כמה העבודה שלכן רחוקה מהבית? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות,
    אני בהריון ראשון, בימים אלה אנחנו צריכים להחליט איפה לשכור דירה... אמנם זאת לא קנייה, אבל עדיין - החלטה חשובה ולא פשוטה מסתבר. אז החלטתי להתייעץ עם המנוסות
    היום אני ובעלי עובדים בת"א וגרים בנתניה. בערך שעה ורבע נסיעה לכל כיוון. בהנחה שלא נשנה מיקום, רציתי לשאול... יש כאן זוגות במצב דומה? אפשר לשרוד ככה לאורך זמן? (אציין כי אין לנו סבתא/משפחה זמינה בהישג יד... יש ברעננה, אבל שם המחירים בשמיים)
    תודה מראש
12 תגובות
עמוד 1
  • אולי אפשר לגור קרוב יותר לת"א, באיזורים שיחסית זולים. יש כאלו.

אני עובדת כמעט שעה נסיעה מהבית, אבל בעלי באיזור וגם יש סבתא..

זה נראה לי מאוד קשה בלי קרבה שלכם לבית ובלי עזרה.
    ילד חולה, מזעיקים מהגן, וכו וכו

• אני עשיתי שינוי גדול בחיים כשהתחלתי להיות אמא.
    יצאתי לעצמאות והתחלתי לעבוד מהבית ולהקים עסק עצמאי.
    אני לא גרה קרוב להורים שלי או לשל בעלי ובעלי עובד שעות ארוכות. לאחרונה (6 שנים!!!) התחיל יום בשבוע לצאת בארבע.
    עם קטנים כשחולים זה מאד קשה- גם פיזית אבל גם נפשית. אני הרגשתי שזה לא הגיוני מבחינתי לבזבז שעה כיוון כל יום להגיע ולחזור מהעבודה במקום לתת את הזמן הזה לעבודה או למשפחה.
    אבל מאמא לאמא אני אומרת לך שצריך ביצים בשביל לקחת סיכון ולהתפרנס לבד
    לא מתאים וגם לא אפשרי בכל תחום לכל אחת
  • מסכימה עם אשטנגה בכל מילה
    פייס: ortal_hori

• אחרי הלידה של טל עבדתי שעה וחצי נסיעה מהבית. נורא אהבתי את העבודה אבל הפקקים בסוף שברו אותי. היום אני עובדת 15-20 דקות מהבית, זה לא כמו המקום הקודם אבל הקלות הזו להגיע בבוקר היא בלתי נתנת להחלפה כשיש ילדים. הם יגדלו קצת ואני אחפש משהו יותר לנפש שלי
  • אני עובדת 25 דקות מהבית. יש לזה יתרונןת רבים כשהילדים קטנים. גם לנו אין כל כך עזרה מסבתות. אני שולחת לגן ואני לוקחת מהגן (עם עזרה קטנה מבייביסיטר). ואפילו בקרבה כזו אני יוצאת כל יום מוקדם יותר מהעבודה. אחרת לא אספיק.
    כשחיפשתי להחליף עבודה, כל דבר היה רחוק לי יותר. וכמה שניסיתי לראות איך אנחנו עושים את זה, אפילו מקומות שממש רציתי לעבוד בהם, פשוט לא מצאנו דרך להתגבר על זמן נסיעה ארוך יותר.
    אולי כשיגדלו ויהיו עצמאים יותר, המרחק יהה פחות קריטי לי.

• אני ממש נגד

• אני עובדת 5 דק' מהבית. אבל זה יצא בפוקס ככה.
    גרה באם המושבות ועובדת סמוך לקניון הגדול בפ"ת.
    אבל יש לי חברות שעובדות איתי ויש להן ילדים קטנים וגרות בנתניה, בכפ"ס, בראש העין וברעננה ואפילו מישהי שגרה באשדוד ולא לכולן יש עזרה לבחורה מנתניה ונדמה לי גם לבחורה מאשדוד אין עזרה והן מסתדרות.
    לדעתי אם את אוהבת את העבודה שלך וטוב לך שם אל תוותרי.
    נכון זה רחוק ונכון זה קשה אבל בסופו של דבר הילד יגדל ולא יקראו לכם כל שני וחמישי. שתפי את בעלך בחששותיך.
    חוץ מזה אל תשכחי בעולם הדינמי של היום מקום עבודה יכול לשנות מיקום.
    כך קרה לי לפני כמה שנים כשעבדתי בחברה שישבה ברמת השרון ועברה לרמת גן...
    לאחי קרה אותו דבר הוא עבד בחברה שהמשרדים שלה ישבו בהוד השרון והם עברו לרעננה.
    וגם במקום העבודה הנוכחי שלי חלק מהמחלקות עברו מפ"ת למודיעין ומי יודע מה יהיה מחר? אולי גם את המחלקה שלי יעבירו מקום ואז אני לא אהיה חמש דק' מהבית....
    אז ככה שלדעתי העבודה היא לא שיקול לגור.
    עוד משהו שאת יכולה לעשות-זה לבקש לעבוד מהבית כשהילד חולה אם יש אצלכם אפשרות כזו.
  • העבודה שלי שעתיים נסיעה.
    אני גרה בקרית גת (דרום) עובדת בירושלים
    נטלי
  • אה, ואני עובדת ככה כבר 6 שנים (בזמנו זה היה קרית גת-תל אביב, עכשיו זה קרית גת-ירושלים)
    נטלי
  • לא חושבת שזה אמור להיות שיקול, אנו שנינו עובדים במרכז, פ"ת ות"א וגרים באשדוד. 3 ילדים קטנים ובלי עזרה וכן מסתדרים. אם בונים סדר יום נכון, יש שיתוף פעולה בין בני זוג אפשר להסתדר ובגדול.
  • אנחנו גרים בישוב במרכז השומרון, בעלי עובד ברחובות (שעה נסיעה) ואני עובדת בתל מונד (כעיקרון זה 35 דקות נסיעה בלי פקקים, אבל בבוקר לוקח לי כמעט שעה)
    אנחנו מסתדרים, בעלי יוצא מאוד מוקדם ואני מתחילה לעבוד בתשע אז אז יש לי זמן לקחת את כולם למעון ולגנים.
    אין לכם אפשרות לקחת את הרכבת מנתניה לתל אביב? כי הפקקים לתל אביב הם מטורפים. אצלנו הרבה נוסעים עד צומת קסם ומשם מחנים ועולים לרכבת.

רותי
  • אני חושבת שעיקר הבעיה היא גמישות.. לא כשהכל בסדר.
    מה קורה כשהילד חולה?
    מה קורה כשיש תור בבוקר לטיפת חלב או באופן קבוע לריפוי בעיסוק שזה על שעות העבודה? איך פותרים את זה? לא כל אחד יכול לצאת מהעבודה או להגיע לעבודה מאוחר יותר- תלוי במה עובדים (עובדים בבתי חולים למשל לא יכולים ללכת באמצע משמרת לשום מקום, עובדים שמקבלים קהל ולא יכולים להבריז לטיפולים שהם המטפלים בלקוחות וכו)

אני חושבת שבלי מערכת תמיכה של סבתא/בן זוג שיכול להגיע או לצאת מאוחר זה פשוט מיותר. ואם גם ככה אתם שוקלים לשכור עכשיו במקום אחר, שווה לעשות מאמץ ולהקל על עצמכם ולגור במקום שיספק לכם יותר גמישות.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה