האם הסיכוי להרות עולה בעקבות ולאחר הריון? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    אני בת 39,
    היה לי FSH גבוה לפני ההריון (13 ו14) . התקשיתי להיכנס להריון טבעי. הריתי לאחר טיפול של שנה בהורמונים וניסיונות כושלים להיכנס להריון בטיפול ההורמונים, ולאחר טיפולי הפרייה, אחרי ההפרייה השנייה. הריון ראשון ומיוחל. ילדתי לפני חודשיים. עכשיו אני עומדת בפני התלבטות לגבי אמצעי מניעה. אני עדיין מיניקה ולא קיבלתי מחזור עדיין, ולא מעוניינת להיכנס להריון נוסף כרגע מסיבות שונות. מצד שני אני לא מעונינת סתם לקחת גלולות אם ממילא הסיכוי שאכנס להריון באופן טבעי שואף לאפס....

שאלתי היא מה אמור לקרות לערך הגבוה של הFSH אחרי ההריון? האם הוא מושפע מההריון? האם הוא עולה בעקבות הריון או שאין שום קשר וההריון לא משפיע על הפוריות? ובמילים אחרות, האם עלי להשתמש באמצעי מניעה או שרוב הסיכויים שלא אהרה באופן טבעי עם ערך כזה גבוה של FSH. ?
    אני לא כל כך מעונינת להתחיל לקחת גלולות ולהוסיף לבלבל את הגוןף שלי אחרי כמויות ההורמונים שהכנסתי אליו. לא כל כך מעוניינת לקחת גלולות אם ממילא הסיכוי שאכנס להריון שואף לאפס.
    תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    ראשית אני שמחה לשמוע שלאחר כל הנסיונות, הרית וילדת.
    וכעת התייחסות לנקודות שהעלת:
    1. רמת ה FSH הולכת ועולה עם הגיל, אין קשר להריון
    2. הסיכוי להרות הולך ויורד עם הגיל
    3. הסיכוי להריון נמוך יותר בתקופת ההנקה, במיוחד בהנקה מלאה
    מאחר וישנה ברקע בעיית פוריות, מלכתחילה הסיכוי להריון ספונטני הוא נמוך, ללא קשר לרמת ה FSH. העובדה שאת מניקה הנקה מלאה מורידה עוד יותר את הסיכוי להריון. באופן כללי הסיכוי שתהרי בחודשים הקרובים במהלך תקופת ההנקה הוא נמוך, אך עדיין קיים. במידה ואת רוצה להיות למנוע הריון באופן ודאי, כדאי בכל זאת לקחת גלולות, זה לא גורם לכל נזק לגוף.

ד"ר מוריה קירשנר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה