כליה אגנית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד״ר, בסקירה ראשונה התגלתה כליה שמאלית אגנית בגודל 10 מ"מ וכליה ימנית במקומה 12 מ״מ. יועץ גנטי הפנה אותי לסקירה מכוונת לכליות בשבוע 20 והממצאים הם כליה אגנית: 14 מ״מ וכליה ימנית שבמקומה: 17 מ״מ. בסקירה המאוחרת בשבוע 23 גודל כליות: אגנית-20 מ״מ וימנית-26 מ״מ במורפולוגיה תקינה.
    יועץ גנטי בחן את הממצאים לאורך התקופה ואמר שאין חריגות אבל לא נתן לי תשובה ברורה לגבי המשך מעקב על הכליות וטען שאני צריכה להתייעץ עם רופא נשים.. לא ברור לי למה..
    אני כרגע בשבוע 28. שאלתי היא האם להמשיך במעקב על התפתחות הכליות ע״י סקירה מכוונת לכליות ואם כן באיזה שבועות? אם לא, כל כמה זמן לבצע מעקב גדילה? (היועץ המליץ בשבועות 28,32,36-לא מעט?)
    תודה רבה!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    אין הנחיות ברורות מה תדירות הבדיקות מרגע שהתגלתה כליה אגנית. כאשר אין בעיות נוספות מקובל לבצע בדיקת א"ס כל 4-6 שבועות, אך לפי תאור תוצאות הבדיקות הקודמות, לא צפויות בעיות מיוחדות בהמשך.
    במידה ויש לך שאלות לגבי משמעות הכליה האגנית, המעקב והברור לאחר הלידה, ניתן לבקש מרופא הנשים הפניה להתייעצות עם נפרולוג (רופא כליות) ילדים.

בהצלחה!!
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה