סקרררררר - איפה ואיפה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם הסבים והסבתות של הילדים שלכם (כלומר: הורייך והורי בעלך) מתנהגים עם כל הנכדים שלהם באופן שווה?

מבחינת יחס? תשומת לב?

מתנות?

פינוקים?

עזרה?

אענה אח"כ...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

20 תגובות
עמוד 1
  • איזה שווה ואיזה נעליים ...
    אמא שלי עושה הכללללללללל עבורם .מכל וכל .
    אבא שלי אחת לכמה חודשים מגיע- קונה חצי מכולת ממתקים , וזהו.
    ההורים של בעלי - נמעיט במילים כמו שהם ממעיטים במעשים ...
  • אותו יחס

]
  • ההורים שלי אותו יחס
    ההורים של בעלי לא אותו יחס, הם מאוד קרובים לבת שלהם ולילדים שלה, זה לא מפריע לי ונראה לי טבעי.
  • לא
    לא
    לא
    אין עזרה אף פעם
  • מצד ההורים שלי יש יחס מועדף כלפי הילדים שלי מאשר לילדים של האחיות שלי

• ההורים שלי כן, כל הנכדים מקבלים אותו דבר (תלוי כמובן גם בצרכים עפ"י הגיל והאופי).

החמים אוהבים תמיד את צעיר הנכדים זו היתה מעין ועכשיו יובל ומאז יובל נולדה מעין מקבלת פחות תשומת לב.
    זה חד משמעית מורגש, היה מורגש בין מעין לבני דודיה ועיצבן אז וכיום מעצבן שמעין בקושי מקבלת יחס...

עזרה אנחנו מקבלים לעיתים מאוד מאוד רחוקות.

• אבא שלי נותן אותו יחס לכל הנכדים מכל הבחינות
    ההורים של בעלי מעדיפים בבירור את הנכדים האחרים שלהם
    מבחינת מתנות נותנים שווה
    לא עוזרים כמעט בכלל

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• להורים של בעלי הילדים שלי הם הנכדים היחידים.
    אבל אפילו בין השלישיה שלי רואים הבדל ביחס של חמי. יש לו העדפות. חמתי לא ככה.
    מתנות מביאים כמובן שווה אבל יש הבדל ביחס. אני מרגישה, הילדים לא ( אני מקווה).
    אמא שלי מתיחסת לשלי יותר משל אחותי. אבל זה גם עניין שאחותי לא הכי מאפשרת וגם עניין המרחק. אחותי גרה רחוק.
    עזרה...
    כלכלית לפעמים, לפי היכולת. משני הצדדים.

• אצלנו זה כל כך מורכב כי חלק בפנסיה וחלק לא. חלק גרים בארץ וחלק לא. אז איך אפשר להשוות??
    כל אחד עוזר לפי אופיו ויכולתו. אמא שלי עוזרת הכי הרבה אך גם מבריזה הכי הרבה. היא לא נותנת יחס שווה לילדיי לעומת הילדים של אחיותי כמו שמעולם לא נתנה לנו יחס שווה. היא גאה בילדים שלי יותר ומפרגנת לאימהות שלי יותר באופן חד משמעי. מצד שני, חומרית היא עוזרת לשתי אחיותי יותר באופן ברור. היא יודעת שאני אסתדר..
    אבא שלי עוזר באופן מדהים אבל רק אם מגייסים אותו.
    אמא של בעלי אוהבת לפנק בממתקים לצערי. כן עוזרת אבל לא מהלב. יותר קשורה לנכדים אחרים.
    אבא של בעלי לא עוזר בשוטף. עם זאת תמיד עם היד על הדופק עוזר בדרכו וכלכלית הוא הגורם הכי משמעותי מבחינה זו. מאד אוהב וגאה בילדים שלי. באופן ברור יותר משאר אנכדיו. אף אחד לא מפלה למזלי בין ילדיי..
  • אצלנו זה גם קצת מורכב.
    מהצד של בעלי,
    אני לא מצפה ליחס שווה,אבל אין אפליה.יש הפרשי גיל מאוד גדולים בין הנכדים,(לשם השוואה הנכדה הבכורה שחמותי הכי מחוברת אליה מן הסתם,היא כבר חיילת משוחררת שחזרה עכשיו מטיול ארוך במזרח....)
    חמי וחמתי מבוגרים ועזרה של לשמור על הילדים וכאלה אין לנו,אבל הם עוזרים המון כלכלית,הבת הבכורה שלי מדי פעם נוסעת וישנה שם לילה ומקבלת יום כייף.
    האמצעית נסעה כמה פעמים רק למהלך היום וקיבלה פינוקים.
    כשנולד הקטן שלי הרגשתי שהם הרבה יותר מתרגשים ומתלהבים ממנו,וכשאני חושבת על זה מכיוון ששאר הנכדים הם מהבת שלהם ולאח של בעלי אין ילדים(לפחות בנתיים),הוא היחיד שממשיך את השם של המשפחה-גם במשפחה המורחבת.
    חמתי מאוד אוהבת לקנות להם ולפנק
    אבא שלי וזוגתו מפנקים הרבה במתנות,עוזרים כלכלית כשמממש צריך ורק כשאני מבקשת....אף פעם הילדים לא ישנו שם לבד או שמרו עליהם,מהסיבה הפשוטה שגרים רחוק.
    לזוגתו נולד עכשיו נכד ראשון ואני יודעת שהיא שומרת עליו המון.אבא שלי אומר שהוא מרגיש אליו כנכד לכל דבר.
    אמא שלי מפנקת במתנות,בעיקר בגדים,גם גרה רחוק,אבל יאמר לזכותה שאחרי לידות או בזמנים קשים שאני צריכה היא מגיעה ואז משתדלת לעזור,לעיתים רחוקות גם נשארת לישון.עושה קצת קניות,כלכלית אין לה הרבה אפשרות אבל עוזרת כשיכולה.
    בן זוגה מאוד משבח את האמהות שלי והילדים והם קוראים לו סבא אבל זה הרבה פחות קרוב מכל השאר,מכל הבחינות.

פוווווווווווווו יצא ארוך
  • בגדווול כן
    גם ההורים שלי ושלו יתנו ויעשו שווה בשווה
    אבל רואים שלכל אחד יש "קליק" עם נכד כזה או אחר
    אני יכולה כמובן להבין את זה
  • ההורים שלי בגדול מתיחסים לכל הנכדים אותו דבר. כמובן שזה משנה כי אחותי ואני גרות בסמיכות אליהם אז הגיוני שאנחנו נקבל יותר. אבל כשההורים שלי נוסעים לאחיות שלי הם מפנקים אותם ביג טיים פיצוי על זה שהם לא רואים הרבה בין אם זה כלכלית ובין אם זה במתנות לילדים שלהם יציאות מסעדות וכו'. יש לי אחות אילתית שכלכלית לא צריכה עזרה אבל הרבה פעמים ההורים שלי באים לעשות לה בייביסיטר כשהיא טסה לחו"ל. הם "קופצים" לשם ככה שזו עזרה מבחינתה... כנ"ל לאח שלי למשל לאמא שלי ולגיסתי יש קשר כמעט כמו אמא ובת. לנו ההורים שלי עוזרים גם כלכלית וגם בכל דבר אחר אפשרי
  • שווה בשווה
  • אני כל כך מקנאה בכן....
    פייס: ortal_hori

• אורטל
  • התלבטתי אם לענות, אבל למרות שאני ממש מתביישת אני אענה-

ההורים שלי אנשים מדהימים עוזרים לי כמה שהם יכולים, אבל ילדי הם הנכדים
    היחידים בנתיים (אחותי התחתנה לא מזמן, בעזרת השם שתביא כבר

• שושה - תודה
    פייס: ortal_hori

• את צודקת מתוקנת
    זה נשמע שאצלך זה באמת לא קל..
  • להורים שלי יש נכדים בכל העולם, כשהיינו בישראל אז כמובן יצא שאנחנו קיבלנו הכי הרבה עזרה ולכן גם הוריי קשורים יותר לבנות שלי. אבל ההורים שלי אחת לשנה תמיד נסעו לאחי או לאחותי כדי להיות עם הילדים (לפחות 3 שבועות) ולכן אי אפשר לבוא אליהם בטענות..
    לפעמים גם סתם אבא שלי היה בסופר ומתקשר לשאול 'חסר לך מטרנה/חיתולים/חלב?' וזה לא המחיר שהוא שילם זה סתם העובדה שהוא היה בסופר וחשב עליי..אין לזה תחליף.
    וגם כשהאחים שלי מגיעים לארץ, אז הילדים שלהם (והם) מקבלים יחס של מלכים! מכינים להם הכל מהכל!
    כשאני הייתי בישראל לפני כמה חודשים הבנתי כמה שההורים שלי מנסים לפצות אותנו על הזמן האבוד

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה