חידוש ספח ת.ז. בעקבות לידה-כל מי שעשתה לאחרונה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רציתי לדעת האם צריך להגיע פיזית ללשכה של משרד הפנים או שיש דרך לעשות את זה באינטרנט או בפקס.
    מה צריך לצרף לבקשה וכו'?
    אני יסביר את עניין הלחץ שלי:
    אני בעז"ה מתכננת לרשום את הבייבי לשנה הבאה למשפחתון ובאיזור שאני גרה גם ככה רבים על כל אחת כי יש מליון תינוקות על כמה משפחתוניות בודדות
    תקופת הרישום היא מ1/5 עד 21/5 ובעת הרישום צריך להציג כמובן ת.ז. עם ספח מעודכן של כל הילדים.
    לכן אני מתכננת שממש מיד אחרי הלידה (מבחינתי עוד באותו היום אם אפשר) לטפל בזה כדי שזה יספיק להיות לי מוכן מהר ואוכל ללכת לרשום במשפחתונים.
    האם זה מגיע ישר לבית? או שנותנים את זה במקום במידה וצריך להיות נוכח פיזי?
    האם יש אישורים שצריך להמציא גם מבית החולים או משהו כזה?

סליחה מראש על כל החפירה זה פשוט דחוףףף לי מאוד לדעת
17 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי אפשר לשלוח להם בדואר, אבל אז יכול לקחת להם שבועיים-שלושה להביא את זה.

הכי טוב לבוא עם התעודת לידה לשם - זה לא לוקח הרבה זמן ונותנים לך את זה על המקום.

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • נותנים לך בבית חולים טופס עם מספר הזהות של הילד.
    אם את רוצה את הספח במקום את צריכה ללכת פיזית למשרד הפנים. אנחנו שלחנו בפקס טופס (אפשר גם באינטרנט מקוון). מקבלים לבית 2 ספחים לשני בני הזוג. אבל זה לוקח זמן... 
  • אפשר באמת דרך האינטרנט עם התעודה שנותנים לך בבית חולים. אבל זה לוקח זמן, עדיף לבוא אישית ואז עושים במקום.
    אבל נראה לי שיכולים לרשום אותך כבר עם התעודה מבית החולים. זו נחשבת תעודת זהות לכל דבר, עם מספר זהות והכל. גם שם כבר אפשר ךרשום בה.

• את יודעת להגיד לי בערך כמה זמן לקח לספחים להגיע?
    shuliko-לא הבנתי אותך, את רוצה להגיד לי שאני יכולה כבר בבית החולים לבקש דרכם לטפל לי בזה???
  • אני חושבת שאם יש לך שם, את יכולה לרשום אותו במשרד הפנים בבית החולים וכבר ישלחו לך את הספח בדואר. חבר של בעלי מהעבודה גילה את שם התינוק שלהם לפני הברית כי הוא השאיר את התעודת זהות פתוחה בעבודה ובספח כבר היה רשום השם שלו (אז יש מצב שעושים במקום?) אם את הולכת למשרד הפנים בעיר גדולה בטח עושים במקום.
    אצלנו בישוב צריכים למלא טפסים ואז שולחים למקום אחר ורק אחרי זה שולחים הביתה.

רותי
  • טוב אני ינסה לברר את העניין הזה במשרד הפנים בעצמי שונאת את כל הבירוקרטיות האלו...
  • אני הלכתי עם הספח של בי"ח למשרד הפנים עשו לי במקום תוך 10 דק

• דניס אחרי כמה זמן מהלידה עשית זאת?
    התקשרתי אליהם עכשיו לברר על התהליך,איזה נציגה מסריחה עונה לי ממש לא שרותית אומרת לי רק אחרי 10 ימים מהלידה תתקשרי אלינו תבדקי בכלל אם הת.ז. של הילד כבר מופיע אצלינו (לפי הת.ז. שלי) ואם כן אז אפשר או באינטרנט או בפקס או לגשת לסניף.
    העניין הוא שבעיר שאני גרה משום מה לא מטפלים בפניות מסוג אלו ורק שולחים לסניף גדול אחר (בירושלים) ולהגיע לשם זה לשרוףףף יום שלם תמיד תמיד ששהגעתי יש שם תור של כמה שעות ועוד עם תינוק בן כמה ימים ה' ירחם.
    שכחתי לברר אם בעלי יכול לגשת במקומי עם הת.ז. שלי מקווה מאוד שכן אחרת אני יתחרפן
  • את יכולה לשלוח את בעלך
  • התכוונתי שלפי דעתי יכולים לרשום אותך לגן גם בלי ספח חדש. רק ע״פ התעודה שאת מקבלת בבית חולים כי זו נישבת תעודת זהות לכל דבר ועניין

• אהה סרוטה שכמותי לא הבנתי אותך נכון
    אבל הם כתבו והדגישו שיתבצע רישום רק ע"י ת.ז. וספח מעודכנים
    האמת אפשר להבין אותם, אני לא ישכח שלפני 4 שנים באתי לרשום את הגדולה שלי והגיע גברת עם בטן מכובדת להפליא ואמרה שרוה לרשום ילד לשנה הבאה ביקשו ממנה פרטים גיל ת.ז. וכו אמרה להם בשיא הרוגע: "אהה אני עוד לא יודעת במדויק הכל" חחחח הרגה אותי המזכירה שם עמדה להתפוצץ מצחוק אמרה לה שהם לא רושמים עוברים
  • אצלנו באסף הרופא רושמים בבית החולים וזה אחרי שבוע מגיע בדואר
    פייס: ortal_hori

• וואי לא זוכרת בן כמה הוא היה אבל נראה לי שיותר מ- 10 ימים הרי אחרי 8 ימים הייתה ברית ונתנו שם ואחרי הברית היינו יומיים באישפוז אז לא נראה לי שלפני כן...

• אורטל, אולי אני אלד שם כזה שירות שווה לקחת בחשבון
  • אפשר לעשות את זה גם במשרד הפנים שבגילה, שם התורות הרבה יותר שפויים מאשר בשלומציון.

• נותנים לך בבית חולים טופס עם מספר הזהות של הילד.
    אם את רוצה את הספח במקום את צריכה ללכת פיזית למשרד הפנים. אנחנו שלחנו בפקס טופס (אפשר גם באינטרנט מקוון). מקבלים לבית 2 ספחים לשני בני הזוג. אבל זה לוקח זמן... 
    מאיפה הטופס? לא מוצאת באינטרנט
  • לפי מה שאני זוכרת אפשר דרך האינטרנט
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה