-
לדעתי זה אחוז משרה (6/43) כפול 10 ימים בשנה כפול 6 שנים - זה יוצא בערך 8.3 ימים
יעל, אמא של יונתן ואיתמר
-
יעל - למה 6/43 למה 43 משרה מלאה זה 186 ..... ולמה כפול 10?....
-
היא עובדת בשחור? או שהיא עובדת חוקית ומוצהרת שמשלמת ביטוח לאומי?
אם היא עובדת בשחור, אז לא מגיע לה ימי חופש בכלל.
יעל, אמא של יונתן ואיתמר
-
צריך לסגור את זה מול המעסיק כי יש מקומות שאם לא מנצלים את הימים האלה בשנה אז מוחקים אותם.
כמה ימים? אני אבדוק לך בהמשך...
-
מנסיון, אני לא מסכימה עם זה שאם "עובדים בשחור", אז לא מגיעים תנאים סוציאליים.
עבדה אצלי מישהי במשך 9 שנים, פעמיים בחודש.
לאורך השנים, הצעתי מספר פעמים לשלם עליה בטל"א - היא סרבה (הן מסרבות כי זה פוגע ביכולתן לעבוד בכמה בתים במקביל).
כאשר רציתי להפסיק את עבודתה, היא איימה שתפנה ל"קו לעובד" (ואלו מדווחים לבטל"א במידה ולעובדת אין דיווח לבטל"א). היא הציעה שאשלם את זכויותיה, וכך "נסגור את זה בינינו", והיא לא תפנה לקו לעובד.
יצא ששלמתי לה עבור: ימי חופש, הבראה ופיצויים - סכום של 6700 ₪ (על 9 שנות עבודה).
כיום דיווח של עובדת משק בית לבטל"א הוא מחויב, ובטל"א מצידו עושה ביקורות במטרה "לתפוס" את המעסיקים שלא מדווחים ולא משלמים.
כיום יש לי עובדת דרך חברת נקיון, הם מחויבים לשלם עליה בטל"א, ולי אין בכלל יחסי עובד-מעביד עם העוזרת, אלא רק עם החברה. בעיני זה עדיף הרבה יותר.
אגב, מספר מינימלי של ימי חופש בשנה הוא 10. לעובד במשרה מלאה מגיעים 14 יום בשנה.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
היא משלמת ביטוח לאומי.
ושרון זה לא נכון שאם משלמים היא לא יכולה לעבוד במקביל בכמה בתים
-
ברור שזה לא נכון. זו הייתה הטענה שלה, ויש בזה משהו - מנקודת המבט שלה: זה דורש ממנה לעשות מעין "תיאום מס" בין כל מקומות העבודה, ויש הרבה עוזרות בית שמעדיפות לא לדווח לבטל"א ולא להתעסק עם התיאום הזה.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
איזה מזל שהרומבה שלנו לא מבקש חופש.
-
שמש, הן לא רוצות לדווח לא בגלל תיאום מס או כמה בתים. הן לא רוצות לדווח כי אז הן לא יקבלו אבטחת הכנסה (שמשולם הכיס של כולנו).
הן לא יכולות גם לעבוד בשחור ולעבור על החוק (מרצונן) וגם כשנוח להן פתאום להזכר שיש חוק הגנת העובדים ולדרוש ע״פ חוק.
אם אחת שעובדת בשחור ומקבלת אבטחת הכנסה תדווח לבטל״א בדיאבד, נכון שגם לך יהיו בעיות אבל גם היא תצטרך להחזיר את כל הכסף וגם לא תקבל בעתיד. אז היא לא תדווח בחיים. אותך די סחתו...
-
שרון- אני לא הייתי משלמת לה כלום! דווקא בגלל שהיא איימה עליך, הייתי מאיימת חזרה להלשין עליה למס הכנסה שכן היא לא הצהירה להם על העבודה הזו ולא שילמה מיסים כל השנים- היא היתה מפסידה הרבה יותר
-
6700 ש"ח???
-
פאולה ושולי צודקות....איזה חוצפנית
פייס: ortal_hori
-
שרון איזה מטורפת