זה לא פרסומת :-) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הלוואי שיהיו לי תמלוגים, אבל לא.
    רק רציתי לשתף בגילוי מוצלח.
    לפני כמה חודשים קניתי לילד את "ספרוני" הוצאת שמואל זימזון (-

21 תגובות
עמוד 1
  • לפני כן הוא צריך לזהות אותיות וכאלה?

לא יודעת איך לעבוד עם הגדול שלי...
    עוד עם מספרים הוא מתבלבל ויש מספרים שפשוט לא נקלטים לו. זה טבעי?

ומזל טוב! איזה נחת...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אותיות הוא הכיר לפניכן אבל היה לו קשה, לקח לו זמן לזהות, ולפעמים התבלבל.
    היום הוא כבר מזהה מהר ומחבר במהירות למילה.

לגבי מספרים- אני מבחינתי הזנחתי את זה, אני חושבת שקשה ללמד גם וגם.
    העדפתי להתרכז בקריאה. שנה הבאה אעבוד איתו יותר על מספרים, יחד עם ההתקדמות בבית ספר.
  • בן כמה הוא?

נראה לי שאעשה אתנחתא ממספרים ואעבור לאותיות...

• איזה יופי שמצאתם שיטה שכל כך עובדת עבורכם, נהדר.
    אני אנסה גם בהמלצתך. לא ידעתי שזה קיים. אשלח את בעלי בסופ"ש הבא לקנות.
    אצלנו הפוך אגב, מיספרים הולך בקלות רבה, ואותיות הוא מזהה את כולן, אבל קורא מאד לאט עדיין ולכן מתייאש מהר.
    המספרים תפס אצלנו בגלל שהוא מאד אוהב להתעסק עם חשבון בע"פ. הרבה לפני שהכיר את כל הסימול של המספרים ולכן המעבר לנייר היה טבעי, כי את התרגילים עצמם הוא כבר מכיר ופותר הרבה זמן רק בזיכרון.
    אותיות מצד שני- יש פער אדיר בין האורך והרמה של הסיפורים שאנחנו קוראים לפני השינה לבין היכולת שלו לקרוא לבד שבנתיים הפער מתיש אותו. יכול להיות שהפתרון שאת מציאה של הרבה ספרונים קטנים יכול להיות גם פיתרון מצויין עבורנו.
    תודה על הטיפ
  • הוא בן 6 וארבעה חודשים.

אותיות לימדתי לאט לאט, בלי לשבת וללמוד, אלא כל פעם שראינו בחיי היומיום שלט ברחוב, מוצר, וכו'. קניתי גם חוברת אבל לא נראה לי שזה מה שעזר לו, אלא יותר הטיפטוף הזה שבכל הזדמנות עברנו על האותיות שראינו מולנו. זה תהליך שלקח זמן. נתתי לו גם לצבוע הרבה פעמים את הצורה של האותיות, כל פעם אות אחרת. שוב, לא בקטע לימודי, אלא סתם אם הוא היה מצייר אז כבר הייתי שמה מולו גם דף כזה.

זה גם תלוי בילד, הוא אוהב, ומעצמו כל פעם בא לשאול אותי "איזה אות זאת?"

בגן אצלכם לא לימדו אותם שום אותיות? אצלי זה גם שילוב עם הגן, אני רואה שגם שם הוא למד, ויחד עם הבית זה כבר עשה את שלו.
  • אשטנגה, את ממש עושה איתו תרגילים? הוא יודע חיבור וחיסור? עד איזה מספר הוא יודע?
    מעניין!!!נראה לי שיש משהו בראש שצריך להתפתח, ושזה בא בשלבים, או מספרים או אותיות.... מי יודע? אולי זה גם מעיד על נטייה לריאלי/הומני בהמשך?!?
  • וואי באת לי בטוב!!!!!!!!!!

אני כבר מלא זמן מתלבטת אם לקנות לשילה את זה..
    ובעלי טוען שזה מיותר..
    יש לנו זיכוי בסטימצקי ואין לי מה לעשות איתו, והוא מתחיל לדהות..
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • פיתוש, זה עולה 75 שקל, אצלנו בכלל לא היה מיותר

• בגן שמו דגש יותר על מספרים. עד עכשיו הוא היה בטרום חובה.
    שנה הבאה יהיה בחובה, אז נראה לי שיתמקדו יותר באותיות.

הוא דווקא שואל לגבי אותיות.
    את אותיות השם שלו הוא יודע. לפעמים סתם רואה אות ושואל אם זה האות ל', בעוד זו האות ש'... כאילו סתם, אבל יש לו מושג...

מצד שני עוד חודשיים יהיה רק בן חמש...

הדברים האלו מלחיצים אותי תמיד!

• מגניב
  • ממש ממש אין מה להלחץ, הוא קטן ובהחלט נשמע בדרך הנכונה.
    בסוף כולם יודעים לקרוא, ושוב, נראה לי שגם יש משהו שצריך להתפתח בראש.
    עזרים כמו הספרוני רק נותנים דחיפה.
  • אהה ... וגב' בייבי בום את מוכנה כבר לשנות את הסרגלים ?!
  • בייבי בום הבן שלי בדיוק בגיל של הבן שלך- יליד פברואר
    יש לו תפישה מאד חזקה לחשבון. הוא יודע חיבור וחיסור באלפים, הוא מחבר ומחסר מספרים שליליים, והוא מבין עקרון של ממוצע, סדרות, שברים ומכפלות.
    אני חושבת שהוא קצת יוצא דופן בעניין הזה ושוב כמו שאת אומרת על הבן שלך- זה בא ממנו. אנחנו לא יושבים איתו עם חוברות, ולא ליד שולחן, זה עולה מהשאלות שהוא שואל.
    אני אתן לך דוגמא לדברים שמעניינים אותו בחשבון ותביני לבד:
    -אמא, כמה זמן לוקח לכדורית דם אחת לעשות את המסלול של כל הגוף כדי להגיע שוב לנקודת ההתחלה אחרי שעברה בכל האיברים?
    -אמא, לאיזה פרי שאת מכירה יש גלעין יותר גדול מאבוקדו?
    -אמא, כמה שניות יש בשנתיים? איך מחשבים את זה?

מה שאני מתכוונת זה שלא מעניין אותו או אותי התוצאה של התרגיל, או הטכניקה, אבל הוא מתעסק עם בעיות שנוגעות לחשבון- גדול/קטן,זמן, מהירות- כל הזמן. הוא פשוט אוהב את זה.
    כמובן- יש לו קשיים במקומות אחרים - רגשיים למשל...
  • עדי הקפיצה בין גיל 5 ל6 היא אדירה!! לפחות אצלנו היא היתה מאד משמעותית. משהו בגיל 6 כאילו נפתח והוא פתאום התעניין בדברים שקודם ממש לא עניינו אותו.
    אם שואלים את האנתרופוסופים זה קפיצה של שלב בהתפתחות שמתרחשת בין גיל 5-8 אם אני לא טועה. בגלל זה יש ילדים שבאמת תופסים את הקריאה באמת בכיתה ג'.
    זה לא חריג- זה הממוצע לטענתם. זה שהמערכת לא גמישה בעניין הזה ומצפים מכולם ליישר קו לפי אותה רמה בסוף כיתה א זה אומר משהו על המערכת לא על הילדים.
    בכל מקרה ממש בלי לחץ, הוא עוד קטן
  • שחר עד לא מזמן היה רק מזהה אותיות ויודע לכתוב. שבוע שעבר הוא שאל אותי מה כתוב על איזה דף אמרתי לו תנסה לקרוא והוא פתאום קרא
  • איזה ילדים גדולים פתאום ניהיו לנו בפורום
  • שולי לא לימדנו אותו...
    הוא שאל כמה זה 13-9 וענה, ואז חשב עוד כמה שניות ושאל- אבל כמה זה 9-13? ומכאן זה התחיל...
    יש לו הרבה שאלות על 0 מצד אחד ועל אינסוף מצד שני. (איזה מספר יותר גדול מאינסוף? מה המרחק עד לאינסוף? וכולי וכולי..) לשאלתך הוא נולד בסוף פברואר- בן 6 וחצי עוד מעט.
    בכיתה א' יש סדר ושיטה ומלמדים דבר אחרי דבר- אנחנו פשוט עונים לו על מה שמעניין אותו אז זה בקפיצות לפי השאלות, אין שום סדר - אנחנו לא מתרגלים איתו טכניקות ותרגילי חשבון מהסוג שהוא ילמד כמו כולם בבית ספר
  • גם לנו יש את "ספרוני"
    זה מוצר ישן-נושן...כל פעם יוצא במהדורה מחודשת
    יבקשו לקנות את זה בכיתה א'
    נועה שלי יושבת כל פעם עם ספרון אחר ועוברת על האותיות ולאט-לאט מצליחה לקרוא...זה מעולה!

• איזה יופי!!!!!!!! כל הכבוד!

שלי כבר קוראת מזמן
    פייס: ortal_hori

• כשהיינו בישראל חיפשתי את זה בכמה חנויות ולא ידעו על מה אני מדברת

• באמת נגה? תתחילי לייצא, תעשי קצת ביזנס

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה