לשתף או לא לשתף? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • עוד עניין שאשמח לשמוע את דעתכן:
    עד כמה אתן מועדדות את הילד שלכן לשתף בדברים משלו?
    האם אתן כן מציבות גבולות מסויימים ולפעמים מראות לילד שהוא יוכל לאבד/ להפסיד את מה שהוא משתף בו או לא?
    אני אענה:
    אני מאד בעד לשתף בגדול- הבן שלי בכל פעם מביא משהו אחר שהוא רוצה לשתף בו לגן כמו- קונכיה גדולה שקיבל, ספר יוצא דופן שהוא רוצה להראות לילדים, או קן של ציפור שמצא אבל.. לפעמים הוא תמים ברמות.
    לפני סיום הגן הוא שיתף אותי שהוא מעוניין להחליף זיבלון עם ילד אחר בגן. אמרתי לו שזה יופי, אבל כדאי שיחליף כשגם לילד השני יש את הזבלון. למחרת הוא לא התאפק, נתן לשני מבלי שקיבל ו..הסתיים הגן. נשאר בלי כלום. אולי כדאי ככה, ילמד מזה משהו על חשבון זיבלון ולא משהו אחר.
    היום בבוקר נפלה לו שן שניה. את הראשונה הוא איבד והתבאס מזה נורא.
    מיד הוא רצה לקחת אותה לגן ולשתף את כל הילדים. הצעתי לו שאולי כדאי הפעם שקודם ישמור עליה וילך היום עם סבתא לקנות מתנה לכבוד השן ואח"כ נראה.
    בעלי עשה לי פרצוף ואמר לי שהוא לא מסכים אותי ושאם הוא רוצה לשתף זה דבר טוב וצריך לעודד אותו.

האם אתן מגבילות לפעמים? האם אתן לא צריכות כי הילדים שלכן עם יצר השרדות ורכושנות גבוה מספיק משל עצמם? כמובן שמדובר פה בעניין ערכי ולא כספי, הערך בשן הוא פרטי וסנטימנטלי לגמרי זה לא העניין כמובן.
10 תגובות
עמוד 1

• יש מקרים שאני בהחלט שמה את הגבול ואני לא מרשה לקחת לגן כי אני יודעת שהם פשוט לא יחזרו וחבל.

יש מקרים שאני נותנת לו להחליט לבד אחרי שדיברנו והסברנו מה ההשלכות.
    בבית אנחנו עובדים יותר על שיתוף כי כאן הקושי... לחלוק עם האחים
    מכל סיטואציה כזאת הם לומדים. כפי שכתבת, עדיף שזה יהיה על זבלון...

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• כשהן רוצות לקחת משהו לגן אני תמיד אומרת שמה שהולך לגן לא תמיד חוזר ולא תמיד חוזר שלם שיבדקו עם עצמן אם הן מוכנות לוותר על הדבר.
    כמובן שיש דברים שאני לא מוכנה שהן תיקחנה גם אם הן מאוד מאוד מאוד מאוד רוצות...

• כמו הבנות.
    אם רוצות לקחת לגן משהו אישי שלהן, אני מזכירה שזה יכול ללכת לאיבוד או להשבר וזו החלטה שלהן ואחריות שלהן לשמור על זה. עם זה לא חוזר - בעיה שלהן. הן לומדות לפעם הבאה.
    אם זה משהו שאני לא מסכימה שלא יחזור - אני פשוט לא מאפשרת לקחת.
    גם כשבאים חברים שהם יותר ״נזק״ ואביגיל רוצה משהו שיקר לליבה (מיכל פחות סנטימנטלית בענייני רכוש) אני בהחלט מזהירה אותה שהחבר הזה לפעמים שובר דברים ושתחשוב פעמיים אם היא רוצה לחלוק בדבר החשוב לה. בדרך כלל התשובה חד משמעית, לא.

לדעתי לחלוק זה לא בכל מחיר.
    גם בין אחים יש דברים שלא חייבים לתת.

• מסכימה עם שולי
    פייס: ortal_hori

• יש דברים שחולקים ויש דברים שלא. כל ילד צריך דברים שיהיו רק שלו בלי תנאים.

לגבי לקחת לגן, צריך לחשוב מה כן ומה לא, ולהיות מודעים לסיכוי הגבוהה שדברים לא יחזרו או ישברו.

• יש הבדל בין לשתף לבין לקחת חפץ לגן...
    כמו שאמרו, לקחת משהו יקר ערך, אישי-לא!
    משחק כדור או משהו כזה- שיהיה אחראי וישתף את מי שהוא רוצה.
  • טוטילה באמת את לא מרשה להביא אף פעם דברים לגן? זה מאד מעצים אותם בעיניי. הם מרגישים כמו מלכים להביא משהו מהבית להראות לילדים. אני פשוט מסכימה איתך שתלוי מה ומתי. אבל לא הייתי שוללת בכלל
  • דברים יקרים, שבירים, אישיים (שאין עוד כאלה...) אז לא.
    כל דבר אחר, כן.
    היה להם אוסף של אנגרי בירדס והבן שלי רצה לקחת וכל פעם חזר עם חבילה קטנה עד שנעלם...אני לא התערבתי אבל כשהוא מבקש לקחת משהו שאני לא מסכימה אני נותנת לו את הדוגמה הזאת ולא חסר עוד דוגמאות...

פעם בא חבר מהגן והבן שלי הראה לו את הכסף שיש לו והילד רצה לקחת לו מטבע של 10 ש"ח והבן שלי לא כל כך רצה לתת אבל הילד כבר הכניס לכיס. כששמעתי את זה מייד באתי והתערבתי. אמרתי להם שכסף זה לא משחק ושיבחרו משחק אמיתי וביקשתי מהילד להחזיר את הכסף.
  • .. מזל שהיית שם. מדהים עם מה ילדים צריכים להתמודד בגיל כזה צעיר. לא יאומן איזו חוצפה
  • אצלנו דווקא יש בזמן הגן פעם בשבוע show and tell
    ומעודדים את הילדים להביא משהו כדי לספר לכיתה..אבל זה משהו שנמצא בתיק עד השעה ואח"כ מייד חוזר לתיק.
    באופן עקרוני אני לא סובלת להביא דברים לגן, אבל אם זה כל כך חשוב להם (לדוגמא פעם אמילי הכינה מסיכה מיוזמתה ומאוד רצתה להראות למורה) אז למה לא- כל עוד הן מבינות שזה אחריות שלהן. משהו כמובן בשווי גדול אני לא מסכימה, אבל המשחקים שלהם נקנו עבורן ואם הן מאבדות/מקלקלות הן יודעות שזו ההשלכה של המעשים שלהן.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה