שליית פתח מרכזית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דר' שלום ,
    בסקירה מוקדמת בשבוע 14 גילו לי שליית פתח מרכזית אחורית. הרופא לא התרגש מזה ואמר שרוב הסיכויים שהמצב ישתנה והיא תעלה בהמשך. אתמול בשבוע 15+4 הייתי אצל רופא שלי למעקב וכשהוא ראה את האבחנה שליית פתח מרכזית הוא אמר שרוב הסיכויים זה ישאר בגלל שהיא מרכזית ומכסה את כל הפתח ורוב הסיכויים שאצטרך לעבור ניתוח קיסרי.
    רציתי לשאול איפה האמת? האם שליית פתח אחורית מרכזית יכולה לעלות או שברוב המקרים זה לא קורה. והאם אני צריכה לנהל אורח חיים מסויים כגון לא להתאמץ ולא לקיים יחסי מין? יש לציין שלא היו לי דימומים עד כה.

תודה מראש על התשובה ויום טוב,
    ג'ני
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

האמת כמו תמיד היא באמצע. יש סיכוי טוב שהיא אכן תעלה, אבל יש גם סיכוי שלא - לאורך המעקב אחרה מיקומה ניתן יהיה לדעת מהו הכיוון שהאם זה משתנה והאם השלייה מתרחקת מן הפתח.
    כל עוד השלייה היא בפתח את צריכה להמנע מקיום יחסי מין, ולהמנע מבדיקות וגינליות

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה