אני מודאגת.נראה לכם יש ממה???? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני יודעת שאני ישמע פרנואידית.אבל בעקבות הנסיון הלא טוב עם אורי אז אני בלחץ.......
    יאיר בן שנה ורבע ואומר ממש מספר מועט של מילים-אבא,אמא לא!!!
    במבה,תודה....ונראה לי זהו.
    הוא יודע הכול,מבין הכול ב,ה......כול מה שאני אומרת לו הוא עושה.....
    אבל,הוא משתמש הרבה עם הקולות שלו הוא מצביע על משהו ואומר אה אה אה אה,או או או...עד שהוא משיג אותו.......
    אין אצלו מילין כמו תן קח,לשתות וכו.......
    וזה מלחיץ אותי!!!!!
    ולמה???כי ככה בדייוק אורי התנהג בגיל שלו ועד גיל מאוחר הוא לא ידע לדבר.וגם כשהתחיל הוא דיבר מאוד לא ברור עד היום.....!!!!
    מה לא עשינו-רצנו איתו למלא קלינאיות....לקחתי עכשיו אחת פרטית-שעלתה לי הון ושום דבר לא התקדם
    בדיקת שמיעה-תקינה
    בדיקות התפתחות ,תקשורת -תקינות ב,ה!!!!
    אז מה עוד ניתן לעשות????????
    וגם מצב הקריאה ממש ממש גרוע!!!!
    טוב ,נחזור ליאיר.....זה נראה לכם תקין????יש לי ממה לדאוג????
    מה אני יכולה לעשות עכשיו כדי שהוא לא יגיע למצב הזה??????
26 תגובות
עמוד 1
  • אני לא אגיד שאת פראנואידית

• יש משפט כזה:
    "זה שאת פרנואידית לא אומר שלא רודפים אחרייך"

אז אצלי אני לא יכולה להזדהות - כי איתמר מבחינה ורבלית הרבה יותר זריז מיונתן (לעומת זאת, יונתן מבחינת מוטריקה וסבלנות יותר חזק), אבל אם את חוששת תיקחי אותו לאבחונים למרות שהוא עוד קצת קטן.

כשהוא רוצה משהו תחזרי על המשפט "אה, רצית לשתות מים?" אל פשוט תתני לו וכד', למרות שילד עם עיכוב שפתי זה לא יעזור לו (מנסיון עם יונתן).

וגם אני מצטרפת לשאלה איך אורי מדבר היום (סתם מעניין אותי).

ד"א, כשאיתמר נולד בדיוק התחלנו לטפל ביונתן ואז איתמר היה בטטה ולא התהפך עד גיל חצי שנה ואני ממש הייתי מיואשת מהטיפול הסימולטני גם ביונתן בדיבור וגם באיתמר במוטוריקה, אז זה בהחלט קשה - אבל עובר.
  • הילד בן שנה ורבע...

אני לא הייתי ממהרת לדאוג, חרף ניסיון העבר.

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אורי מדבר די בסדר היום-די כי בגדול הוא מדבר ברור אבל אם שומעים אותו כמו שצריך...שמים לב שההיגוי שלו לא ברור.
    למשל עגבניה-הוא יגיד עבניה.
    מחשב=יגיד משב......
    לבינתיים יאירוש לא מחכה אותו הוא פשוט לא מדבר אלא רק מראה באצבע שלו ואומר אה אה אה אה....
    השאלה אני לא יודעת.האם זה מוקדם מידי???????
    אני יודעת שאצל אורי לא עשיתי מספיק השתדלות בגיל הקטן לשבת איתו וכו(חמרות שאני מודעת שיש ילדים שמתפתחחים גם בלי ההשתלדות הזו כמו גילי הבת אחריו) כי למדתי כול הזמן.......לא היה לי שמן בקושי לשבת איתו עם ספר וכו...ואפחד מלבדי לא עשה את זה....
  • גם איתן שלי עד גיל שנתיים רק הצביע ואמר מילים בודדות קצת לפני שנתיים הייתה לו קפיצה רצינית בקטע הוורבלי. היום מה שהחוצפן הזה מוציא מהפה שלו....
    כל אנשי חינוך מציינים שהוא מדבר טוב לגילו.
    לדעתי קצת מוקדם מדי להלחץ, למרות נסיון העבר (גם עם אביגיל שלי יש בעיות מהינקות עד היום). זה מעולה שאת עובדת איתו על זה, לדעתי חכי עם זה עוד כחצי שנה ותראי מה קורה

• לא נראה לי שזה הזמן לדאוג.
    יש לי משפחתון:
    אחד הילדים התחיל לדבר בגיל שנה ושבע עד אז היו לו אולי 4 מילים.
    אחת התחילה לדבר בגיל שנה וחצי, עד אז היו לה 10 מילים בערך.
    שלי לא דיברה עד גיל שנתיים פחות או יותר, עכשיו אנחנו יודעים שפשוט כי הבנו אותה אז לא הייתה צריכה להתאמץ, קיבלנו הפניה לקלינאית תקשורת והיא אמרה שלא מתחילים טיפול עד גיל שנתיים ואז ראינו שיפור אז לא הלכנו.
    אחת מדברת שוטף מגיל שנה וקצת
    אחד אומר 6 מילים בערך והוא בן שנה וחצי.

וזה רק הילדים שאצלי, בטוח אם תפגשי עוד ילדים תראי שזה מתאים לגיל, אחרי גיל שנה וחצי יגיע הזמן לדאוג.

• התפקיד שלנו בתור אימהות זה לדאוג...

אני מקווה שעוד חצי שנה תצחקי על זה שדאגת
  • שלי בת שנה ושבע... גם כמעט ללא מילים.

האמת שגם אותי זה מטריד, אבל לא ממש כי היא בול כמו אברמי. סתם את הפה ורק עשה קולות תקיפים על דברים שרצה

• לי קלינאית אמרה לחכות עד גיל שנתייים.

באמת בגיל הזה היא עשתה קפיצה יפה, רק בגיל 3 דיברה ממש ברור.

אני לא הייתי ממהרת לשום מקום
    פייס: ortal_hori

• עד גיל שנתים אין מה לדאוג

• נווה בדיוק באותו גיל, והוא גם לא בדיוק מדבר, הוא אומר אבא, אמא (ולא תמיד), וכשהוא רוצה משהו הוא מצביע ואומר אההה אההה, האמת שלא חשבתי שיכולה להיות פה בעיה, כי הוא בסה"כ תינוק.
    וכשאני הולכת למעון לא רואה שיש ילדים בגיל שלו או יותר גדולים שכבר ממש משתמשים במילים, נראה לי שמה שהם עושים רגיל לגמרי.

רותי
  • מצטרפת למרגיעות...הקטן שלי בן שנה וארבע ולא מדבר חוץ מאבא,אמא(מהימים האחרונים ומבטא כמו אבא)
    בה שזה בקבוק,בה מה זה בקבוק מים...הנה ואננה שזה הירק האהוב עליו עגבניה
    פעם אחת שמעתי אותו אומר קה- מדבקה.
    קחי בחשבון שכשיש התפתחות בתחום אחד תחומים אחרים רדומים יותר.
  • מבחינת מה שמצפים מילד בגילו לדבר יש לו
    בנוסף לכך חשוב מאד (יהיו שיגידו יותר) לראות דפוסי תקשורת כמו הצבעה.. פנייה..הסבר - שאת זה את מתארת
    אני לא חושבת שיש לך ממה לדאוג
    ילדים בדרך כלל נותנים קפיצת דיבור גדולה לפני גיל שנתיים.

לגבי אורי לי זה נשמע שיש בעיית שפה.... למי פניתם לאבחון?

• תראי, הבת שלי בת שנה ו7 והיא מדברת מאוד יפה
    מה שאנחנו עושים איתה זה פשוט מרבים לדבר איתה, להסביר לה כל דבר, כך מעשירים את אוצר המילים שלה
    את יכולה לשאול אותו "רוצה מים?" ולהגיד לו "כן" "רצית מים"
    להדגיש את שם העצם
    לשחק משחקים של תן וקח "תן לי" "תודה" "קח"
    לקרוא לו סיפורים פשוטים הם מבינים מאוד וגם קוראים (מעשה בחמישה בלונים, אליעזר והגזר..)
    כמה שיותר לדבר ולהסביר כל דבר קטן. הנה אמא מלבישה חולצה...הנה לבשנו חולצה! איזה חולצה יפה. וכו'.
    בהצלחה

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

• גולי-ברור שיש לו בעייית שפה....
    עשינו לו אבחון בהתפתחות הילד במכבי-
    אפחד עשיין אל הצליח להבין ממה הבעיה נובעת.....
    וייש לנו עכשיו בעיות גדולות איתו בקריאה...
    אבל בית ספר אמרנו לנו לא לדאוג ולחכות לכיתה א אז יעשו איתם חזרה מהירה ואם זה לא ילך ישלחו אותנו לאבחון דידקטי(למרות שכול אנשי מקצוע שראו אותו אמרו באופן חד משמעי מבחינה דדיקטית הוא מעולה!)ואז יראו....
    אני מממש ממממש מממש לא רגועה לגביו ומפחדת שנחנו מבזבזים זמן לחינם.....
  • קודם כל להירגע !
  • אה... עוד משהו .
    איזה שם יפה זה יאיר
  • אני גם אוהבת יאיר! אפילו שאין לי בבית
  • היי,גם הבן הגדול שלי עם בעיות שפה..גם אנחנו לא ידענו מה יש לו
    עד שהגענו לגן שפתי ואז אבחנו את הבעיה כ-דיספרקציה ורבלית ..
    תחפשי קצת באינטרנט על הנושא,ויש גם קבוצה בפייסבוק שנקראית "דיספרקסיה ישראל".
    דיספרקסיה מאוד מוכרת בחו"ל ובארץ עוד אין לה ממש הכרה לצערי ולא הרבה אנשי מקצוע יודעים להתמודד איתה ואף לאבחן אותה..מאוד חשוב לטפל בבעיה באמצעות קלינאי תקשורת טוב,וכן לעשות תרגילי חיזוק ללשון ולשרירי הפה והלסת ,מנסיון זה עוזר מאוד.אם תרצי דוגמאות תכתבי לי.
    הייתם כבר אצל רופא התפתחותי? אם לא הייתם או שהייתם מזמן מציעה לקבוע תור חדש..לילד מגיע פעם בשנה בדיקה (לא הרבה יודעים),ולפעמים מה שרואים בגיל5-6 לא רואים בגיל שלוש..

לגבי הקטן שלך ,לא הייתי דואגת עדיין.
    אני מבינה אותך כי גם אני הייתי ככה עם הקטן שלי ,היום הוא אוטוטו בן שלוש,
    מדבר שוטף ולצערי/שמחתי המובנות דיבור שלו וההיגוי אפילו טוב יותר משל הגדול שלי.
    פתאום את רואה את ההבדל ואת מבינה את הקושי העצום שאיתו הם מתמודדים
    http://www.holdthatpic.com/
    http://www.holdthatpic.com/
  • תודה רבה רבה לכן!!!!!!
    קראתי קצת על הדיספרציה....וזה די מתאים לאורי רק מה שהייתי כבר אצל קלינאיות שטילפו בו ....ובכ"א זה לא זז......
    לא הפנו אותמו אפעם לגן שפתי מכיוון שהילד מוכשר מאוד ....אינטלגנט...מבין....ברמה דדיקטית הרבה יותר גבוה מבני גילו...פיקח ושנון .וכול הזמן הגננות היו מדיגושת לי את זה שהוא עוקף את הבעיות שלו ומצליח להגיע לפסגה מבחינת ביצועים למרות הבעיות.
    אבל הבעיות נשארו....
  • זה לא בסדר מה שאמרו לכם
    לא מחכים לכיתה א
    הוא היה יכול לקבל שעות סיוע
    ולקבל עכשיו הכנה מתאימה
    בעיות בקריאה נשענות על בעיות שפה (אלו אזורים קשורים במוח)
    הוא בהחלט נשמע כמו ילד חכם מאד ויש לו מנגנונים של פיצוח שדרכם הוא מתגבר על הקשיים שלו
    אבל כיתה א זה סיפור אחר
    אני הייתי הולכת לאבחון נוסף ומסודר
    הכותרת של בעיית שפה היא כוללנית מדי
    מזה בעיית שפה? איזו?
    יש המון מה תעשות ואיך לטפל!!!!
    במיוחד שמדובר בילד עם יכולות טובות

• הלחץ שלך מהקטן מאוד ברור, בגלל הגדול
    אבל את חייבת להירגע ולקחת דברים בפרופורציה...
    הרי גם אם ממש ממש תשתדלי לא להפגין כלפי חוץ - לפעמים הילדים מרגישים...

אני גם בעד לשחרר...
    כמה פעמים כבר ציינתי שלפני 20 שנה היו עולים לכיתה א' מבלי לדעת קרוא וכתוב.
    והכל מעולה!
    לפעמים המירוץ הזה אחרי ההישגים, גורם לנו לשכוח שמדובר כאן אחרי הכל רק בילדים!

לפעמים יש דברים שצריכים זמן כדי להסתדר...
    הרי את כל השאר כבר ניסית
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• גולי-תודה ממש תודה על התגובות והרצון לסייע.
    זה מחמם את הלב בעיקר שאני כ"כ בלחץ
  • אמרו כבר הכל
  • נשמע לי שפשוט נתקלתם באנשי מקצוע לא טובים

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה