הי
אהבתי את השם
לגבי המריחה: תראי, הדעות היום חלוקות:
הסיבה שאומרים להתחיל בחודש תשיעי, היא שפשוט אין צורך להתחיל לפני.
העבודה החל משבוע 14 לא תתרום לך...זה לא שתעשי נזק, פשוט גם לא כל כך תהיה תועלת, אז חבל על הזמן וההשקעה.
אבל גם לגבי חודש תשיעי, ישנן מיילדות שטוענות שדווקא עבודה לא נכונה של היולדת (או של בעלה) בבית, עלולה להגביר סיכון לקרע, ולכן טוענות שעדיף שהמיילדת עצמה תעשה את העבודה בחדר לידה.
הענין הוא שלא כל המיילדות באמת עושות את עבודת העיסוי בין הצירים (כבר ראיתי כאלה שסתם שופכות את השמן על הנרתיק ומצד שני גם ראיתי משקיעניות שחבל על הזמן !!).
אני חושבת שאם את רוצה לעשות בעצמך אז באמת רק בחודש תשיעי, עבודה עדינה מאוד (תחשבי הגמשת בצק-> את לשה אותו ברכות, כך גם את החלק התחתון של הוגינה) מדובר בתנועה חצי סיבובית (אם נדמה לשעון: כמו משעה 3 עד 9 וחזרה מ- 9 עד 3) - בדיוק כמו שהסבירה הבחורה מעלי
כי את למעשה רוצה להרחיב את הפתח.
בנוסף, במקום בו את מתכננת ללדת, תערכי סיור, ותבררי את דעתן של המיילדות על העיסוי והאם רובן מבצע כן / לא אותו בחדר לידה.
בהצלחה !!
יעל
יעל נרקיס,
נטורופתית, רפלקסולוגית ומלווה לידות
מתמחה בכל הקשור להריון ולידה
[email protected]054-6949977