אשמח לעצה, הסבר.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום, עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא לי 2 פסים כהים מה שאומר שאנחנו בהריון. לפי מחשבוני החישובים אנחנו בשבוע 6 ועוד כמה ימים..העניין הוא כזה. זה הריון ראשון שלנו, אנחנו רוצים לשמור על זה בשקט בנתיים, אבל אין לנו למי לפנות כדי לדעת מה אני צריכה לעשות עכשיו? חוץ מלשתות, אוכל בריא וכושר גופני, מה לעשות תכלס! אשמח לעזרה, להסבר על השלבים ולכל מה שחשוב עכשיו.
    ועוד שאלה, איך בוחרים רופא/ה גניקולוג? אף פעם לא הייתי אצל אחד כזה לפני..
    תודה ממש!
    חרות רחל

ח.ר
8 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    דבר ראשון מזל טוב!
    הצעד הראשון הוא לקבוע תור לרופא הנשים שלך כדי להתחיל מעקב הריון, בשבוע 6 כבר אפשרי לראות דופק
    אם את עדין לא לוקחת מומלץ להתחיל לקחת כדורים של חומצה פולית, בד"כ זה 400 מ"ג, בכל בית מרקחת בלי מרשם. אחרי שתיהי אצל הרופא אולי יתווספו עוד ויטמינים
    פרט לכך אין צורך לספר לאף אחד בינתיים
    בהצלחה

• תודה רבה! אני צריכה ללכת לרופא נשים לא לרופא משפחה נכון? אם כן איך בוחרים רופא, או שזה לא כזה דרמתי כמו בראש שלי..חח..תודה!

ח.ר
  • פשוט תתקשרי למרפאת הנשים הקרובה אלייך ושם כבר יטפלו בך ויתנו לך הנחיות מעכשיו זה בדיקות דם בדיקה של מיקום העובר דופק ועוד.. בהצלחה :))))))

אורפז
  • תודה רבה!!! על העזרה והתמיכה..שיהיו בשורות טובות!

ח.ר
  • הי רחל :-)
    קודם כל בשעה טובה
    כמו שהבנות אמרו - לקבוע תור לרופא נשים הוא כבר יפנה אותך לכל הבדיקות שאת צריכה.
    יראה אם יש שק הריון ודופק עוברי
    ולשלב זה - זהו
    מבחינת תוספים:
    מומלץ עד מאוד:
    חומצה פולית - סה"כ לא יותר מ- 800 מק"ג (חומצה פולית משולבת היום בכל מקום - קמחים, בפורמולה של המולטי ויטמין להריון, ב- B12 ועוד. שימי לב שאין יותר מ- 800 מק"ג פשוט כי אין צורך)
    B12
    ברזל
    אומגה 3 - חשוב מאוד להתפתחות כל המערכת הקוגנטיבית והעצבית של העובר !! (בהנחה שאין בעיות של קרישת דם)
    פרנטל - תוסף של מולטי ויטמין להריון
    ברזל ו- B12 תבקשי מהרופא והוא יתן לך מרשם.

בהצלחה והריון קל תקין ובריא !!
    יעל

יעל נרקיס,
    נטורופתית, רפלקסולוגית ומלווה לידות
    מתמחה בכל הקשור להריון ולידה
    [email protected]
    054-6949977
  • יש לי תור לרופא, אני מתרגשת מאוד, בעיקר כי אני לא מאמינה שאני בהריון-פיזית חוץ משהמחזור לא הופיע(שזה כיייף..חח..) אין שינויים פיזיולוגים..אז לפעמים נופל האסימון.
    לגבי התוספים. יש לי חומצה פולית 400 מק"ג. השאלה אם את כל שאר התוספים הרופא יתן לי מרשם, ובעיקר, האם זה בסדר להכניס כ"כ הרבה כדורים. אני בכלל לא בעד..השאלה אם כל מה שנכתב לעי"ל נצרך...תודה רבה על העזרה1 מחמם את הלב((::
    חרות רחל.

ח.ר
  • אני לקחתי חומצה פולית עד חודש שלישי ואז בבדיקות דם ראו שחסר לי כל מני ויטמינים ועברתי לקחת את כל השאר...גם אני הייתי נגד בהתחלה.

כל הדברים שצויינו זה ויטמינים ותוספים ולא תרופות ולכן הרופא רק יתן לך המלצה מה לקחת ולא מרשם.

בד"כ בהריון יש נטייה לשינויים שמצריכים את הויטמינים האלה

בהצלחה

• הי רחל :-)
    B12 וברזל הם הכרחיים כי הגוף בונה למעשה עוד מערכת דם. לעובר יהיה את מה שהוא צריך, אם לא תקחי את התוספים האלה (אגב ההמלצה היא עד סוף ההנקה) - הגוף יקלע לחוסר ואת עלולה להרגיש תשישות וכד'.
    אומגה 3 - סופר חשובה !! לשם ההתפתחות התקינה של מערכת העצבים
    חומצה פולית שאת לוקחת - לצורך חלוקה תקינה של התאים
    ופרנטל -הוא מולטי ויטמין.
    הרופאים נותנים B12, פרנטל וברזל בד"כ.
    ראיתי גם רופאים שממליצים על אומגה 3 אבל זה לא קורה הרבה.
    וכמובן שהכל לשיקולך :-)
    זו המלצתי :-)
    בהצלחה!
    יעל
    יעל נרקיס,
    נטורופתית, רפלקסולוגית ומלווה לידות
    מתמחה בכל הקשור להריון ולידה
    [email protected]
    054-6949977
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה