איקקלומין, גירוי יתר שחלתי ופרוגסטרון נמוך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • החודש התחלתי טיפול עם איקקלומין- 2 כדורים ביום.
    ביום ה13 למחזור ערכתי מעקב זקיקים בו ראו רירית בעובי 6, 4 זקיקים בימין בקטרים: 17, 16 ו2 זקיקים בקוטר 12. 3 זקיקים בשמאל בקטרים: 23, 20 ו17.
    ביום ה15 למחזור הבדיקה הראתה: רירית בעובי 6, 5 זקיקים בימין בקטרים 14, 18, 19, 20 ו 22. 4 זקיקים בשמאל בקטרים: 19, 23, 24 ו 26, ונראה מעט נוזל בדוגלס.
    היום ה16 למחזור: רירית בעובי 7, זקיקים בימין בקטרים: 18, 20, 22 ו23. זקיקים בשמאל: 20,20,23 ו25. אין נוזל בדוגלס.
    היום ה20 למחזור- עובי רירית 9 מ"מ, שחלה שמאלית – 58* 45 מ"מ – בנוייה מ4 חללים ציסטיים, שחלה שמאלית – 72*49 מ"מ – 5 חללים ציסטיים. אין נוזל בדוגלס. הערות: OHS?

הבנתי מהבודקת שכנראה יש לי גירוי יתר שחלתי...כלומר שהייתה תגובה רבה לאיקקלומין...
    היום ערכתי בדיקת דם לפרוגסטרון...והערך שהתקבל הוא 4.5 nmol/L... אני חוששת שמדובר בערך נמוך...
    אשמח מאד לחוות דעת על הנתונים. האם זה אומר שלא היה ביוץ? שהביוץ היה מאיכות נמוכה?
    כיצד אפשר להמשיך את הטיפול? כלומר – להמשיך עם איקקלומין? שמעתי שיש זריקת אוביטרל – האם זה מתאים למקרה שלי?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    לא ברור מתי בדיוק ביצעת את הבדיקה לרמת פרוגסטרון?
    רמה של 4.5 מעידה על כך שטרם היה ביוץ. כדאי לחזור שוב על הבדיקה.
    בשלב זה להערכתי אין טעם לתת אוביטרל.
    אם לא תהרי ניתן בהחלט להשתמש בזריקת אוביטרל בשילוב עם איקקלומין לתזמון הביוץ במחזור הטיפול הבא.

ד"ר מוריה קירשנר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה