-
שלום רב
האם את הטרוזיגוית או הומוזיגוטית למוטציה ?
האם היו אצלך תופעות הקשונות לקרישיות יתר - בהריון או שלא בהריון ?
בעיקרון כדאי לטפל אבל תשובה סופית אחרי שתעני לכל השאלות לעיל, וכן יש טיפול מניעתי מתאים
ד"ר הדר
-
שלום ד"ר הדר,
אני הטרוזיגוטית למוטציה
אצלי אישית לא היו תופעות הקשורות לקרישיות - זו פעם ראשונה שאני נכנסת להריון
התייעצתי במהלך השבוע עם פרופ' קופרמינץ שטען בגלל שאימי עברה תסחיף ריאתי, הסיכון שלי עולה מ1:200 ל 1:10 ולכן יש לטפל בקלקסן פעם ביום לאורך כל ההריון ומשכב הלידה
והסביר לי שהטיפול לא עובר שלייה ולכן אין השפעה על העובר או תופעות שליליות
לעמות זאת, הגניקולוג המטפל שלי (גניקולוג הריון בסיכון ורופא מיילד) התייעץ והוא המליץ לא ליטול אלא רק במשכב הלידה, בטענה שהיום יש סברות ששימוש בקלקסן גורם למומים בעובר
אשמח לשמוע את דעתך בנושא
תודה רבה
יעל
-
שלום רב
למעשה, שתי ההמלצות שקיבלת נכונות, וזה משקף הבדלים בגישה והבדלים בהמלצות הקיימות.
נשים שהינן הטרוזיגוטיות ל - Factor 5 leiden צריכות לקבל קלקסן במשכב הלידה. לגבי קלקסן במהלך ההריון שתי הגישות - לתת ולא לתת - אפשריות. ההמלצות החדשות יותר אומרות שלא לתת אם כי בעבר היה מקובל לתת גם במהלך ההריון.
בכל מקרה - גם אם תנקטי בסופו של דבר בגישה של לקבל קלקסן במהלך ההריון, התרופה היא בטוחה ואינה גורמת למומים ו/או לסיכון לעובר.
ההיסטוריה של אימך, משום שעברה תסחיף ראתי בנוכחות אותה מוטציה בפקטור 5, אכן תומכת בכך שאצלך כדאי להחמיר ולתת קלקסן בכל אופן.
ד"ר הדר
-
תודה על התשובה המהירה והמקיפה.
אני מבינה שישנן שתי גישות...
לפי הבנתי ממך, אין סיכון בלקיחת קלקסן
אז לא עדיף ליטול ליתר בטחון? וללכת על בטוח?
מודע יש גישה שלא דוגלת בנטילת קלקסן במקרה זה אם כך?
-
שלום רב
הגישה של לקחת כי זה לא מסוכן היא לא בהכרח הגישה הנכונה. השאלה היא האם צריך לקחת או לא - יש החושבים שכן ויש החושבים שלא. יש הרבה תרופות לא מסוכנות שאת לא לוקחת סתם, כי הן לא מסוכנות.
ד"ר הדר
-
ד"ר הדר שלום,
לאחר התייעצויות, החלטתי ליטול קלקסן למשך כל ההריון
אני נמצאת בשבוע 17+4, רופא המעקב שלי היה נגד הטיפול בקלקסן ולכן חשוב לי לוודא עם מומחה נוסף האם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות מעבר לשגרתיות, מפני שהנני נוטלת קלקסן
אם כן - אילו?
תודה רבה
יעל
-
שלום רב
לא אין צורך בבדיקות מיוחדות נוספות
רצוי לבדוק את רמת הטסיות אצלך בימים הראשונים לטיפול עם הקלקסן
ד"ר הדר