שאלה חשובה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום דר הדר,

אני בת 29.5, לפני כשנה נקלטתי להריון IVF שלישיה. עברתי דילול, ולצערי הרב ילדתי תאומים בשבוע 26 אשר לא שרדו. (התקצרות צוואר הרחם וצירים) שכבתי כחודשיים לפני הלידה בהם קיבלתי קלקסן.

לפני כחודש התחלנו טיפולים מחדש ונקלטתי מהמוקפאים של הריון התאומים/שלישיה שהסתיים אך בהכפלה השלישית הבטא החלה לרדת. הפסקנו טיפול וחיכינו לוסת.

התחלנו שוב טיפול חדש (שאיבה והחזרה) ושוב נקלטתי ושוב בבטא הרביעית (כיוון ומלכתחילה הבטא התחילה נמוך מאד 29 ביום ה13 אך שילשה את עצמה)

הבטא החלה לרדת.

השאלה שלי, האם יש בירור שצריך לעשות? או שמדובר בצירוף מקרים רע?

אשמח מאד לעזרתך.
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כן, יש ברור שנועד לברר סיבות להפלות חוזרות
    כולל בדיקות של קרישיות יתר, בדיקות גנטיות וצילום אחם או היסטרוסקופיה
    בחל מן המקרים מוצאים סיבה ובחלק לא מוצאים את הסיבה - אבל אין ספק כי את הברור צריך לעשות

ד"ר הדר
  • בדיקות גנטיות עשיתי לפני ההריון, אלו אותן בדיקות?

צילום רחם עשו לי במהלך ניתוח לפרוסקופיה לפני כשנה וחצי ושם נמצא שחצוצרה אחת עובדת והשניה 50% (זרימה קלה ומועטת) - חוץ מזה היה הכל בסדר. כמו כן עברתי ניתוח קיסרי עם התאומים שנפטרו לפני 10 חודשים והרחם היה תקין.
    האם במצב דברים זה צריך שוב ברור כזה?

בשביל בדיקות קרשיות יתר כדאי ללכת להמטולוג?
  • שלום רב

לא, אלו לא אותן בדיקות גנטיות אלא אחרות
    בשביל ברור קרישיות יתר צריך גניקולוג (רצוי כזה המתמחה בהריון בסיכון) או את רופא המשפחה שלך. בחלק מן הקופות זה מחייב גם אישור של המטולוג (מכבי)

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה