כיתה א׳ כמה זה עולה לנו? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קנינו ספרים שבוע שעבר. 550!!! כולל מכשירי כתיבה...
    בכל הספרים כותבים בפנים.
    מה זה ״מחברת חכמה״ ב5.5 ש״ח!!!!
    נשאר לקנות ילקוט 200 ש״ח?
    תלבושת אחידה עוד 300 ש״ח?
    דמי שיכלול (בררתי כבר...) 850 ש״ח!!!! בגן היה אותו מחיר וקיבלו הרבה יותר ממה שמקבלים בבי״ס.
    ושנה הבאה יהיה לנו עוד ילד בבי״ס אז כל זה כפול 2!!!
    אה, כל זה בלי צהרונים מסיימים ב 12:45
    מי אמר חינוך חינם???? 
87 תגובות
עמוד 1
  • אני עדיין לא יודעת כמה
    פייס: ortal_hori

• וחכי מה עם תשלום לבית ספר
    יש תשלום לטיולים , לצילומים
    כסף לועד כיתה
    זה רק ההתחלה

וציוד לקלמר שצריך לחדש כל כמה זמן כי זה נשבר זה נעלם וזה הוא לקח בטעות

• הכל זה חד פעמי לכל השנה, לא? יותר טוב ממה ששילמנו עד עכשיו על אור - 550 ש"ח לחודש.
  • אנחנו עוד בהכחשה..
    תנו לנו לעבור את עלות הקייטנה פה- קייטנת עירייה פשוטה עד 16:00- שימ ו לב:
    2400 ש"ח!!
    גם אצלכם אלו המחירים? זה פשוט מגניב אותי לגמרי, לפחות אני שמחה לגלות שהילדים בקייטנה עם גננת ולא רק כם בני נוער
  • אז ראיתי ילקוט של מודן ב 130 ש״ח. מישהי יודעת כמה עולה ילקוט בארה״ב?
    נטע על מה שילמתם 550 ש״ח?
    אשטנגה הקייטנות אצלינו זה 1700 שח עד 16:00 אבל רשמתי לקייטנת חבד עם ארוחת בוקר וצהריים כולל ימי שישי עם פעילויות של קיפצובה נחשונית מתנפחים בישולים כל יום שישי מכינים משהו מתוק לשבת ועלה לנו 1200 שח
  • קצת באופנה להתלונן על הדברים האלה,אבל אני אישית לא מסכימה....
    זה נכון שזה כואב בכיס, אבל השקעה בחינוך זה הדבר הכי הכי חשוב בעיני, ומבחינתי גם אם זה יבוא על חשבון הוצאות אחרות שיש בבית, עדיין אין ברירה- אם רוצים משהו טוב צריך לשלם. חינוך טוב עולה כסף. אי אפשר לצפות לא לשלם או לשלם סכום מאוד קטן, ואז לבוא בטענות שהמורים לא משהו, שתוכנית הלימודים לא משהו, שאין טיולים וכו'. אני שומעת אנשים מסביב שכל הזמן מתלוננים על החינוך, אבל כשבאתי וניסיתי לארגן השנה משהו שעלה כסף בגן של הילדה שלי, הורים לא הסכימו בשום אופן לפתוח את הכיס. אותם הורים מתלוננים שוב ושוב, אבל לשלם הם לא מוכנים.
    אני לא אומרת שאת כזו, אלא שפשוט יש אנשים כאלה, ובעיני זה לא מוצדק.

באשר לכל ה"מסביב" שתיארת, אפשר לנסות לחסוך. המחיר של התיק למשל נשמע לי מוגזם. ציוד אפשר לקנות באינטרנט מסין בזיל הזול, אם מזמינים עכשיו זה מגיע עוד חודש.
  • מה ניסיתי לארגן שעלה כסף? וכמה עלה? בשביל דברים כאלו יש ועד.

מי שמתלונן - יש לו על מה.

המצב פה הולך ונהיה יותר ויותר מוגזם, לא משנה איך מסתכלים על זה.

ואם יש חוק חינוך חינם - זה נובע ממשהו, שמי שאין לו יזכה לחינוך - רק שפה זה פשוט לא קורה

• טוב אז 4 חולצות עם הדפס עלה 50 שח נראה לי יצא משתלם יותר לא מתלוננת
    אבל הספרים זה ממש מחיר גבוה כשבכל הספרים צריך לרשום ואז אי אפשר או שזה עבודה קשה לשמור ולהעביר הלאה. אפילו הספר ללימוד תורה!
  • אורטל, אומנם לא הייתי בועד, אבל תכלס לא רשום בשום מקום שצריך לחכות להם. אם יש משהו שאני רוצה, והם לא זזים בגלל עצלות, אני אנסה להשיג אותו. אם אין אני לי מי לי. הם דווקא היו בעד באופן גורף.

ומה שניסיתי להביא זה את הדבר הכי בסיסי בעולם. אבטחה לגן.
    הגן נמצא במקום מבודד לחלוטין, בתוך אתר בניה, מסביב רק טרקטורים, ואין מאבטח! נפגשתי עם המועצה, היא הסכימה להשתתף, אבל רצתה גם נכונות לתשלום מצד ההורים. ולא, לא הייתה נכונות, היו רק קיטורים על המצב. כי לקטר כל אחד יכול.
  • קניתי לו באמצע השנה צבעים מרקרים מחדד וכו' בזול מאוד, שליש מחיר ממה שהוצאנו עכשיו אבל הכל התייבש תוך שבוע והיה באיכות ירודה
    חוץ מזה שאם חינוך עולה כסף, שלא יגידו חינוך חינם. אם זה עד 12:45 אז מה זה עוזר לי?? לעבוד חצי משרה ולקבל 2000 ש"ח (לא שמצאתי משרה כזאת, אפילו קופאיות צריכות לתת 6 שעות) או להכניס לצהרון ב 800 ש"ח לחודש ואז זה לא חינם!!
    כשמביאים ילדים ואומרים לנו שהמעון יעלה 2500 ש"ח או 1000 למי שעובדת אז את חושבת שבגיל 3-4 הסכום יורד ואז בעצם זה לא יורד כי יש דמי שיכלול, יש ועד יש עוד הוצאות שאת לא יכולה להעריך כשאת מתכננת את התקציב הביתי.
    למשל אני ידעתי מה ההכנסה שלנו ולא תארתי לי את ההוצאות האלה. ותנחשי מה עוד לא תיארתי לעצמי ברוב טיפשותי? שהמשכורת תרד בגלל העליה במס הכנסה והירידה בקצבת ילדים והעליה במע"מ. נכון ששום דבר לא וודאי אבל ככה?? ונכון שמדובר בסכומים מצחיקים אבל מצחיק ועוד מצחיק ועוד מצחיק יוצא עצוב מאוד.... אז אומרים שצריך לדעת לתכנן ולא להביא ילדים בלי שיש בסיס כלכלי אבל לעזאזל איך אפשר לדעת??????????
  • טוטילה - כל מילה בסלע

• טוטילה - כל מילה בסלע
  • אז מה שבעצם מפריע לכן זה השם "חינם"? כלומר, הכותרת?
    ברור שיש בעיות וגם אני סובלת מזה מאוד.
    מה שאני אומרת זה שמאוד באופנה לקטר, וצריך להבדיל בין תלונה מוצדקת לקיטור לא מוצדק. ולא, לא כל הקיטורים מסביב הם מוצדקים בעיני.
    להתלונן למשל על תלבושת בית ספר זה סתם קיטור, כי גם בגד רגיל היה עולה כסף. ולהפך, בדרך כלל תלבושת זה יותר זול מבגד רגיל. ספרי לימוד יקרים- אז מה רוצים? שילמדו בלי ספרים?
  • הלוווווווווווווווווווווווו
    גם לי יש ילד שנה הבאה בכיתה א-ישששששששששששששששש
    אז נכון אני מסכימה איתכם מאוד!!!!!!
    הכול עולה מאוד יקר-מאוד!!!וזה ראשית הבעיה יוקר המחיה-
    ילקוט-סבתא קונה
    קלמר-ננדב סבתא שניה
    ספרים+מחברות וכו'-עלינו.....
    תלבושת-אין

• תלבושת אחידה באמת יצא זול, כלומר אותו דבר כמו חולצות רגילות שהייתי קונה. קניתי רק לקיץ. צריך גם לחורף...
    מבחינת ספרים אפשר לעשות ספר וחוברת תואמת שבה משלימים והיא תעלה 6 ש"ח אבל כל הספרים שקנינו ב 450 ש"ח כולם בלי יוצא מן הכלל יש בהם הרבה מאוד משימות שרושמים בספר עצמו וזה ברור למה כי צריך לפרנס מישהו... אז שנה הבאה יש לי עוד ילד שיעלה לכיתה א' ואני אצטרך לקנות לו שוב ב 450 ש"ח הכל.
    מפריע כל ההוצאות הלא צפויות האלה שלוקחים כמובן מאליו שההורים ישלמו. אם הילד שלי לא יהיה טוב במשהו אני אדאג לו ואשלם כמה שצריך אבל למה אני צריכה לשלם 850 דמי שכלול כדי שהחינוך יהיה יותר טוב? אם היה לי הייתי רושמת לבי"ס פרטי ואז באמת היה חינוך טוב, 850 לא יעשו את זה טוב יותר.
    למה אנחנו משלמים מס הכנסה אם האזרח הקטן והפשוט לא מקבל מזה כלום? ולא מצליח להחזיק משפחה בכבוד? נראה לך שאנשים סוגרים את הארנק סתם? זה נעים לנו?
  • שלא יקראו לזה "חינם" ושלא יקראו לפנסיה "פנסיה" אלא "תוכנית חיסכון לילדים של החוסך" כי לא נראה לי שמישהו מאיתנו יזכה להנות מהכסף הזה . כל כמה זמן הפנסיה מתרחקת מאיתנו...
  • זה קישור לאתר שבו מצאתי כמה יעלה לי לשלם לאריאל על שנת הלימודים שלו השנה וזה יוצא 240 ש"ח- וזה נקרא תשלומים מרצון

• השרשור הזה הזכיר לי הרהור כלשהו....
    שמתם לב שתמיד מראיינים בחופשים ובחגים אנשים בפסטיבלים/קניונים/אתרי בילוי ושואלים אותם על יוקר הפעילות?
    אז תמיד הם מתלוננים ואומרים שהכרטיס מאוד יקר, שהחג עולה המון כסף וכו'.
    ואני תמיד מהרהרת לעצמי שאם זה יקר למה הם שם. אני לא שם, אני בבית צופה בהם, שיעשו כמוני.
    זה לא אותו דבר בכלל, הרי חינוך זה לא נופש או בילוי, אבל סתם- עלה לי לראש בגלל שאמרתי שבאופנה לקטר.
  • אני אגיד לך משהו? את לא יכולה לדעת מה עובר על האנשים האלה המתראיינים. אני למשל מסתובבת עם הילד בבוקר בקניון ובצהריים עם שלושה. לא מוציאה שקל. יש שם פעילויות והופעות חינם. חם בחוץ ואין לנו מזגן אז זה מה שנשאר לעשות. אני מסתובבת בסופרים (יש כאן מקבץ של מגה רמי לוי ושופרסל דיל ) ואני משווה מחירים לפני שאני קונה. מי שמסתכל מהצד יגיד כמה כסף יש לה שהיא מסתובבת בכל הסופרים האלה... ואני הולכת לשם ברגל.
    פעם בשנה ביום הנישואים אנחנו הולכים למסעדה וההורים של בעלי משלמים אז מי שיסתכל יגיד יש לנו כסף מיותר למסעדות...
  • כשמראיינים אותם במקום שהכרטיס כניסה אליו עולה כסף, סימן שהם קנו ושילמו דמי כניסה.
    ונכון תמיד יכול להיות שבאמת אין, אבל לרוב האווירה בישראל היא של קיטורים, אז מקטרים.
  • אז גם אני מאשדוד וגם אצלינו יש את הנושא של השאלת ספרים ב280 ש"ח . זה זה כבר שילמנו
    הלנה איחזה בית ספר אתם ?
    תיק קנינו - של קל גב - ממש יפה בסביבות 319 ש"ח .
    קלמר יש מזמן ספתא קנתה במחיר מופרז לגמרה .
    אני ממתינה למתנה שבני יקבל מעבודה שלי לקראת כיתה א' ואז נשלים את החוסר .
    תלבושת יקנה כבר החודש .
    http://www.holdthatpic.com/
  • אלינה

• בייבי בום אני ממש לא מסכימה איתך.

כל העניין בחינוך חינם הוא לתת הזדמנות שווה לכולם לעתיד טוב יותר, ושילדים שלא שפר מזלם להולד להורים עם כסף יוכלו להתקדם בחיים ולקבל הזדמנות שווה. חינוך זה הבסיס שהמדינה צריכה לתת וכן הוא אמור להיות חינם.

• ומעניין למה מקטרים - אולי כי הכל פה קשה כבר כמה שנים טובות ולא נראה שאנחנו מתקדמים לשום מקום???

• אין לי מושג , בעלי ובני קנו באופיס דיפו . רוב הסיכויים שהיה אפשר ומצוא אותו דגם זול יותר אבל לצערי הרב אין לנו זמן פיזי להתחיל לחפש .
    לגבי חינוך חינם .
    בברה"ם ברמה עיקרונית ספרים היו באמת בחינם ולא זכור לי שהיו תשלומים לבית ספר , בפועל כמו בכל מקום בעולם הילדים של הורים יותר "עמידים " התקדמו , ילדים של הורים אחרים הרבה פחות .
    לצערי הרב זה רק התחלה , אני יודעת שכל שהוא יגדל יותר ככה נצתרך לשלם יותר . גם על ספרים וגם על הכל .

http://www.holdthatpic.com/
  • איזה מעצבן

• יוווו שנים לא היתי פה ..משהו השתבש לי בעבודה עם הדפדפן והאתר פשוט לא עלה

טוטילה צודקת אבל זאת רק ההתחלה...לא רוצה לאכזב אותך..אבל מה שאת מתארת לכיתה א זה מה זה גרושים ב"חינוך חינם" שלנו...
    קיבלתי רשימת ספרים ל י"ב...רק ספר כימיה עולה 500 שח וזה מהדורה חדשה ז"א אין להשיג יד 2 אבל גם זה בקטנה...עכשיו, לאחר תקופת הבגרויות (יש לי 2 ילדים במבחני בגרויות) אני עשיתי חשבון כמה עלה לי הבגרויות שלהם...את יושבת? 15 אלף שח ...רק מורים פרטים ב 3 חודשים אחרונים ואת יודעת מה? ילדים שלא היו להם מורים פרטים- נכשלו ! 99% מהם פשוט נכשלו ! וזה מה שמעצבן !
  • יווו מרינה

• מרינה טוב לראות אותך
    פחות טוב לקרוא מה שרשמת...ספר ב500 שקל???? מה יש בו כריכה מזהב???
    נראה לי צריך לפתוח תוכנית חיסכון לבגרויות בנוסף ללימודים גבוהים.
    היום כשהייתי בקניון ראיתי בחנות גלידה מוכרת שנראתה בת 14 היא תפסה את תשומת ליבי בגלל שהיא ממש לא ידעה איך לשים את הכדור ונוצר תור. ישבתי שם על הספסל וחשבתי שאני צריכה להתחיל ללמד את הבנים שלי לעשות כדורי גלידה. טוב, גם לקפל בגדים ולסדר לפי צבע או לנקות חלונות של רכבים...
    או ללמ אותו כימיה מעכשיו
  • וואו, ניסיתי להימנע מלהגיב כי זה נגרר ....
    אבל אני חייבת!!

• מה שעצוב שאפילו שאנחנו כן משלמשים את מה שנותים לנו לשלם, זה עדיין לא מספק לילדינו את החינוך הדרוש ילד חייב להיות גאון לפחות בשביל לעבור בגרויות בכבוד בלי תוספות של ים שעות עם מורה פרטי (בכל המקצעות, אל תצחקו , אבל מבחן בגרות בלשון- זה משהו הזוי לגמרי )
    מבחנים כוללים חומר שבכלל לא נלמד, לילדים אין מושג על מה שואלים אותם בכלל במבחנים..זה הזוי אם לא מרחיבים עם מורים פרטים - פשוט משימה בלתי אפשרית לעבור את המבחנים ..לפחות לילדים סטנדרטיים לא גאונים כמו שלי

ואתן יודעות מה הגעתי למסכנה...יסודי וחטיבה- זה ממש לא משנה איך ילד לומד- מה שיקבע בסופו של דבר אלו 3 שנים אחרונים...אפילו לא 3 אלא 2- כיתות י וי"א...מה שאני רואה..אפשר 9 שנים לא לעשות כלום ובשנתים הבאות קצת לתת"גז" עצוב מאוד ... חינוך פשוט תת רמה
  • טוב על העלויות אין לי מה להוסיף- כי אני באותה סירה כמו כולן פה, גם לי יש ילד שעולה לא' וגם אני אשלם כמו כולם.
    אבל- על מה שמרינה רשמה יש לי מה לומר (ובהזדמנות זו- ברוכה השווה!!)

תשמעו, אני למדתי חלק משנות הילדות שלי במקומות אחרים (אירופה, ארצות הברית)
    ואני יכולה לומר לכן- שאת הילדים פה מרפדים בעיקר מבחינת עצמאות שאתן לא מבינות.
    הלחץ על הילד להשקיע ולהצליח כי אם הוא לא יעשה זאת- אז ביי ביי תיפול לבד, הוא הרבה יותר גדול מפה.
    אתם צריכות לראות מה זה שם תיכון- זה כמו אוניברסיטה כאן- מה זאת אומרת להבריז? יש לך שיעורים להגיש באופן קבוע מהיום למחר באופן שוטף כי אותה מערכת חלה כל יום: כל יום שיעורים במתמטיקה, כל יום ספרות אנגלית, כל יום אומנות, כל יום מדעים וכו'
    עובדים שם הרבה יותר קשה בתור ילדים. הדרישות שם גדולות לאין ערוך. הילדים שלנו חווים פיקניק פה בתיכון. ואני לא מדברת על מדינות כמו רוסיה, או קוריאה, או סין. אני מדברת על המערב.
    באמת מצפים מהילדים פה לפחות...גם ההורים, וגם מערכת החינוך.
    ולא שזו סיבה מספיק טובה לסחוט מאיתנו כסף!!
    כשאני נסעתי לחול קנו לי את הספר במתמטיקה על פונקציות (נעלמים, משוואות ריבועיות- זה החומר שהפסדתי בארץ) וזו היתה אחריות שלי ללמוד את זה לבד עד שנחזור לארץ כדי שלא אפסיד חומר. למה? כי אני משפחה על 6 נפשות, ואי אפשר לממן לי שיעורים פרטיים, אז תנסי להתמודד עם זה קודם לבד. ואני ממש לא גאונה, אבל היתה ממני רמת דרישות גבוהה.
    כשאני חזרתי לארץ פה הייתי בשוק, לא הבנתי מה זאת כל הפעילות החברתית הזו בבית ספר- מאיפה יש להם זמן לזה? הדגשים בארץ מאד מאד שונים

אני לא אומרת שזה טוב יותר- ויש בפירוש דברים שאפשר וכדאי לעשות בהם את החיים כן יותר קלים, אבל אני מראה לכן את הצד השני של המטבע...
  • צודקת...אין מה להשוואות חינוך פה למדינות אחרות (לפחות שאלו שמפותחות) ...אם את שואלת אותי- הכל מתחיל כאן מיחס של התלמיד למורה..אין כאן כבוד, יותר מזה, ילדים חוצפנים , מרשים לעצמם רק שד יודע מה ותתפלאו לרוב הורים תומכים בהם ! מותר לצעוק על מורה, מותר לשבת עם הגב באמצע שיעור, מותר הכל ! איפה יש דבר כזה בחול? מורה זה מקצוע אחד מהמכובדים, לא פחות מכובד מכירורג בכיר ! וכאן? אני אפילו לא רוצה להתחיל לדבר על זה..זה מעצבן אותי
    למורה אין שום כלי להשתלט על ילד מופרע/מציק/מקלל וכו
    אז אני באה ושואלת, איך לעזעזל תהיה למורים מוטיוציה ללמד את ילדינו ?
    טוב..עזבו..חפרתי
  • את חפרת- מה אני אגיד?
  • מרינוש!
    כמה טוב לראותך
  • בנות יקרות-
    דווקא אני ממש מממש לא חושבת שאתן צודקות.
    הלימודים פה ברמה לא פחות ממקומות רבים בעולם-רק מה היחס של התלמידים לבית ספר,למורים, ובכלל לכול נושא החינוך הוא גרוע!!!
    מה שמענייןם היום תלמידים ביסודי-זה טלוויזיה ובתיכון זה הרבה בנים/בנות וכו'.....
    אני למדתי ועשיתי בגרות של 5 יחידות וכמעט שלא נזקקתי למורים פרטיים למעט דברים שאני באמת לא ממש טובה בהן.ועברתי בממוצע מצוין.

ותבינו אני לא גאון!!!!!

אני מממש לא חושבת שבשביל לעבור בגרויות צריך להיות גאון ואין ברירה אלא לקחת שיעורים םרטיים בכלל לא..מי שמקשיב בשיעורים+עושה ש.ב כמו שצריך=אמור לגשת בבגרות בלי לקחת שיעורים פרטיים ולעבור בלי בעיה.....
    הבעיה של הדור שלנו שאנחנו ההורים מרפדים אותם בהרבה תמיכה -כמו שיעוריםפרטיים והתלמידים מעדיפים לעשות לעצמם "חיים קלים" ולא ללמוד כמעט כלום במשך השנה ואז ללמוד עם המורה הפרטי אחד לאחד שברור שזה יותר קל........
    זהו חינוך לקוי לדעתי.
    למרות שברור אצלי שאם אחד מיילדי יתקשה במקצוע כלשהוא ותיהיה לו מוטבציה ללמוד אני יעזור לו עם מורים פרטיים וכו' כי הלימודים מאוד חשובים לי......!!!
    אבל למי שלא יהיה מוטבציה ואני יראה שבמשך כול השנה הוא יתעסק בשטויות הוא בעצמו יצטרך לדאוג לידע שלו בסוף שנה/לבגרויות לא הכסף .....מצטערת...זה החינוך שגם קיבלתי בבית שלי......
    הלימודים זה השטח ששיך לילדים ולכול בן אדם בעצמו וזו האחריות הבלעדית שלו ואנחנו ההורים עוזרים בידע,תומכים כשצריך וכו,.
    לא אני גם ממש לא חושבת שכול ה9 שנים הן בזבוז -נכון שאפשר לצמצם את הידע הזה למשהו כמו חצי זמן ואולי פחות אבל בכ"א נדרש לכול ילד זמן שונה להתפתחות ,לקליטת הדברים=וחושב מאוד לעשות את הכול בזמן ובקצב שמתאים לכולם......
    עם זאת כמו שאמרתי שברור שעם מורה םרטי לימוד של שנה אפשר כנראה לתמצת בכמה חודשים אבל זה ע"ח הכסף שלנו....
    ואז מה יגידו ההורים איפה החינוך חינם??????
    נכון ,הספרי לימוד יקרים מאוד!!!ואני עכשיו חווה זאת על בשרי-וזה דבר שדורש תיקון אגב בחינוך החרדי עברו ברוב המקומות למתכונות של ספרים+חוברות עבודה ואם ככה הספר עובר מילד לילד והחוברת עבודה נזרקת לפח אבל לפחות חצי מהמחיר על ספר עבודה חסכנו
  • אני זוכרת שאני בתור ילדה, קיבלתי הוראה לשבת וללמוד.

האחריות היתה עליי ללמוד ולהצליח.

לא היו לנו מורים פרטיים - לא היה לנו כסף לזה....ואולי זה טוב?

• Tiki אנחנו בבית ספר אמירים באיזור י' ואתם?

מרינה...אני ממש ממש ב

• מה שאתן אומרות גם אני אמרתי לפני שנה-שנתיים...אבל בפועל ..קורה מה שקורה...זה הדרדר ! אפילו מאוד ! מתי ראיתן ילד שלומד 5 יחידות מטמטיקה מקבל 14 בבגרות? ואחרי זה בעיתונות מודעים "אופס...מבחן הזוי" ניתן פקטור..איזה פקטור יעזור לציון 14? (מתוך 100 כן? )

תשאלו ילד בתיכון האם הוא יודע לחלק חילוק "ר" , אני הופתעתי לגלות שגם תלמידים טובים עשו ..ושאלו למה זה טוב אם יש מחשבון...
    והם לא יודעים בע"פ שום נוסחא ! ואני רואה את זה כבר שנתים של 2-3 תיכונים עם חברים של הילדים שלי

ואורטלי אהבתי את הנכונות שלך לשבת עם הילדות ולהסביר להן...השאלה..את זוכרת טוב חשבון דיפרנציאלי ? ברמת שתוכלי להסביר?
    או את האקסיאומות של טריגנומטריה ממש טרי לך בראש?
    תעשי לי טובה, אני לפני 18 שנה סיימתי תואר במטמטיקה..ואני לא זוכרת כלום ! נאדה ! אני לא יכולה לעזור בכלום ! ועזבי ששיטות היו אחרות בכלל...ואני מנסה להסביר את השיטה שלי- הם עושים
  • אורטל מה שהיה פעם זה לא מה שקורה היום...

לצערי גם ילדים ממש חכמים ומוצלחים נאצלים להזדקק לשיעורים פרטיים...
    וההורים כבר לא יכולים לעזור.

החומר משתנה, לא מוכר להורים, הזמן בכיתה לא מספיק, לפעמים יש מורים לא מוצלחים, הקושי להתרכז בכיתה בקבוצה...

אני הייתי תלמידה מצטיינת, עם ראש על הכתפיים במגמה הכי נחשקת וקשה שיש בתיכון ועדיין נזקקתי לשיעורים פרטיים במתמטיקה 5 יח"ל, וגם באנגלית לפעמים...

הרמה היא אחרת. לא יודעת אם גבוהה יותר אבל בהחלט קשה.

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• האמת שיש לי זיכרון טוב.....

• מה ??????

רק אני התרגשתי לקבל את רשימת הספרים / חוברות לכיתה א'
    דווקא אין ברישמה כל כך הרבה ספרים וחוברות בכל מיקרה אצלנו ..
    וחוץ מיזה קצת סבתא וקצת סבא

תהנו

• גם אני אחרי הצבא עבדתי תקופה קצרה כמתרגלת (כמו עוזרת למורה) במתמטיקה אנגלית ולשון לקראת בגרויות...

אבל לא לקראת 5 יח"ל... זה מטורף
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• קריני ברור שכולנו מתרגשים מאוד למרות כל הקיטורים

שיהיה המון בהצלחה לכל הגוזלים העולים לא" ! אני כולי תיקווה שעד שיגיעו לתיכון משהו ישתנה לטובה וישתפר במערכת הזאת

האמת...אין לי בעיה לשלם, אני לא אקנה משהו אחר, אחסוך מה שאפשר, אבל כמו שאמרו - בחינוך לא חוסכים רק שהתשלומים האלו לא ילכו סתם , בלי להגיש את המטרה
  • אורטל אני חושבת שכמו שאת אומרת בעצמך- שאולי זה היה לטובה שלא היה כסף לשיעורים פרטיים והיית צריכה לשבת על הטוסיק, לפעמים זה בדיוק תפקידו של ההורה:
    לא לשבת עם הילד על השיעורים-
    לשבת על הילד שיכין לבד שיעורים
    זה בדיוק העניין לא? להעביר את האחריות אליהם. וכן, אם יש מורה דפוק לנסות לדבר עם המערכת, לא חייבים לזרום עם כל דבר. אבל מצד שני לא לעשות את העבודה בשביל הילדים.
    מסכימה עם מרינה- גם אני לא זוכרת כלום. בקושי אז זכרתי
87 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה