האם נעלמו הימים שבהם.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קונים לילדים מכתבה?
    כילדה היה לי ארון עם שולחן, והכנתי שיעורים רק בחדר.
    היום אני לא רואה את זה אצל אף אחד, כל הילדים שאני מכירה מכינים שיעורי בית ברחבי הסלון.
    איך אפשר להתרכז ככה? איפה ההפרדה שעוזרת לילד להבין שעכשיו מכינים שיעורי בית?

לקראת כיתה א- האם אתן מתכננות לקנות שולחן ומדפים לילד?
    לנו יש שולחן, ואני מתכוונת לקנות ארון נוסף כדי שהוא יוכל לאחסן את כל הציוד בצורה נוחה ונגישה.
    כבר משיעורי הבית הראשונים אני מתכוונת ללמד אותו ששיעורי בית מכינים בחדר. כשמסיימים אפשר להתפנות ליתר העיסוקים של אחה"צ.

מה איתכן?
32 תגובות
עמוד 1
  • בטח מתכננת מכתבה!

כבר מעכשיו!

יהיה לנו אפילו שניים. אחד בחדר ילדים והשני בחדר עבודה.
    גם אם הילדים יצטרכו מידי פעם להכין שיעורים בפינת אוכל (כי יש לנו 2 קומות בבית), מכתבה בחדר זה הכרחי מבחינתי!

אגב, גם אני שמתי לב לתופעה.

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• שיר אני מתכננת לקנות לו את הארון stuva מאיקאה

• שימי לינק
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• את עושה לי חיים קשים

• טוב לא הצליח, תרשמי שם stuva בתיבת חיפוש....
  • בדירה הנוכחית אין לי מקום לדחוף מכתבה. אנחנו מתכננים לעבור דירה בעוד שנה, אז ננסה למצוא מקום יותר נוח.
  • האמת שעד עכשיו לא חשבתי על זה...אין לנו איפה למקם כרגע מכתבה.יש להן סיפריה בחדר,אני מניחה שנפנה מדף לציוד והיא תעשה שעורים בפינת אוכל...
  • אנחנו החלטנו לעשות בסלון פינת לימודים ומחשב.
    הסלון שלנו גדול ומרכז הבית (בחדרים יש רק מיטות וארונות).
    בכל מקרה בכיתות הנמוכות צריך אותנו יותר לעזרה בלימודים אז שלא אצטרך להיות איתה בחדר אלא אוכל להמשיך לעשות מה שצריך.
    מהפינת לימודים אי אפשר יהיה לצפות בטלויזיה וזה גאוני בעיני.
    משערת שמעין תכין שעורי בית או בפינת לימודים או במטבח.
    ההפרדה היא בהגדרת סדר היום.
    חוזרים מבית הספר, מכינים ש"ב, אוכלים ארוחת צהריים או כל סדר יום אחר עליו מחליטים.

• לינבר, זה עוד קטע, לי אף פעם לא עזרו בשיעורי בית

• אני מאז ומעולם זוכרת את עצמי מכינה שיעורי בית על השטיח בחדר שלי בשכיבה על הבטן. רק בסוף התיכון ולבגרויות למדתי ליד שולחן.
    אצלנו זה עניין של מקום. אחרי הלידה יהיו לי 3 ילדים בחדר שינה אחד. אין לי מקום למכתבה. אולי בהמשך אם אקנה מיטת קומותיים יתפנה לי מקום למכתבה.
  • לי לא היו בכלל שעורי בית עד כתה ג'
    המורה שלנו האמינה שילדים צריכים להיות ילדים....
    החל מכתה ד' היו ש"ב, אבל לא בכמויות שיש היום....

• ברוכה הבאה למועדון שיעורי הבית

]
  • אנחנו תכננו לקנות שולחן כתיבה עם ספרייה לשילה.
    אבל- גיסתי אמרה לי שזה סתם בזבוז.
    הם גם קנו שולחן לחדר של הילדה הגדולה, כדי שהיא תכין שם שיעורי בית.
    אבל היא לא השתמשה בו מהרגע שהם קנו אותו.

כי היא מעדיפה לשבת בפינת אוכל ולעשות שיעורים, הרי כמו שכתבתן- היום צריך את עזרת ההורים בשיעורי בית, ואחה"צ בד"כ (אצלנו.. הלוואי שאצלכן זה שונה) יש רק אמא בבית, ומה עם שאר הילדים?
    אז עדיף לעשות בשולחן פינת אוכל וככה אמא יכולה להיות גם עם הילד שצריך עזרה ומידי פעם עם הילדים האחרים בבית..

למרות שעכשיו כשאני חושבת על זה, איך אפשר להתרכז ככה באמצע הבית?
    מה, צריך להשתיק את כל הבית כדי שלילד יהיה שקט...?
    אולי בכל זאת עדיף שולחן כתיבה בחדר שלהם??
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • לי יש ספריה בחדר של עמית ששם הוא בנתיים מצייר
  • למוריה קנינו כבר לפניי שנה שולחן עם כוורת מעל
    והיא יושבת המון בחדר לצייר ולעשות עבודות
    וגם שיעורים שיש
  • אנחנו קנינו ביד 2 שידה מקסימה וורודה לילדות
    ממליצה בחום לבדוק שם לפני שקונים משהו חדש!!יש שם דברים ממש יפים!!!!

ברור שבחדר עושים שיעורים. בסלון או בפינת אוכל זה נראה לי מוזר ולא שייך
    פייס: ortal_hori

• מכתבה

• לכל אחד מהילדים יש את הפינה שלו עם שולחן, כסא, וספריה.
    מכתה א' אני מלמדת ששיעורים מכינים רק שם, אם כי בכתה א' עדיין יש "זכות" לשבת איתי במטבח כדי שאוכל להסביר/לעזור בזמן שאני עוסקת בבישול/סידור/שטיפת כלים.
    לעניות דעתי, הכנת שיעורים בסלון/פינת אוכל זה לא שייך, ומקנה הרגל לא נכון ולא טוב, שעלול להפריע בהמשך ליכולת הריכוז/התמקדות במשימות שצריך לעשות.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• אנחנו גם קנינו ליונתן שולחן כתיבה לכיתה א' ושמנו בחדר שלו.

איזה התרגשות
  • בדיוק דיברנו על זה בשבת! יש לנו עוד שנה אמנם אבל הבית שלנו כ"כ קטן אין לי מקום לתת לשחר פינה משלו. אנחנו בתהליכי חשיבה איך בכ"ז לעשות לו פינה עם מכתבה. בעייני זה חובה. זו הקיינת הרגלי למידה וזה סופר חשוב בהרבה מובנים
  • כבר יש לנו, ספרייה פינתית וכוורת, קנינו מזמן, בעלי היה עושה שם שיעורי בית לאוניברסיטה ועבודות על המחשב.

רותי
  • אני באמת לא יודעת...כשאני הייתי ילדה תמיד היה לי שולחן בחדר, אבל העדפתי לעשות את השיעורים בפינת אוכל.
    אני חושבת שזה ענין של אופי, אני גם אהבתי לשמוע מוזיקה תוך כדי ובעלי אומר שבחיים לא..(טוב נו...אולי זה המקור לבעיות שלי

• יופי טופי אז אני לא היחידה שחושבת כך

• אני בדיוק נמצאת במצב הזה האם לקנות? כי הבנתי מחברות שהילדודס לפחות בשנה הראשונה עושיםצשיעורים בפינת האוכל
    אבל אני רוצה לקנות בהמשך שולחן בשביל פינת מחשב בחדר משחקים
    יש נגר מדהים שנקרא דני הנקר כנסי לאתר שלו קחי רעיונות כי הוא נראה לי יקרררר
    אני חשבתי לכיון של שולחן מעליו זכוכית ובצד מגירות שנכנסות מתחת וזהו
    תמיד יהיה שימושי ואפשר להוסיף כוורות קטנות למעלה על הקיר או מדפים
    ככה זה לא תופס מלא מקום וזה נראה טוב
    ואו חפרתיייי
  • רני חושבת שש״ב צריך להכין במקום מבודד. לאו דווקא בחדר, אבל במקום שקט ומוגדר, בעיקר שהאחים הקטנים יודעים שזה מקום לשיעורי בית ולדברי ביה״ס ולא למשחקים.
    כבר מזמן אנחנו דנים עם בעלי לגבי פינת למידה.
    בעקבות השירשור שלך הבנתי שהשיעורי בית מתקרבים בצעדי ענק והדיונים לא מביאים לשום דבר.
    אז החלטנו שבפינת מחשב (קומה שניה בין החדרים) נסדר מחדש ותהי. פינת למידה

• טולי נכנסתי, באמת דברים יפים מאווווד, אבל אני לא הולכת להשקיע בזה, כבר יש לנו את כל הריהוט בחדר, רק אוסיף מקום קטן שכרגע חסר לספרים ומחברות.

שולי שמחה שהשרשור שלי עזר לקבל החלטה

• איפה הילדים שלכם מציירים? בסלון? שולחן אוכל?

אצלנו יש שולחן בחדר משחקים ורק שם הם מציירים, צובעים, גוזרים וכו' .
    עכשיו לקראת כיתה א' אנחנו משדרגים אותו (אני אראה תמונות כשנסיים).
    לגבי מדפים... בינתיים יש כוורת ואחת התיבות היא שלו.
    תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• הילדים מציירים בכל הבית,
    אני אסביר למה...זאת פשוט אשמתי.
    אני מאוד אוהבת לצייר, בעיקר cartoons, והציורים המוכנים שלי פזורים בכל פינה.
    זה מאוד משפיע על הילדים, ברגע שאני מציירת גם הם רצים להביא כלי כתיבה ודפים.
    הרבה פעמים הם מנסים להעתיק את הציורים שלי.
    בכל מקרה יוצא שפשוט כל הבית מלא בדפים שמסתובבים....
    פעם בשבוע אני אוספת הכל.
    אבל בעיני ציור זה לא שיעורי בית, בציור אין צורך להתרכז, ולהפך, המקום צריך להיות דינאמי, אם יש השראה, פשוט צריך לשלוף דף ולצייר. בחוץ, בטיול, בפנים, בחדר, בסלון....בכל מקום שמשרה מוזה.
  • אנחנו עכשיו מציירים לפעמים בחוץ, כל אחה"צ אנחנו חורשים על הגינה (מי שבפייס שלי רואה

• אצלינו מציירים בסלון. יש לנו שולחן זכוכית בדיוק בגלל זה. אפשר לקשקש עליו, אפשר להדביק עליו, אפשר לגזור עליו...
    מעבירים מגבון, מקסימום שפריצר לחלונות והשולחן כמו חדש. מוכן לאומן הבא.
    אצלינו החיים הם בסלון. אף אחד לא יישב לבד בחדר כדי לצייר ציור.
    יושבים ביחד ויוצרים.
    אבל כדי לעשות שיעורי בית כן צריך לשבת לבד בחדר, להיות במקום שקט ונטול אחים קטנים ולהתרכז.

• שולי לדעתי את תראי איך היא תזרום איתך..
    אני לא אומרת לא לנסות כן? אבל יכול להיות שהיא תרגיש בעונש לבד בריכוז ותעדיף להכין שיעורים איפה שהיא רגילה ליד האחים והרעש שהיא רגילה אליהם. וזה סבבה בעיניי.
    זה תלוי בדינמיקה שיש בבית, אם האחים שלה לא משתוללים ונכנסים לדברים של האחים שלהם מה הבעיה שאיתן ומיכל יציירו לידה ציור והיא תכין את השיעורים?
    כולם עכשיו בזמן עבודה- כל אחד בהתאם לרמתו.
    היא גם תתרגל לא לעבוד בתנאים סטרילים שזו מיומנות חשובה בעיניי.
    אני אומרת את זה בתור אחת שתמיד הכינה שיעורים ביסודי במיטה/על השטיח כי היה לי קשה לשבת ליד שולחן וכיסא רגיל. שולחן סלון שיושבים על הריצפה זה אחלה פיתרון, ויש הטוענים שגם הרבה יותר בריא לגב.
    בסין/הודו/יפן - כולם יושבים ככה בבית והם לא תלמידים פחות טובים בגלל זה.
    ושוב- אני לא שוללת את הניסיון, אני רק אומרת שחשוב לקבל את זה שיכול להתאים לה פיתרון אחר
  • ברור שאני אזרום איתה!
    אני כל חיי הכנתי שיעורים במיטה.
    אבל אני צריכה לפחות לאפשר לה את זכות הבחירה.
    והיא צריכה מקום גם לשמור את דברי הלימוד שלה בנפרד מהצעצועים.
    איתן כן יכול לקשקש לה, לקרוע לה, לקמט לה. אפילו בלי כוונה. ובשבילה זה יהיה סוף העולם.
    אז היא צריכה שתיהיה לה את האופציה לשבת בנפרד ולשמור על הדברים שלה בנפרד.
    לפי איך שאני מכירה את הסחורה שלי, היא תשמח שיש מקום בבית שהוא רק שלה, שבו היא הקובעת, שבו יש הגבלות לאחרים ברגע היא שם
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה