טיפול בקלקסן וטבעפירין ולידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

שמי סבטלנה ואני בשבוע 29 להריוני הראשון, הנני מטופלת בקלקסן 60 מ"ג וכדור אחד של טבעפירין פעם ביום (מאובחנת APLA).

שאלתי קשורה ללידה, הבנתי שבמקרים כמו שלי נוהגים להפסיק לקחת טבעפירין בשבוע 36 ונוהגים לבצע זירוז והשראת לידה בשבועת 37-38.

כמו כן קראתי כי מרבית מקרי הזירוז מובילים לניתוח קיסרי, לכן אני מעוניינת לדעת האם יש סיכוי בכלל ללדת טבעי ואם טמונים בכך סיכונים כגון דימומים או סיבוכי הריון נוספים. מצד שני האם ניתוח קיסרי הוא הפתרון או שגם בו טמונים סיכונים רבים לי ו / או לילד.

אציין כי הנני מוטרדת מאוד מנושא הלידה, הנני מתגוררת בנהריה , לכן חשוב לי לדעת כיצד לפעול עוד הרבה לפני הגיעי למועד מתקדם יותר. ואם יש צורך ללדת במקום שמתמחה בנושא קרישיות יתר ומכיר היטב את הסוגייה הנ"ל.

תודה. סבטלנה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

איני מקבל את הנחת היסוד בדברייך. ממש אין חובה לעשות זרוז - זה תלוי במהלך ההריון שלך ובהשפעה של ה - APLA על ההריון וסיבוכי הריון שונים, ובביטויים של ה - APLA בכלל ובמחינת ההריון.
    כמו כן, גם אם יהיה צורך לעשות זירוז אז עדיין רוב רובם של הלידות שמתחילות בזרוז מסתיימות בלידה רגילה.
    אין צורך ללכת מראש לניתוח קיסרי ויש לך סיכוי גבוה להצליח בלידה רגילה, וכאמור אין הכרח או חובה שיהיה זרוז ואין סיכון מיוחד בלידה רגילה.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה