מס רכישה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מישהי יודעת אם נניח אני קונה דירה זולה להשקעה ומוכרת אותה כעבור זמן כדי להתקדם סופסוף לבית משלי- האם אז אהיה מחוייבת כבר במס רכישה של 5.5%?
    כך שמעתי..... שהפטור הוא רק לדירה הראשונה שעל שמי...

10 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי כן. הפטור הוא רק על דירה ראשונה.
  • הפטור הוא גם על הדירה השנייה , בתנאי שהדירה לא עולה מעל סכום מסוים נדמה לי בסביבות 1400000 ש"ח.
  • תתיעצי עם עורך דין שעוסק בנדלן עם מקרה ספציפי. זו הכתובת
  • השאילה אחרי כמה זמן את מוכרת את דירה הראשונה . עם זה אחרי שנה וחצי ודירה חודשה לא עולה עד סכום מסויים אין לך את המס הגבוה . הם זה עולה אז רק על הדלטה בין מכיר עם מס נמוך ולעות הדירה את משלמת מס גבוה .
    http://www.holdthatpic.com/
  • תודה!
    ותודה שיר!

אבל לא כתוב "דירה ראשונה"-
    כתוב "דירה יחידה".

ואם אני מוכרת את הדירה אז גם הדירה האחרת שאקנה תהיה עדיין יחידה, לא?

• הבנת נכון.

ומה שמחזק זה הציטוט הבא מהקישור על מס רכישה שהעתקתי לך

החוק מאפשר "להקפיא" את מס הרכישה עבור "דירה נוספת" ולשלם כאילו הייתה דירה יחידה, אם בעל הזכויות בדירה ימכור את הדירה הראשונה (יחידה) שבבעלותו בתוך שנתיים מיום רכישת הדירה הנוספת, ותיוותר בבעלותו דירה אחת ויחידה.

זה דווקא די ברור

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אכן !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    אנחנו קנינו דירה שנייה.....
    אז שילמנו מס אכישה של קרוב ל 5 אלך ש"ח ונתנו לנו שנתיים למכור את הדירה הראשונה.....
    מכיוון שלא מכרנו את הדירה הראשנה ויש לנו 2 דירות......
    קיבלנו ממס הכנסה מכתב לפני כמה ימים שעלינו לשלם מס רכישה עבור הדירה השנייה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    60 אלף !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• עירית

• קרענו ת'תחת בעבודות בחו"ל וקנינו את הדירה הראשונה ללא משכנתא

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה