התייעצות דחופה- שבוע 39+3 וסוכרת הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    אני בהריון ראשון שבוע 39+3, יש לי סוכרת הריון שהתגלתה בהעמסת סוכר, אני מאוזנת ע"י דיאטה בלבד.
    אולי יש צורך לציין שאני מתגוררת בחו"ל והרופא המטפל בי הולך גם ליילד אותי. אני עוברת את כל הבדיקות us, מוניטור, שתן וכו" בדיוק כמו בישראל.
    בבדיקות האחרונות אתמול בשבוע 39+2 העוברית שוקלת 3400, קוטר ראש 9.7, עדיין לא נכנסה לאגן, בטן גבוהה, צוואר הרחם סגור, הרופא השתמש במושג floating had
    הרופא הסביר לי שעקב גודל הראש הסבירות נמוכה שהיא תיכנס לתעלת הלידה/לאגן בימים הקרובים. ושאין לי זמן לחכות מעבר לשבוע 40 בגלל הסוכרת.
    הונחו בפניי האופציה של ניתוח קיסרי אלקטיבי, או האופציה של זירוז (אם אתעקש) שכנראה יסתיים בקיסרי אם לא יקרו שינויים דרסטיים בימים הקרובים.

שאלותיי: עד איזה שלב ניתן למשוך עם סוכרת הריון ועדיין להרגיש בטוחה שהכל תקין? מצד אחד אני מאד רוצה לידה וגינלית ולא קיסרי, מצד שני אני לא רוצה לקחת סיכונים מיותרים.
    אני מבינה שאם לא יהיו תנאים מתאימים ללידה וגינלית גם זירוז לא יעזור, לא הייתי רוצה להכניס אותה למצוקה עוברית עם הזירוז. האם באמת יש טעם לזירוז במצב כזה או שמוטב לוותר עליו מראש? אני אובדת עצות.

אשמח למענה מהיר
    תודה רבה מראש
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. אם הסכרת מאוזנת היטב, העובר אינו גדול וכל מהלך ההריון תקין עד עתה
    - אפשר להמתין עד שבוע 40.

2. תמיד יש טעם לנסות זרוז, ולא כדי ללכת מראש לניתוח קיסרי
    הסיכוי להכנס למצוקה עוברית בגלל הזרוז הוא מאוד נמוך
    סיכויי הצלחת הזרוז הם גבוהים יותר ובהחלט שווה ניסיון כי יש סיכוי טוב להצליח

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה