amh - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    בת 35, מנסה מזה שנה להכנס להריון בלא הצלחה. עשיתי בדיקה שנקראת AMH והתוצאה 0.16> ng/ml
    אם הבנתי נכון, זה מעיד על רזרבה שחלתית נמוכה.
    יש לי בכלל סיכוי להרות באופן טבעי?
    לפני שאני פונה לIVF IUI וכו, יש עוד אופציות? כמו תרופות להשראת ביוץ וכו? או אולי גלולות למניעת הריון לכמה חודשים עד שההורמונים יתאזנו, אם בכלל?

נבדק גם FSH ביום ה-49 למחזור 10.6 MIU/ML לא בטוח שזה רלוונטי...
    וגם LH באותו יום 23.2 MIU/ML
    באותו חודש הגיע ווסת ביום ה-53 ואני אפילו לא יודעת אם באותו חודש היה ביוץ ואם כל האי סדרים הללו מעידים שאכן הזמן לא לטובתי והגוף בוגד בי או שזה מכיוון שהפסקתי להניק רק לפני פחות מחודשיים.

ולסיום מה דעתך על DHEA? האם יכול לעזור?
    מה המינון שרצוי לקחת?
    תודה וסליחה על הבלאגן
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    1. אמנם רמת ה AMH נמוכה מאוד ומעידה על רזרבה שחלתית ירודה אך לאור גילך הצעיר יש בכל זאת סיכוי להריון טבעי.
    2. את מציינת שהפסקת להניק לפני פחות מחודשיים, חלק גדול מהנשים המניקות אינן מבייצות באופן סדיר ולכן לא יכולות להרות במהלך תקופת ההנקה. יתכן שרק עכשיו תחזרי לבייץ באופן סדיר וניתן לעקוב אחר הביוץ ע"י בדיקות אולטרה סאונד.
    3. גלולות למניעת הריון לא יכולות להגביר את הרזרבה השחלתית.
    4. ישנן עדויות ממספר קטן של מחקרים שנטילת DHEA יכולה לשפר את התגובה השחלתית בטיפולי פוריות. המינון שניתן במחקרים אלו הוא 75 מ"ג ליום.

ד"ר מוריה קירשנר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה