התפטרות לצורך טיפול - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב
    יש לי תינוקת בת חודשיים וחופשת הלידה מתקרבת לסופה. היחסים במקום העבודה שלי היו רעועים גם לפני הלידה ואני חושבת שגם אם אחזור לעבוד שם ימיי שם ספורים.. הבוסית שלי רצתה לפטר אותי וויתרה על הרעיון רק כי הייתי בהריון (אם כי אני לא בטוחה שתרצה לפטר אותי שוב כי ההדורים יושרו פחות או יותר). בעקבות העניין, יש לי שתי שאלות.
    1. במידה ומפטרים אותי,האם מבחינת הזכויות שלי יש הבדל בים פיטורים סתם לבין התפטרות לצורך טיפול בילד? או שאין הבדל בכלל? מה עדיף?

2. במידה ואני מתפטרת לצורך טיפול בתינוקת (אני עובדת במקום העבודה כבר כמעט שלוש שנים) ונשארת איתה בבית כמה חודשים, מתי כן אוכל לחזור לעבוד? כלומר, במידה ואתפטר , האם אוכל כן לחזור לעבוד במקום אחר למשל אחרי חצי שנה? האם יש הגבלה על הזמן שמותר לחזור לעבוד?
    תודה רבה, חני.
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    1. התפטרות לצורך טיפול בילד הינה כדין פיטורים רק אם העובדת התפטרה עד 9 חודשים מיום הלידה. יתכן והמעסיקה לא תפטר אותך ויעברו 9 חודשים ואז לא תוכלי לקבל פיצויים. לכן, כדאי להמתין ולהודיע על התפטרות בתום 9 חודשים מיום הלידה (שימי לב כי עלייך לתת הודעה מוקדמת).
    2. החוק לא קובע מתי ניתן לחזור לעבוד, אך המקובל הוא 3 חודשים. במידה ומדובר במקום עבודה עם פחות שעות עבודה, אזי אין בעיה להתחיל לעבוד גם מיד לאחר ההתפטרות.

עו"ד יעל בועז
  • רוב תודות על התשובה.
    האם במידה ואני מאריכה את חופשת הלידה ויוצאת לחל"ת של חודשיים , זה פוגע בזכות שלי להתפטר בדין פיטורים במשך תשעה חודשים מיום הלידה ?
  • לא, אין בעיה עם כך כל עוד ההתפטרות היא לפני תום 9 חודשים מיום הלידה כאמור לעיל.

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה