קניה רגשית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יוצא לכן לפעמים להרגיש צורך לצאת לקניות רק כדי לאזן את מצב הרוח?
    לי זה קורה הרבה, אבל אני משתדלת לנתב את זה לקנית דברים שבמילא צריך לקנות.
    איך נגמלים?
19 תגובות
עמוד 1
  • וואי וואי וואי לי זה קורה המון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    לפעמים כשאני מצוברחת או שמשהו לא כ"כ טוב...אני יוצאת לקניות!!!בעיקר קניות בגדים לילדים ......
    אני לא חושבת הרבה וקונה להם גם דברים שלפעמים לא צריך......
    אבל לא מתשגעת מאוד לא קונה דברים באלפי שקלים ובזבוזים....
    כשאני במצב רגיל אני יורת שקולה.....
  • בארורררררררררררררררררר!!!

קניות אצלי זה בעיקר לנפש!
    ניסיתי להיגמל וכשזה עשה לי רע הגעתי למסקנה שפסיכולוג יעלה לי יותר
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אמת - בתור רווקה זה היה קורה לי מלא

עכשיו פשוט לא, כי אין עודף כסף
    פייס: ortal_hori

• הגזמת לגמרי עכשיו... יש מישהי שלא מנחמת את עצמה דרך קניות..?
    השיטה שלי להתמודד עם הבעיה הזו היא שפשוט יש לי עוד כמה מנגננונים כאלו לשיפור מצב הרוח:
    1. אם אני מנקה את כל הבית- יש לזה השפעה מרגיעה עלי- בית נקי עושה לי מצב רוח טוב. (בעלי מגדיר את זה כסטייה)
    2. אני משקיעה בניקיון וטיפוח של הגוף שלי- אמבטית קצף/שמן גוף/פילינג מפנקת. מסכה לפנים וכו וכו וכו.. אני מרגישה טוב יותר אח"כ. לשימוש עצמי בבית כן? לא צריך לשלם הון תועפות למסג' או משהו.
    3. אם אני יוצאת לסיבוב ריצה/ פעילות ספורטיבית אחרת- משתפר לי מצב הרוח.

אם מצב הבנק לא משהו ואני מגיעה להכרות אינטימית עם הפקידה בבנק בגלל שיחות צפופות מדי אני מנסה לשפר את מצב הרוח שלי קודם על ידי אחד הדברים האלו.. אם זה לא עוזר אני קונה משהו.
  • איזה שאלה זאת בכלל?
  • בטח..הרגע חזרתי מקניה שכזו בפוקס

• אני כמו אורטל ... כשאין תקציב אז ... פשוט אין
  • ברור

אבל זה כמעט אף פעם לא יהיה משהו בשביל עצמי.

או לבית או לילדים.
    או מאכל/גלידה מפנקת לשנינו (שוחד שלא יכעס)

אם אני אקנה משהו לעצמי- ברוב המקרים אני אתחרט כי אולי סתם מיהרתי, והמצב הכלכלי לא משהו וחבל ויכולתי לקנות משהו יותר שימושי/לבית/לילדים/לתינוק

אני לא יודעת לפרגן לעצמי
    אני יודעת לרצות עד שזה מגיע לשלב של להוציא את האשראי ולגהץ. אז אני בורחת

המעניין הוא שלילדים או לבית אין לי כ,כ את ההתלבטויות האלה וזה עושה לי יותר טוב מלקנות לעצמי

איזה מוזרה אני

נטע אולי ניפגש בקניה הבאה לאיזון מצב הרוח
  • האמת כשאני חושבת על זה לפעמים מספיק לי רק לצאת, "לבדוק דברים" בחנויות, להתלבט, ולמרות שאחזור בידיים ריקות או עם פריט קטנטן, זה עדיין יעשה לי טוב.

• זה לא קורה כל כך הרבה אבל כשאני ממש בדאון, זה הפיתרון הכי מהיר והכי טוב!
    אני לא משתגעת, משהו סביר.
    לפעמים פשוט אין ברירה... זה חזק ממני

• נו, ברור

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• אחת ויחידה - רעיון מעולה
  • יש לי את זה גם..
    אבל אני יודעת שאם אצא לקניות אכנס לדיכאון עוד יותר!
    אז אני מנסה להמנע..
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • אחת ויחידה איזה קטע,אנחנו בדיוק אותו הדבר!
    אני יכולה לעשות סיבוב להכנס למלא חנויות ובסוף לא לקנות כלום...והרבה פעמים זה דווקא כשיש לי את האפשרות....וכשאין אני אלך ואראה מללללא דברים ש"אם היה לי עכשיו הייתי קונה"...
    אחרי הלידה הקודמת החלטתי שאני מתפנקת בתיק לעגלה כי אין לי תיק נורמלי,שעות בזבזתי בחיפושים באינטרנט ובסוף לא קניתי......עכשיו קניתי עגלה יד 2,ולמרות שקיבלתי לזה עזרה מאמא שלי,ולמרות שבעלי פרגן לגמרי ולמרות שזה יד שניה התייסרתי אח"כ שזו הוצאה גדולה ומיותרת ומה רע בעגלה שלי וכו' וכו' וכו'...
    אני ממש גרועה בלהוציא על עצמי.
    לבית ולילדים זה כבר סיפור אחר....(ואגב עגלה מבחינתי זה הוצאה עבורי לתינוק לא משנה אם מטייל בעגלה כזו או אחרת...)
  • אני מחליפה את הקנייה באכילה....

• הייתי חייבת להגיב..

בנות- לפרגן לעצמנו זו לא מילה גסה. למה חייבים לקנות לאנשים אחרים? למה זה הופך את העניין לטוב יותר או מוצדק יותר? לפרגן לילדים ולבעל זה אחלה ולפרגן לעצמנו זה אחלה לא פחות

כל דבר במידה
  • אני עם לינבר , קניות בניגוד לבעלי אני אף פעם לא אהבתי .
    http://www.holdthatpic.com/
  • אני לא חושבת שאני ככה, אני לעיתים נדירות הולכת לשופינג עבור עצמי (במקרה לא מזמן חידשתי את המלתחה עבור ההריון).
    אני חושבת שהשופינג שלי הוא בעיקר אימפולסיבי, וזו הבעיה העיקרית...אני הולכת לקנות חלב ויוצאת מהסופר עם עוד חמש דברים

• אשטנגה אני לגמרי איתך!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה