ממצאים רכים בסקירה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד'ר ,

אשמח לקבל את חוות דעתך :
    אני בת 27.6 , הריון ראשון וספונטני,שבוע 19.
    שקיפות עורפית יצאה תקינה(1 מ"מ), והבדיקה של חלבון עוברי (הבדיקה הכוללת , integrated test) יצאה לפי הגיל והבדיקות כי הסיכון לתסמונת דאון הוא 1 ל20000.
    בסקירת מערכות מוקדמת נראה golf ball בצד שמאל (הופנתי לאקו לב שאותו אני עושה בעוד שבועיים) ובנוסף נראה ממצא של NN 2/2 sub jugular cyst מימין.
    ביצעתי השבוע את בדיקת הדם החדשה שמגלה 99% מתסמונות הדאון.
    האם לפי דעתך עליי לבצע גם בנוסף מי שפיר? עד כמה ממצאים אלו מעלים את הסיכוי לתסמונת דאון?

תודה רבה!!
2 תגובות
עמוד 1
  • שכחתי לציין כי לשני אחיינים שלי
    (בני 3 וחצי שנה) נמצאו גם ציסטות וגולף בול בסקירה הראשונה ושניהם בריאים.
  • שלום רב

זו שאלה שצריך לענות עליה יועץ גנטי
    מבחינת תסמונת דאון הרי שזה נשלל בצורה מהימנה בבדיקת הדם שעשית, ותוספת הסיכון לתסמונת דאון אצלך על פי בדיקות הסקר והממצאים בסונר - היא מאוד קטנה. לגבי דיקור בכדי לבצע בדיקת כרומוזומים מלאה ואולי ציפ גנטי כדאי לך להתייעץ עם יועץ גנטי

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה