשים את האם, לא כל הורה הוא חסר אחריות וצריך לערוף ראשו על כל דבר, דברים קורים, אנחנו חיים בעולם דינמי, תאונות קורות, רגע של אי שימת לב יכול להסתיים באסון, ככה זה העולם, אבל העולם עם הטוקבקים הוא הרבה יותר גרוע, הוא עושה כל דבר פי מאה גרוע ממה שהוא.
    כל אחד מנסה להקצין דבריו ועונשיו עוד ועוד.
    מזל שלא כל אחד שופט.
    סביר שעכשיו כמות הלידות בבית תרד, מי שמאמינה בכך תישאר בדעתה, לא כולן רוצות לתת חיסונים ליילוד, לא כולן רוצות שילדיהן יוולדו לתוך האור הגדול, לא כולן רוצות שיגידו להן מה לעשות ויוציאו את הלידה מהן, מרשותן,
    אלו בד"כ נשים שלא החליטו מעכשיו לעכשיו, שחשבו על הדברים, ראיינו מועמדות, בדקו מה הכי נכון להן. יש מדינות כמו הולנד) ששם חלק ניכר מאוד מהלידות נעשות בבית, עם מיילדות.
    אני נגד השיפוט הזה, תינוקת במצב גרוע, האם רצתה לעשות הכי טוב עבורה ולכן בחרה ללדת בבית, לא יהיה לה קל, לאף אחת מהן אם התינוקת תישרוד, מי אנחנו שנדון את האם?

• זה בעיקר עצוב... המסקנה שלי מזה היא שבעיקר צריך מזל בחיים.
    קצת מוזר הדיווח שכתוב פה שהתינוקת היתה 20 דקות בלי חמצן. מה זאת אומרת? איפה המיילדת היתה? עמדה והסתכלה עליה 20 דקות? לא קונה את זה, נראה לי לא אמין...
    ואגב לינבר- בתי חולים היום דווקא מאד בעד לשנות את הסביבה ולהתאימה לאם עד כמה שניתן.
    לי ב2 הלידות מאד הפריע האור ולפני סיום הלידה בקשתי לכבות את הפלורוסנטים וילדתי די בחושך עם אור קטן. אף פעם לא חוויתי התנגדות לבקשה כזו.
    ילדתי בחדר לידה רגיל עם צוות רגיל
  • ענבר אהבתי את התגובות שלך בדיון הזה!
    אני מאוד יכולה להבין לידות בית.
    מי שתעמיק לחקור קצת את הנושא תגלה שיש לזה המון יתרונות והרבה פחות סיבוכים מאשר בלידות בי"ח,סיבוכים שנגרמים הרבה פעמים מהתערבויות יתר.
    יש משהו בללדת עם מיילדת שליוותה אותך,את מכירה אותה והיא אותך,ללדת בפינה שלך,בשקט שלך.להתקלח אחר כך במקלחת שלך וללכת לישון במיטה שלך.
    עם זאת צריך גם מספיק כסף-מיילדת עולה לא מעט והמון המון תמיכה מסביב,שלא למצוא את עצמך יום אחרי הלידה עומדת ומכינה צהריים....
    זה בהחלט לא מתאים לכל אחת.
    אבל אם ההריון תקין,האם בריאה,המיילדת מוסמכת,גרים קרוב לבית רפואה,אין סיבה למה לא לבחור בזה אם רוצים בזה.
    (מתוודה שפעם זה היה חלום שלי,אבל גם אין לי מספיק תמיכה מסביב להחלטה כזו,גם לא מספיק כסף,וגם,אחרי שתי לידות טבעיות ללא שום משכך כאבים,שהיו אמנם לידות מדהימות....לא רואה את עצמי יולדת שוב בלי אפידורל)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה