יום השואה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ערב יום השואה 2013

כמדי שנה, חשוב לי להזכיר את התאריך החשוב של יום הזכרון לשואה ולגבורה, שיחול מחר. החשיבות היא ראשית, בהיותי דור שלישי משני הצדדים לניצולי שואה, אודים עשנים שהגיעו לכאן בסיומה של המלחמה, והם שרידים מדממים של מכונת ההרג המשומנת. בילדותי אני עדיין זוכרת ונושאת זכרונות עד היום, סיפורים מ"שם", ובעיקר שתיקות ארוכות ומעיקות למשמע השאלות: "סבתא, כמה אחים יש לך? ומיהם הורייך? ובאיזה בית גרתם בילדותך?..." שאלות, שרמת הקושי לענות עליהן מובנת לי לאשורה, רק כיום...
    ושנית, מתוך עניין אישי שלי בתקופה, ובעיקר במניעי האדם שכח החיים פיעם בו, בהיותו נטוע בעולם של מוות.
    לפיכך, עיקר העניין שלי מכוון לנשים, ולשרידתן בשנות המחנות, הגטאות והמסעות אלי מות.
    סיפור חייהן ומותן של נשים בשנות השואה הוא סיפור מיוחד במינו, וראוי לתשומת לב מיוחדת.
    הסיפור מכיל אלמנטים של בריאת חיים: כניסה להריון למרות איסור מפורש של הנאצים, ולידת תינוקות לתוך עולם בו אכזריות ורוע טהור שימשו בו בערבוביה.
    לצד בריאת החיים, הילכו טרגדיות איומות שכנראה רק נשים מסוגלות לשאתן... לידת תינוקות והריגתם, מתוך ראייה מפוכחת של העולם המעוות לתוכו נולדו תינוקות אלו, הפלות יזומות וקשות, על תנורים בחדרים אפלים וקרים...
    .... ושימור החיים: מתן שרותי מין לנאצים כדי להשיג "טובות" קטנות או דילוג על אחד מילדייך בשליחה לתאי הגאז, הליכה של עשרות קילומטרים מדי יום כדי לעבוד במשהו שיעניק עוד פרוסת לחם לאחד הילדים, שימור הריונות תוך הסתרתם ותוך הסתכנות אדירה בעצם המעשה...
    ושימור יסודות חיים ש(שוב) כנראה רק נשים מסוגלות להם: שמירה על הגיינה ונקיון, גם כשהדבר כרוך במקלחת יומית קפואה כאשר הטמפרטורה בחוץ מגיעה למינוס 10 מעלות, החלפת מתכונים בגטו בין נשים שככל הנראה לא יזכו לעולם להביא שוב לפיהן את טעם המטעמים שהן רושמות (אבל בזכותן עשרות מתכונים של קהילה נכחדת נשתמרו עד היום!), ואפילו, כשהמצב איפשר, מריחת סומק בריא על לחייהן...

לזכרן של מיליוני נשים נכחדות אלו, בהן כמה מבנות משפחתי מלפני 3 דורות, נכתבו מלים אלו, באהבה.

לזכור, לעולם לא לשכוח!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה