זקוקה לתמיכה ועידוד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי אני בשבוע 18, כל ההריון יש לי משהו, אם זה תת פעילות וטיפול עם כדורים, אנמיה רצינית + עצירויות קשות מאוד מלוות בכאבי בטן נוראיים. חרדות מתחילת ההריון. והיום אחרי שהיו לי כאבי בטן אתמול, התברר שצוואר הרחם שלי התקצר, נתנו לי אוגסטרון ושמירה של שבועיים. אני מאוד שומרת על הגוף, אם זה תוספים, אכילה נכונה, מנוחה, פעילות גופנית. ממש כל מה שאני יכולה וכ"כ קשה לי עם זה שאני עכשיו בסיכון להפלה. אני ממש קשורה אליה כבר ואני לא יודעת מה עוד לעשות כד לשמור עליה ועלי.
    באמת זקוקה לעידוד לא מתאים לי להתפרק אבל קשה לי.
11 תגובות
עמוד 1
  • הי שירן
    אנחנו איתך כאן מתחילת ההריון (ואפילו קצת קודם נכון ?!) באהבה גדולה
    כל מה שאת מספרת אלו דברים שהם ממש שכיחים בהריון
    יתכן והפעילות הגופנית שאת עושה אינה מתאימה?
    הייתי ממליצה לך להימנע כל עוד את בשמירה, ולאחר מכן להתייעץ עם מומחה לספורט בענין הזה.
    אל תסחבי משאות כבדים (וזה כולל סופר)
    ובקיצור תתפנקי !!!
    הייתי ממליצה גם לקבל טיפולי רפלקסולוגיה אצלך בבית על מנת לסייע "בהחזקת" ההריון.
    ממה הרופא אומר שזה קורה ?

יעל

יעל נרקיס,
    נטורופתית, רפלקסולוגית מטפלת בתטא הילינג ומלווה לידות
    מתמחה בהריון ולידה
    [email protected]
    054-6949977
  • הרופא לא ידע להגיד לי. שזה קושי נוסף שאני לא יודעת אם זה בשליטה שלי או לא. מאיזה שבוע התינוקת כולה לשרוד מחוץ לרחם?
  • לי אמרו ששבוע 24 זה השבוע של הישרדות, גם זה לא ודאי אבל אחרי זה עד שבוע 28 זה פגות קיצונית שיש לה משמעות רפואית לתינוק. אחרי זה אחוזי ההישרדות והבריאות של התינוקות עולים משמעותית. זה לא אומר שאם חס וחלילה יקרה משהו לפני זה מחייב שלא יהיה בסדר, יש סיפורים על ילדים בריאים שנולדו בחודש שישי. זה גם לא אומר שאחרי הכל בסדר אבל זה פתח לאופטימיות

ממליצה לך לא לספור את כל השבועות האלה בבת אחת כי זה מאוד מאוד מייאש, וייאוש ודאגות זה לא בריא להריון.(ואני משבוע 15 בבית עם אותו החשש)

אני הכנתי טבלה גדולה והדפסתי אותה, שהכותרת שלה טבלת התקדמות(לא טבלת יאוש, זה לא ניסוח טוב כל כך לשימור האופטימיות). יש בה 3 ספירות לאחור- אחת עד סוף שבוע 28 השניה עד תאריך 10/10- זה לא תאריך עם משמעות בהריון, זה סתם תאריך יפה איפשהו בתחילת חודש תשיעי השלישית תאריך הלידה המשוער.
    בנוסף יש מספור של השבועות ככה שאני ממש רואה איך עוד שבוע ועוד שבוע עובר.
    כל בוקר כשאני מתעוררת אני מוחקת את השורה של היום שעבר.

עוד המלצה- אל תישארי במיטה או בפיגמה כל היום בבית, זה גורם לחשוב על הזמן ועל הצרות. אני מאוד משתדלת לקום בבוקר בשעה קבועה, להתקלח, להתלבש, לשים קרמים ובושם ולנהל לעצמי שגרת יום. זה נכון שללכת לעבודה או לצאת לקניות לא נמצא בשגרה הזאת אבל שעות ארוחות קבועות, לקרא ספר(עשו לי מנוי לסיפריה במיוחד לכבוד זה), לחפש מידע באינטרנט, לדבר בטלפון,לראות סרט להזמין אורחים לקפה(שהם כבר התרגלו להכין לעצמם ולי) לבנות פאזל, לשכב על הצד ולהשמיע מוסיקה ברקע כן קיים.

רק בריאות
  • אהבתי את רעיון הטבלה. אני מאוד מנסה לשמור על אופטימיות אבל הפחד הזה מכרסם בי. אני כ"כ מקווה שיהיה בסדר. מחר אני נכנסת לשבוע 18. מחכה להגיע ל24.
    את גם בשמירה?
    איך מתקדם לך?
    אצל מי את מטופלת? ואיזה טיפול נתנו לך?
  • אני גם בשמירה, מאז שבוע 15(מחר נכנסת ל26)
    לוקחת מאז שבוע 15 כדורי פרוגסטרון כמו שלך אבל רק אחד ביום
    הרבה מנוחה והרבה שתיה. אני לא חייבת להיות במיטה כל היום.
    בינתיים ההריון מתקדם נהדר, הקטנטונת בריאה וגדלה יפה והמצב של הצואר סטטי

אני במעקב במרפאת הריון בסיכון בבילינסון(כל שבועים אולטראסאונדשזה נהדר בעיני) ואת כל הסקירות/בדיקות שדורשות יותר יחס עשיתי אצל ד"ר זאב אפרת באופן פרטי.(מומלץ בחום)

אגב בטבלה שכתבתי עליה קודם- יש גם מקום להערות שרשום בכל יום גם את התורים ולהוציא טופס 17 וגם דברים נחמדים כמו דייט עם הבעל, ימי הולדת וכו.
    עוד משהו שעזר לי- הקדמתי דברים שעושים בשלבים יותר מאוחרים, למשל לחקור עגלות וסלקלים, לחשוב על עיצוב לחדר, ובגלל הסיכון ללידה מוקדמת הרגשתי צורך לעשות קורס הכנה ללידה בשבוע מוקדם יותר כדי לדעת לאן אני נכנסת. אסור לי לעשות את התרגילים שמלמדים שם אבל אני מקשיבה ולומדת וזה מרגיע

ככל שהצלחתי ליצור לעצמי יותר תעסוקה בשמירה, ככה הרגשתי פחות לחוצה כי התעסקתי בהרבה דברים אחרים ולא רק בלדבר על כמה מסובך לי בהריון וכמה מלא זמן עוד יש עד שנגיע לשבוע 40. זה לא שאני לא מודאגת ולא חושבת על ההריון אבל אני משתדלת היום(כי אני מודה שב3 שבועות הראשונים בעיקר התעסקתי באיך אני אמורה לא להשתגע מדאגה כל כך הרבה זמן) לעשות דברים שעושים לי טוב בלב ובגוף כדי שההריון יהיה יותר בריא. אני מקפידה על שתיה ועל ללכת לכל הבדיקות בהתמדה ולנוח ולא להשתולל יותר מדי זה מה שיביא אותי לשבועות המאוחרים!
    אני אולי אשמע משוגעת אבל אני גם מאז שבוע 15 נואמת לבטן שלי מלא פעמים ביום שעדין לא הגיע הזמן וכמה היא ילדה טובה שנשארת בפנים ושאחרי ה 10/10 זה מצויין אבל עד אז שלא תסתבך איתי עם נסיון לצאת.

הכי חשוב לשמור על מצב רוח טוב ולא להתפרק ולהזכיר לעצמך את הדברים הטובים שיש לך ביד(מה דעתך לכתוב אותם?)
    אם תרצי את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל :)
    סליחה על המגילה...
  • את נותנת לי הרבה כוח ואמונה דרך הסיפור שלך! נתתי לה גם נאום קטן עכשיו ואיך שהתחלתי היא בעטה בפעם הראשונה!!!! (שאני מרגישה לפחות) זה נותן הרבה כוח. תודה רבה ששיתפת אותי!
  • איזה כיף לשמוע. תמשיכי ככה:)
    שמחתי לעזור ולהיות שם, אני עדין פה אם תרצי.
    אני חושבת שהכתיבה לך עזרה גם לי להבין שאני ממש גאה בעצמי על כל התקופה האחרונה.

• מהממות שתיכן !!!
    ריגשתן אותי
    הרעיון של נירית מצויין !!
    האם אתן מאשרות לי לשלוח לתינוקות שלכן דרך תטא הילינג שהם יכולים ושגם אותן יכולות ומסוגלות לסחוב את ההריון עד סיומו התקין והבריא ? (חייבת אישור לפני ששולחת בתטא הילינג)
    יעל נרקיס,
    מתמחה בהריון ולידה
    [email protected]
    054-6949977
  • מאשרת...למה לא
    :)

אגב, עוד קצת אופטימיות, גם היום בביקורת אחרי 3 שבועות הכל סטטי ותקין ומשקל כבר 850. לאט לאט ובטוח בטוח מתקדמים לשבועות המאוחרים המיוחלים

• היי נירית איזה כיף לראות, כל הכבוד! גם אצלי חלו התפתחויות ורציתי לעדכן אתכן (אגב שלחתי לך מייל לפני כמה ימים (:)
    אתמול הייתי אצל רופא ולשמחתי ותדהמתי אורך הצוואר התארך ל4 ס"מ, הצוואר סגור ואין מחיקה!!!! הוא לא ידע להסביר לי אם זה מהכדורים פשוט אמר להמשיך עד השבוע ה36. גם שאלתי אותו אם הוא חושב שאני אגיע לשבוע הזה הוא אמר שהוא בטוח שכן. אז בינתיים אני ממשיכה באותה המתכונת: כדורים ומנוחה והרבה הרבה מים.
    ויעל לשאלתך, בוודאי כל עזרה ושליחת עזרה מתקבלת באינספור ברכות.
  • טוב. אז שלחתי
    מה שעלה לי ששני העוללים הקטנטנים בבטן פשוט ממהרים
    מה שנקרא "אצה להם הדרך"
    אז הורדתי לשניהם סבלנות, ושיפתחו בקצב האלוהי הגבוה והמיטיב עבורם.
    ושהם יודעים מה זה אומר ואיך זה מרגיש לסיים את ההתפחות העוברית האלוהית שלהם ברחם, בקצב הגבוה והמיטיב עבורם.
    זה נעשה >3
    בהמון
    יעל

יעל נרקיס,
    מתמחה בהריון ולידה
    [email protected]
    054-6949977
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה