על חינוך ללא ציונים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
10 תגובות
עמוד 1

• אותי הרגה התמונה של הילד בכתבה ששרוע על הספה וקורא ספר- בבית ספר,
    כל כך מתבקש בעצם שזה אפילו בתוך המילה בית- ספר. הוא מרגיש בבית וקורא ספר
    קצת מתחבר לכוונה המקורית של מה שהילדים אמורים היו להרגיש שם- לא?

אהבתי גם שהכתבה מאוזנת ומציגה גם את הדברים החיוביים בישראל- מה הפינים באו ללמוד מאיתנו ולהטמיע במערכת שם. זה אומר עליהם כל כך הרבה- כמה הם צנועים ורוצים ללמוד מכל אחד.
  • באופן כללי הפינים לא מדי מתים על ישראל

• אגב- ג'סט פור זה רקורד:
    אני בעד חינוך חברתי וערכי ו..בעד השגיות.
    ילד שלא רוצה להגיע להשגים - לא יגיע אליהם..

אנחנו פשוט לא מחנכים אותם להשגיות כשאנחנו בוחנים אותם אחד מול השני, מחלקים להם ציונים ומשווים אותם אחד לשני כל הזמן- זה מסרס וזה לא נקרא השגי.

אני נהנית לראות את הבן שלי מרגיש סיפוק כשהוא מקבל מדלית השתתפות על טורניר בג'ודו- כי הוא התאמץ וקיבל הוקרה, הוא רואה את זה כהישג וזה לא פסול בעיניי.. וגם אם בהמשך הוא לא יצליח ויראה אחרים מקבלים מדליות לידו והוא לא- זה חלק מהחיים מה לעשות.

צריך להזהר לא להיות קיצוני לצד השני- וראה ערך הבתי ספר הדמוקרטים שאני בפירוש נגד. מגדלים שם ילדים להיות פשוט בורים. אם לילד קשה להתמודד עם חשבון- אז שלא ילמד, כשהוא יהיה מוכן- הוא ילמד. אני לא מאמינה בזה. לפעמים יש לסטנדרטיזציה תפקיד חשוב בצורך של הילד ליישר קו ולהתמודד עם מה שגם קשה לו.
  • בביה"ס הזה הם מדברים על ציון בית ספרי כוללני, אני מאמינה שאם בית ספר דורש מכל ילד ציון אישי, הוא גורם לו למאבק מול החברים.
    אם זה בית ספרי- זה מאבק יחד עם החברים.
    אם הנהגה כזו מתנהלת טוב, היא אמורה לגרום לילדים לעזור ולתמוך אחד בשני ולא להלחם.

• הישגיות היא חשובה רק אם היא מתבטאת מול ההישגים של הילד לעומת היכולות שלו.
    ברגע שמדובר בהשוואה אל מול ילדים אחרים ובלחץ כבד שמופעל, הדבר לא תורם לדעתי.

• ואגב בתי ספר דמוקרטיים אני גם מאוד נגד.
    בתי הספר האלו אינם מחנכים אלא נותנים לילד הרגשה שעל פיו יישק דבר, לא כדאי להתאמץ ואם לא בא לו- הוא לא ילמד. זה פסול בעיניי.
    מותר ורצוי להתאמץ ואפילו להתאמץ מאוד- כדי למצות את היכולות שלך (דגש על שלך, ולא של הרף שנקבע בביה"ס/מערכת החינוך)

• אני לא מסכימה אתכן לגבי בית ספר דמוקרטי. זה לא נכון שאם הוא לא רוצה ללמוד מתמטיקה אז הוא לא ילמד. יש מקצועות שהם כן חייבים ללמוד כמו מתמטיקה, עברית ועוד.

הדגש שם הוא דווקא על המקצועות הנוספים שיש להם הרבה יותר בחירה ואת זה אני אוהבת. יש לילדים אפשרות לבחור מקצועות ותחומי עניין שבבית ספר רגילים לא קיימים בכלל.
    תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• תמר אני הייתי בסיור בבית ספר דמוקרטי שהכלל היחידי שחל על התלמידים כחובה היה נוכחות סדירה ובזמן.
    כל השאר היה בחירה. כולל מקצועות שבד"כ חובה.
    כן היה יפה לראות שניתן ללמוד תחומי דעת מגוונים מאוד שאינם מצויים
    היה שם תלמיד שלמד יפנית

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה