עזרה דחופה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הבת שלי בת חודש ושבוע בדיוק ,מיום שנולדה הנקתי לבי בקשתה כל שעה כל חצי שעה כל רבע שעה וזה ממש הכניס אותי לדכאנו לא יכולתי לצאת מהחדר היא פשוט רק אכלה בקושי ישנה וכך גם אני .הרגשתי שאני נכנסת לדכאון רבתי עם אמא שלי שלא תומכת בהנקה בכלל בעקבות איך שראתה אותי ..לא התקלחתי ימים בקושי אכלתי כשהנקתי אותה בעלי היה חייב להיות לידי כי ממש נרדמתי וזה יאמר לזכותו שעד היום לא חוזר לעבודה ונשאר איתי בבית כי הינו אצל אמא שלי שבועיים וחזרנו לבית שלנו ..בכל אופן הרגשתי נפשית שאני לא מסוגלת יותר לא משנה כמה הילדה אכלה היא פשוט לא הפסיקה לבכות הלכנו לרופא ילדים כבר 7 פעמים לטיפת חלב מליון פעם הוחלט לשאוב לבקבוק ולתת לה בלי הגבלה כדיי לראות כמה היא צורכת ..שאבתי לה כשהייתה בת שבוע וחצי 140 היא אכלה הכל וגם אז לא היתה רגועה הוספתי כעבור חצי שעה בפעם הראשונה 60 מטרנה היא אכלה הכל והפלא ופלא נרדמה סוף סוף בפעם הראשונה מיום שנולדה ל3 שעות רצוף !! הבנתי שהבעיה כנראה בחלב שלי אולי לא משביע או לא יודעת מה ..טיפת חלב והרופא טענו שאין דבר כזה לא משביע ושהיא עולה יפה במשקל מרטיבה טיטולים עושה יציאות וכו׳..בכל אופן החלטנו אני ובעלי להוסיף תמ״ל והוספנו מטרנה ניסיתי ארוחה ביום ובאמת רק לאחר המטרנה נרדמה לכמה שעות 3-5 שעות ! כאן כבר היה לי ברור שלא משנה מה יגידו לי החלב שלי בטוח לא מספק אותה ! מאז עברו שלושה וחצי שבועות הילדה אוכלת פעם מטרנה פעם הנקה פעם גם וגם בתור תוספת והכל בסדר ..יש לה ימים שישנה טוב ימים שפחות אבל אני מאמינה שזה יתאזן בהמשך ..השאלה שמלחיצה אותי היא שהיא אוכלת 120 מטרנה ולא שבעה ! זה הגיוני בגיל הזה ? חישבתי לפי הנוסחא של טיפת חלב היא אוכלת יותר זה ברור לי רק שבגלל שאני מערבת הנקה ותמ״ל אין לי אינדיקציה לגבי כמה היא אוכלת בהנקה ..אציין שהיא יונקת המון כל פעם כמעט שעה שעה וחצי ולא פולטת ...היתי אצל יועצת הנקה שאמרה שיש לי חלב טוב ומספיק כדיי להכין גם נס בבוקר (לטענתה) ואמרה שהתינוקת יונקת מעולה אין בעיה בלשון ושאר הדברים,..היא נולדה 3.800 השתחררה 3.600 וכיום שוקלת 4.750  אני אובדת עצות..מצב אחד כל כך נלחמתי על להניק בלבד ..בהתחלה היו סדקים דימומים ..קניתי פטמה משחות הכל עבר ינקה מצויין מצד שני המצב הנפשי שלי והחוסר רגיעה שלה לא שווים לי ואני שוקלת אולי באמת לעבור לתמ״ל בלבד ..השאלה מה לעשות? האם זה אמור להתאזן מתישהו? האם זה שכרגע אני משלבת גם 2-3 מטרנה ביום פוגע בייצור החלב שלי? יש סיכוי שאם אמשיך ככה החלב ייגמר לחלוטין? ואם כן אחרי כמה זמן בערך ? אני מצטערת על האורך של ההודעה ותודה רבה אם מישהי תקרא ותגיב אשמח לכל עצה דעה יידע עצמי או מקצועי ..אני פשוט אובדת עצות גם עכשיו כשאני כותבת היא אחרי מטרנה 120 וצורחת ..אני נותנת לה סימיקול וזה עוזר לה מאוד ..כך שלא נראה לי שאלו כאבי בטן
1 תגובות
עמוד 1
  • היי יקירה :)
    קשה ומבלבל המצב הזה ..אני יודעת ..
    לפי הבנתי כאשת מקצוע ממה שאת מספרת , הבעיה היא בהחלט לא בהנקה או באיכות החלב , היא עולה יפה מאוד במשקל ואולי אפילו יותר ממה שצריך ..
    בדרך כלל אחרי תחליף מזון לתינוק ( מטרנה למשל ) התינוק ישן עמוק יותר מהסיבה שהמזון כבד יותר בקיבה ומכביד על מערכת העיכול והכליות ולכן תינוקות לא יונקים נרדמים לזמן ארוך יותר ועמוק יותר הייתי בודקת האם לבתך אין חוסר איזון בוויסות תחושתי או ריפלוקס או משהו בסגנון .. כן הייתי מזמינה מדריכת הנקה הביתה , מישהי שמלווה להורות והתפתחות ולא רק מדריכת הנקה כדי שתאבחן תלמד אותך דרכים להרגע נוספות ותפנה לטיפול הנכון במידת הצורך

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה