שינה אצל תינוקת בת חצי שנה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום וברכה!

בתי המתוקה בת חצי שנה, ולאחרונה התחילה לישון הרבה יותר טוב בלילות, היא נרדמת באיזור השעה שמונה, קמה לינוק ב3-4 לפנות בוקר ואחר כך ישנה עד שאני מעירה אותה בשבע בבוקר.
    הבעיה היא במעון, היא נמצאת שם מבערך 7:20 עד 16:00 וכמעט ולא ישנה.
    אני הראיתי להן בדיוק איך היא נרדמת בבית והמטפלות שלה (שהן מקסימות, באמת!) מנסות, היא נרדמת לרבע שעה עד חצי שעה גג ואז מתעוררת.
    בעקבות כך היא נורא עצבנית שם כל היום ובוכה להם הרבה.
    הן טוענות שהיא ישנה במצטבר במשך היום כשעה עד שעה וחצי בלבד וגם זה לא ברציפות!!!
    אחרי הצהרים היא נרדמת כשאנחנו מגיעות הביתה אבל אולי לשעה.
    נראה לי שהיא פשוט לא ישנה מספיק במהלך היום כמה שתינוקת בגילה אמורה לישון!!!
    יש סיכוי שזה משפיע על ההתפתחות שלה? כי אני רואה שהיא רק מתהפכת מדי פעם ולא כל כך אוהבת לשכב על הבטן ולשחק היא מורידה את הראש מהר ומתלוננת הרבה גם כשהיא על הגב.
    אני פשוט חושבת שהיא עייפה ולא ישנה מספיק!!!
    מה עוד אפשר לעשות כדי לעודד אותה לישום קצת יותר זמן ברציפות במעון???

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
1 תגובות
עמוד 1
  • הי מירי
    נשמע מדברייך שהאינטואיציות שלך מאד נכונות. ייתכן מאד ובתך לא ישנה מספיק במהלך היום.
    בגיל חצי שנה, מומלץ לישון כשלוש שעות במהלך היום, המחולקות לשלושה פרקי שינה. יכול להיות שבמעון משכיבים את בתך קצת מאוחר מדי בכל פעם ו"מפספסים" את חלון ההזדמנויות שלה לשינה. כשתינוק מגיע למצב של עייפות יתר, מאד קשה לו להירדם והעניין משפיע גם על משך השינה.

נסי לשבת עם צוות הגן ולראות יחד איך אפשר לחלק את היום כך שבתך תקבל שלושה פרקי שינה במהלכו (הכוונה ליום שלם, כולל בבית). ממליצה לבקש מהם לרשום עבורך מתי בדיוק השכיבו את בתך בכל פעם, וכמה זמן ישנה. נשמע מדברייך שהם ישמחו לשתף עמך פעולה בנושא זה.
    כך תוכלו לראות באופן ברור מה קורה (פעמים רבות כאשר מנהלים רישום, מגלים אילו שינויים קטנים אך משמעותיים ניתן לבצע).

נסי להנחות את הגננות להשכיב את בתך בכל פעם מוקדם יותר ממה שהן חושבות. לעתים כשילד בגיל זה מראה סימני עייפות, זה כבר מאוחר מדי...

בהצלחה !!!
    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה