הי חמודה !!
קודם כל בשעה טובה
כמה המלצות לת ז ו נ ה בריאה בהריון:
לאכול הרבה ירקות ופירות (6-8 מנות ביום)
מזונות עשירים בחלבונים למעט דגים שעלולים להכיל כספית
לאכול מזונות עשירים באומגה 3 מן הצומח- אגוזי מלך, זרעי צ'יה.
בהקשר של אומגה 3 - אני אישית ממליצה על תוסף. לקחת לפחות 1 גר' של אומגה 3 (בהנחה שאין בעיית קרישתיות יתר המטופלת תרופתית)
לאכול ארוחות מסודרות - מומלץ לאכול שלוש ארוחות עיקריות ושתיים-שלוש ארוחות ביניים ביום.
לצרוך מספיק סידן. אני אישית ממליצה על סידן מממרח שקדים, ברוקולי, כרוב, טחינה וכד', ופחות ממוצרי חלב.
שתיה מרובה של מים. מונעים התייבשות ומפחיתים סיכון להתפתחות צירים מוקדמים.
תוסף חומצה פולית. אפשר לקחת תוסף B12 + חומצה פולית ביחד (בהתאם לכמות ה- B12 בדם לפי בדיקות הדם)
תוסף ברזל - מומלץ לצרוך תוסף ברזל עד סיום ההנקה. במהלך ההיריון האשה זקוקה לכמות ברזל גדולה מהרגיל, בשל העלייה בנפח הדם וכדי לספק את צורכי העובר הגדל
יש להמעיט במוצרים המכילים קפאין (קפה תה רגיל שוקו שוקולד משקאות אנרגיה קולה ודיאט קולה. ההמלצות הרשמיות הן עד 3 כוסות קפה/מכילים קופאין ליום. אני ממליצה לא לעבור את האחד-גג שתיים). הקפאין עובר לעובּר דרך השליה, ולעובר אין יכולת לפרק אותו. כמה מחקרים מצאו קשר בין צריכת יתר של קפאין להפלות, לפגות ולמשקל נמוך של התינוק בלידה. הקופאין גם מפריע לספיגת הברזל והסידן בגוף.
להמעיט בשימוש בממתיקים מלאכותיים
להימנע מאכילת דגים העלולים להכיל כספית.
להימנע מבשר, עוף, דגים וביצים שלא בושלו או שבושלו באופן חלקי בלבד. אכילת בשר לא מבושל או מבושל חלקית עלולה לחשוף את האישה למחלות כגון: ליסטריוזיס וטוקסופלסמוזיס העלולות לגרום לפגיעות קשות בעובר.
מוצרי בשר, עוף ודגים שאינם מומלצים למאכל בתקופת ההיריון: דגים מעושנים ומשומרים שלא עברו תהליך בישול בעת הכנתם כגון: לקס, סלמון מעושן, הרינג, לקרדה; ממרחי דגים בשמנת או במיונית; מאכלים שאינם עוברים תהליך בישול, כגון: סושי עם דג, פאטה כבד, סרטן וצדפות אינם מומלצים; נקניקים ובשרים קרים כגון פסטרמה שלא עברו תהליך עישון חם אינם מומלצים.
* חלק מההמלצות כאן הן מאתר משרד הבריאות.
חוץ מחומצה פולית, ברזל ו- B12 מומלץ לקחת תוסף של אומגה 3 כפי שאמרתי וגם פרנטל (מולטי ויטמין ייעודי להריון). את כל התוספים האלה כדאי לקחת לפחות עד סיום ההנקה, ואני ממליצה לקחת אותם 3 חודשים לאחר סיום ההנקה (כדי לחדש את המאגרים של הגוף שלכן)
מעבר לזה, מבחינת הרופא, אם את מתקשרת להגיד שאת בהריון, בד"כ הם מוצאים תור לאיזור שבוע 7-8.
בהצלחה והריון קל ותקין
יעל
יעל נרקיס,
נטורופתית, רפלקסולוגית ומלווה לידות
מתמחה בכל הקשור להריון ולידה
[email protected]054-6949977