מיילדת פרטית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בננות מה שלומכן ?
    רציתי לשמוע מה דעתכן בנושא המיילדות הפרטית בבתי חולים ועל כך שמשרד הבריאות ביטל את האופצייה לשלם למיילדת פרטית בבית חולים, מה אתן אומרות ? האם מישהי השתמשה בשירות הזה או חשבה להשתמש בו ?

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
17 תגובות
עמוד 1
  • אווץ בנות ...לאף אחת אין מה לומר?  

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • היום קראתי על זה....
    האמת לא השתמשתי בשירות זה. גם בעיניי זה נושא מאוד מורכב
    מצד אחד באמת קצת מוזר לבוא לביהח ציבורי ולשמוע -ואני בכוונה אומרת את זה בגסות -אם את רוצה לידה טובה תשלמי כסף אם לא תסתפקי במיילדת אחת ל3 חדרים לפעמים -קצת הזוי -מרגיז-מתסכל ועצוב ! לדעתי מה שצריך לעשות זה לשפר את הקיים ולא לבטל קודם את מה שיש ואז להגיד מה שיהיה יהיה גם ככה המערכת קורסת -עוד חויה רעה עוד חתך כי צריך כבר לסיים לידה -עוד יולדת עם אפידורל כי אין זמן לתעסק בכאב שלה וככה יותר שקט לכולם -עוד וואקום -עוד ניתוח ...וסובלים שני הצדדים גם המיילדות וגם היולדות וגם תינוקות ...אין לי פיתרון למצב הקיים ! זה דורש תקציב זה דורש תקנים וזה דורש מיילדות ! כבר עדיף ללדת לבד בבית מאשר לבוא לביהח
  • היי ותודה רבה על התגובה והשיתוף!
    אני דיי מסכימה עמך בנושא הזה , מצד אחד מתסכל שאין שירות טוב , זמין , מכיל , תומך ומקצועי כמו שנשים צריכות כליווי ללידה המסופק ע״י ביהח משמע משרד הבריאות .. ומצד שני אם בכל זאת היולדת רוצה את המגיע לה , לידה בטוחה באוירה שלווה עם מקסימום התמיכה היא צריכה לשלם על זה אלפי שקלים (רפואת עשירים) ועכשיו ביטלו גם את זה ..
    גם אני בעד לשפר את מה שיש ולא לבטל את מה שעדיין אין ..
    אני חושבת גם שהציבור צריך לדרוש ואנחנו הנשים צריכות לרקוע ברגליים ולדרוש לקיים את הלידות שלנו בביטחון ובשלווה ואולי אפילו לא בבית חולים אלא לבנות מרכזי לידה ..
    מה אתן אומרות ?  

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • אויי ליהי כמה שאת צודקת ,אבל אם נסתכל קצת אחורה אפילו לא הרבה זמן אולי 30 שנה או אפילו פחות-אני פשוט לא גדלתי בארץ אלא יותר מהסיפורים של חמותי -ליולדות לא הייתה בכלל מילה בנושא הלידה שלה ,אף אחד לא שאל אותה כלום חתכו את כולם בלידה ראשונה -השתיקו את הילדות שלא יצרחו -הכאיבו בלי להזהיר ...די זוועה -אבל ככה נשים הסכימו ללדת ...למה?!? כי אנחנו לא יודעות להלחם כמו שצריך...מזל שהגענו למה שהגענו אחרת עדיין היינו נשכבות על הגב ועושות מה שהרופא אומר לנו (וכן זה עדיין קיים )תראי איך מסתכלים על היולדות שמחליטות ללדת בבית...ואלה שיולדות בכלל לבד בלי מיילדת זה גם קיים -הן ממש סוג של חייזר במדינה הזו ...זו פשוט אשמתינו שאנחנו לא נלחמות על הזכות שלנו ללדת איך שנכון לגוף שלנו בלי קשר למיילדות פרטיות או ציבוריות ...בכלל הרפואה קורסת ויש עומס אדיר...
  • כן ...
    להלחם זו מילה קשה .. ולשנות דפןסים שהתקבעו זה לא פשוט בכלל , אני מניחה שהחינוך ללידה צריך להעשות מאמא לבת .. אז עכשיו, היום ! שהרבה נשים שוב מכירות את גופן ואת האנטומיה הנשית של הלידה, אנחנו צריכות להנחיל לבנותינו את הידע .. והשינוי יעשה בהדרגה .. כאשר נלקחה מאתנו הזכות ללדת בטבעיות ( איפשהו בסביבות ה117..) נלקח גם הזיכרון והבטחון .. אבל לאט לאט הזיכרון יחזור מכיון שהוא טבוע בגנום שלנו ובסופו של דבר ככל שיותר נשים תחשפנה למידע אני בטוח שנצליח לדרוש ולהשיג ממערכת הבריאות מרכזי לידה טבעיים בהן יש יולדות , רופאות, מיילדות ודולות זו לצד זו נשים התומכות אחת בשנייה והופכות את הלידה לחוויה נשית מעצימה :)
    Wishful thinking?

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • מה הסיבה שביטלו את זה? לא שמעתי על זה אבל נשמע הזוי הרי מנתחים פרטיים מותר לבחור אז מה ההבדל?
  • הנה מצרפת לינק לכתבה בגלובוס
    http://m.globes.co.il/touch/globes/Article.aspx?di=1000825883&tads=1

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • הי ליהי,
    אני מאוד אוהבת את הגישה שלך הטבעית בכל הקשור להריון, לידה והנקה :)
    אני אישית מאוד מאמינה בלידה טבעית ובכמה שפחות התערבות, אבל יש לזכור שכל אחת וגופה וכוחה, ואידיאלים לחוד ומציאות לחוד.... לא רוצה להיכנס יותר מדי לפרטים כי אין לי זמן אבל במקרה שלי הייתי צריכה לעשות לידה קיסרית , לקחתי את זה מאוד קשה ו"עשיתי את המוות" עד שהסכמתי בלית ברירה...

מה שאני רוצה להגיד זה, שלדעתי לידות צריכות להתקיים בבתי חולים במחלקות קצת יותר נעימות ומזמינות עם פיקוח רפואי צמוד אבל עם יותר מיילדות ודולות וכולי' ללא תשלום ("ע"ע רפואה לעשירים" ) שיכילו את היולדת, יתנו לה את הזמן שלה ויזרמו עם כל אחת לפי הקצב שלה והיכולות שלה וכמובן מצבה הרפואי.

נכון, פעם ילדו בבית ופעם לא היו בתי חולים ליולדות, אבל אל תשכחי שפעם היתה תמותה מאוד גבוהה של נשים בלידה ולא עלינו של תינוקות. רק מסיפורים של הסבתות שלנו, אפשר לשמוע על זה....

לכן, אני מאוד בעד לידות טבעיות א-ב--ל בבתי חולים שבמידת הצורך, יוכלו לטפל במקרים שמסתבכים חלילה. ומי כמונו יודעות שלידה זה נס, ממש לא מובן מאליו, לכן זה טוב מאוד שכיום יש את הקידמה וברוך השם פחות רואים תמותה של נשים ותינוקות.
  • היי יקירה , אני מסכימה עם כל מילה שאמרת את מחזקת את דבריי :)
    הגישה ״ הטבעית״ שלי מאוד מאוד מפןקחת וזה בדיוק מה שאמרתי .. שיהיו מרכזי לידה!
    מרכז לידה שהחדר יהיה נעים ולא בית חולימי .. אבל בהישג יד יהיה את כל הציוד והמכשור הרפואי ומיילדות לצד רופאות ודולות ישרתו את היולדות :) זה החלום שלי ..

גם בקורסים שאני מנחה אני תמיד אומרת לנשים שיש לנו את הכוח והכלים ( שאנינמלמדת בקורס) להתמודד אבל הלידה יכולה להתפתח שונה מהפנטזייה של האשה .. ויש להיות מוכמות להכל .. ללמוד ולהתכונן לסיטואציות שיכולות להתפתח ולהיות גמישות בהתאם לכך :)
    גם אני טגב ברמה האישית חוויתי טראומה מהפער שהיה בין הפנטזייה שלי ללידה לבין המציאות ( שהסתיימה בקיסרי ..) ומהמקום המאוד מאוד אישי שלי לא תשמעי ממני משפט כמו ״הלידה היא חוויה מעצימה וכל אשה יכולה ללדת ללא אפידורל וכדומה ..״
    :)  

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • סורי על הבורות .. אבל מה אומר האייקון הזה תמרי ?

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • אני רואה את זה כחיבוק הזדהות :)
  • אוקי :)
    אז חיבוק הזדהות בחזרות :)
    תודה על ההבהרה :)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • אני מאד מרוצה שביטלו את זה. רוצים לשפר? שפרו את מה שיש. למה ליצור אפליות בבית חולים שאמור לשרת את כולם??

יש עמותה שקמה לא מזמן, נשים קוראות ללדת - ממליצה לכן לגגל
    פייס: ortal_hori

• ליהי, האם זה נכון מה שכתוב בכתבה שבבתי חולים מסויימים (לא עירוניים ממשלתיים) למשל כפר סבא, עדיין יש שרות מיילדת פרטית?
    אני לא שמחה שביטלו את השרות הזה כל עוד לא שיפרו את הקיים... זה עוד משהו שפוגע במעמד הביניים. בעשירים ממש שגם ככה בטח יולדות במרכזים פרטיים יש מיילדת פרטית בכל מקרה
  • כן את צודקת , מעצבןןןןן

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • כן את צודקת , מעצבןןןןן

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה