קיצור בצוואר הרחם-עזרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר הדר שלום רב,
    אני בשבוע 17+6 ומסרו לי שצוואר הרחם שלי התקצר בעקבות צירים ויש מחיקה של 50% אבל הצוואר סגור. הרופא נתן לי נרות אוטרוגסטן 200, 2 כדורים ביום למשך 7 ימים (אני לוקחת את שניהם בו זמנית). ברור שאני מאוד מאוד מודאגת ויש לי הרבה שאלות ואודה לך אם תוכל לסייע לי.
    למעט הנרות והמנוחה ומים יש עוד משהו שאני יכולה לעשות? האם יכולתי למנוע את זה מלכתחילה? התחלתי את ההריון במשקל 51 וקראתי שיש קשר למשקל
    צוואר הרחם יכול להתארך בחזרה ותוך כמה זמן אני אמורה לראות שיפור (שההתכווצויות וכאבים יפסיקו)? והכי חשוב לי זה עד כמה אני והתינוקת שלי בסיכון?
    מה הסיכוי שלי להגיע לשבוע 35?
    מקווה מאוד לבשורות מעודדות
5 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    אני לא הרופא אבל רציתי לתת לך זריקה קטנה של עידוד ואופטימיות, אני זוכרת איך אני הייתי בהתחלה עם הידיעה ולא מצאתי הרבה במצבי.
    אני משבוע 15 עם קיצור של צוואר הרחם(אמנם לא מצירים אבל גם אצלי קצר)
    עכשיו אני כבר בסוף שבוע 25. זה לא שבוע 35 אבל זה חצי הדרך לשם.
    יש סיכונים וצריך להיזהר ולשמור ולשים לב יותר...זה אני אשאיר לרופאים להסביר לך אבל הצד החיובי בסיפור, בגלל הקיצור יש לי מעקב יותר צמוד על ההריון מה שאומר שרואים אולטראסאונד פעם בשבועים במקום פעם בחודש וחצי:) תשמרי על מחשבות חיוביות ואופטימיות.
    שיהיה הריון קל ותקין עד הסוף

• תודה על העידוד.
    אני אמורה לקחת את 2 הכדורים יחד או אחד בבוקר ואחד בערב?
  • שלום רב

לפני שאוכל לענות יש עוד כמה שאלות חסרות
    1. האם זה הריון ראשון, ובאיזה שבועות ילדת - אם ילדת - בהריונות קודמים
    2. האם הקיצור הוא שלך 50% או שגם מדדו את אורך צוואר הרחם באולטרה-סאונד ?
    3. מדוע מדדו אורך צוואר - בגלל הכאבים/צירים או מסיבה אחרת ?

הטיפול בצוואר מקוצר הוא אכן נרות ומנוחה
    את צריכה לקחת את הנרות פעמיים ביום ולא בבת אחת
    מעבר לזה אין משהו שעשית שגרם לזה ואין משהו שאת יכולה לעשות בנוסף כדי למנוע את המשך ההתקצרות. יכול להיות שהצוואר יתארך אבל זה בד"כ לא קורה.

יש סיכוי טוב שתגיעי לשבוע 35, אבל זה פונקציה של מידת הקיצור - שאותה לא רשמת בשאלתך.

ד"ר הדר
  • תודה רבה על תשובתך. זהו ההריון הראשון שלי. הרופא בדק גם עם אולטרסאונד וגם בדיקה ידנית ואמר שיש מחיקה של 50% (אני די נכנסתי להלם ולא שאלתי אותו שום שאלות). הגעתי אליו בגלל כאבים שהיו לי. אם הטיפול לא מאריך את הצוואר בחזרה אז מה התועלת שלו?
  • שלום רב

1. על סמך מחיקה של 50% לא הייתי מתחיל טיפול
    השאלה החשובה היא בכמה הצוואר מקוצר באולטרה-סאונד, ומה אורכו ?
    2. אם אכן הצוואר מקוצר, הנרות ישמרו עליו שלא יתקצר עוד, שלא תהיה פתיחה
    ושלא יתחילו צירים וכל זאת כדי למנוע את הסיכון ללידה מוקדמת

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה