קיצור יום העבודה במהלך ההריון באישור הרופא. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני אמורה ללדת באמצע מאי, בשבוע 29 היום, וקיבלתי מהרופא המטפל שלי המלצה לקיצור יום העבודה- לחמש שעות לכל היותר ביום. חשוב לציין שממש לא ביקשתי את זה! זה נובע מאיזו בעיה שצצה ואני עובדת בגן ילדים (פיזי והרבה על הרגליים) ולכן עלי לקצר. שאלתי היא כזו- אני עובדת על שכר שעתי, 4 פעמים בשבוע. האם אני מקבלת איזשהו החזר מביטוח לאומי על החצי יום שאינני עובדת? כי אם לא, זה אומר שהמשכורת ממש נחתכת לי לחצי! האם יש החזר כלשהו או שאני אמורה לספוג את הכל? מה ניתן לעשות במקרה שביטוח לאומי לא משלם את החצי יום הזה?
    תודה רבה.
2 תגובות
עמוד 1
  • מקפיצה, זה חשוב לי ודחוף לפני השיחה שלי עם הבוס ביום ראשון. תודה :-)
  • שלום,
    דין היעדרות בחודשי ההריון, אם אישר רופא בכתב כי המצב הרפואי לרגל ההריון מחייב זאת, יהיה כדין היעדרות בשל מחלה. לכן, תהיי זכאית לתשלום לפי ימי המחלה שצברת.
    במידה וקיצור יום העבודה נובע עקב סוג או אופן ביצוע העבודה, מדובר בחופשה ללא תשלום.
    אינך זכאית לגמלה מביטוח לאומי משום שאין מדובר בשמירת הריון.
    בהצלחה.

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה