ציסטה אחרי הזרעות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד״ר שלום,
    עשיתי שתי הזרעות עם הורמונים...
    ההזרעה הראשונה היתה עם פיורגון במינון 50 ולא היתה ציסטה.
    עשינו חודש הפסקה מהורמונים.
    בהזרעה השניה העלו את המינון ל 75 וחודש אחרי זה היינו בחודש הפסקה עקב תרופה שלקחתי.
    לפני כמה ימים עשו לי אולטרסאונד וראו ציסטה. ביום השני לווסת מידות השחלה 42x43 מ"מ
    ומבנה ציסטי עכור 41x39 מ״מ
    עובי אנדומטריום: 2.9 מ״מ
    דוגלס: חופשי מנוזל
    ואילו ביום הרביעי לווסת (אתמול)עשיתי שוב אולטרסאונד
    מידות השחלה 28x48 מ״מ
    ממצא ציסטי במרקם מורגי 34x44 מ״מ
    עובי אנדומטריום: 7.6 מ״מ חלל לא סדיר בווסת.
    דוגלס: חופשי מנוזל.
    האם נוכח הנתונים לעיל, רצוי לא להזריק? האם זה מסוכן להזריק במצב כזה? מה מומלץ יש טיפול לזה? אף פעם לא היתה לי ציסטה והביוץ שלי טיבעי במשך שנה של מעקבים.
    תודה על המענה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    ציסטות מהסוג הזה נוצרות לרוב כתוצאה מביוץ ונספגות מעצמן ללא צורך בטיפול.
    במידה והציסטה לא נעלמת יש צורך להמשיך במעקב אחריה אך לרוב אין מניעה להתחיל טיפול.
    במקרה הזה, מאחר ונראה שרירית הרחם מעובה ולא סדירה כדאי לקחת בדיקות דם לאסטרוגן פרוגסטרון ובטא לפני התחלת הטיפול.

בהצלחה!

ד"ר מוריה קירשנר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה