מקפיצה- אורך עצם ירך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום דר', נראה לי שאולי פספסת את שאלתי אז אני כותבת אליך שוב.
    יש לי שתי שאלות.
    אני בשבוע 36+1 (הריון ראשון) ועושה מעקב גדילה כל שבועיים לערך עקב שני כלי דם טבוריים. חשוב לציין שבכל הבדיקות (סקירות, חלבון עוברי, אקו לב וכל בדיקה שיש למעט מי שפיר שלא עשיתי, הכל יצא תקין עם תוצאות טובות).
    אתמול עשיתי מעקב גדילה וכל המדדים יצאו פחות או יותר תואמים לגיל ההריון, מינוס כמה ימים בודדים. משקל 2.573 ק"ג . שאלתי היא על עצם הירך- המדידה יצאה 68 מ"מ תואם לשבוע 34+4 (ואני בשבוע 36) האם זה תקין? יש סיבה לדאגה?
    שאלה שנייה- מזה כשבוע וחצי שהבטן מאוד ירדה לי והעובר במצג ראש והוא מאוד נמוך (גם הטכנאית אולטרסאונד אמרה את זה), אני גם מרגישה אותו ממש נמוך, כבר קשה לי ללכת ויש לי לחצים לא נעימים למטה מתי שאני מתכופפת ובכלל. האם זה מעיד על לידה קרובה? כמה זמן אפשר לסחוב ככה?
    תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

המדידה של עצם הירך בתחום התקין. אין סיבה לדאגה ובסך הכל הערכת משקל תקינה לשבוע 36. תוצאות מתאימות למצב שבו יש 2 כלי דם בחבל הטבור.
    מומלץ להמשיך לעקוב אחר הגדילה.

לגבי שאלתך השניה - ניתן לפנות לפורום הריון ולידה, או לחילופין לרופא המטפל שלך

בהצלחה!!
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה