קיצור יום העבודה במהלך הריון- ביטוח לאומי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי יעל,
    הבנתי שדמי הלידה מביטוח לאומי מחושבים לפי ממוצע של שלושה חודשים אחרונים מהיום שבו אני מפסיקה להגיע לעבודה. במידה וקיבלתי קיצור יום עבודה לחצי יום וימי המחלה שלי ממש ימים בודדים אז המשכורת ממש נפגעת ויורדת לחצי. הקיצור שקיבלתי התחיל מהיום ואני בשבוע 31, בשל כך הדמי לידה יהיו ממש נמוכים. האם יש משהו שאפשר לעשות? כמו ערעור לביטוח לאומי? אני פשוט חושבת שזה ביזיון שהחישוב דמי לידה זה ממוצע של שלושה חודשים אחרונים, החודשים הכי קשים ובחורות בהריון כמוני נפגעות מזה קשה!
    שאלה נוספת, בנוסף לניצול ימי מחלה על חשבון הימים הקצרים, אפשר גם לנצל את ה40 השעות לאותה מטרה? כלומר על חשבון קיצור היום?
    תודה מראש על התשובה, מקווה לשמוע תשובה מעודדת ...
3 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    לא טעית כי דמי הלידה מחושבים לפי ממוצע של שלושה חודשי עבודה אחרונים. עם זאת, יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים האחרונים לעבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
    לבירור נוסף ניתן לפנות לייעוץ אישי.
    בהצלחה.

עו"ד יעל בועז
  • היי יעל,
    המון תודה, התשובה בהחלט מעודדת!
    מה לגבי ניצול ה40 שעות לטובת החצי יום המקוצר (כמו שעושים עם הימי מחלה) זה אפשרי?

תודה רבה

ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי עו"ד יעל בועז

היי,
    לא טעית כי דמי הלידה מחושבים לפי ממוצע של שלושה חודשי עבודה אחרונים. עם זאת, יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים האחרונים לעבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
    לבירור נוסף ניתן לפנות לייעוץ אישי.
    בהצלחה.

עו"ד יעל בועז

• שלום רב,
    לדעתי, לא ניתן לעשות כן אך יש לערוך בירור מעמיק לקבלת תשובה מדוייקת.
    ניתן לפנות לייעוץ אישי.
    בהצלחה וחג שמח.

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה