אי קבלת מחזור לאחר הפסקת גלולות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    לפני כחודשיים הפסקתי ליטול גלולות לאחר 10 שנים של נטילה רצופה. קיבלתי מחזור כצפוי ב22/3 ומאז לא קיבלתי שוב. בדיקת הריון ביתית לפני שבוע וחצי יצאה שלילית.
    רופא נשים רשם לי דופסטון ואמר לי לקחת לאחר שבדיקת דם תראה שאינני בהריון, אך לא ערך שום בדיקה מעבר לכך (דבר שקלטתי רק לאחר הביקור המלחיץ אצלו...). נותרתי עם המון שאלות, אשמח למענה:
    1. האם אכן צריך לערוך בדיקה גינקולוגית כלשהי כדי לבדוק האם יש בעיה שגורמת לאי קבלת המחזור?
    2. מה היתרון בנטילת דופסטון וקבלת מחזור "מלאכותי" שוב?
    3. האם דופסטון אמור "לעורר" את המערכת או שהוא בעצם רק "מרדים" אותה שוב כמו שעשו הגלולות?

סליחה על האורך, אני קצת מבולבלת וחוששת...
    תודה רבה וחג שמח!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    חסרים נתונים לגבי גילך והעבר הגינקולוגי שלך.
    לעתים יתכנו שיבושים בסדירות מחזור הוסת בחודשים הראשונים לאחר הפסקת הגלולות.
    במידה והיו לך וסתות לא סדירות לפני שהחלת בנטילת הגלולות ישנה סבירות גבוהה שהוסת תהייה לא סדירה גם עכשיו.
    הופעת דמם וסתי לאחר נטילת דופסטון יכולה לגרום ל״איפוס מחדש" של המערכת וכך לעתים נחסך ממך לעבור בירור מיותר.
    במידה ולא יופיע דימום לאחר דופסטון או שהוסת ימשיך להיות בלתי סדיר כדאי להשלים בירור כולל בדיקה גינקולוגית, אולטרה סאונד ובדיקות דם לפרופיל הורמונלי.
    ד״ר מוריה קירשנר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה