צילום רחם- חשוב מאוד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לכל הבנות שאמורות לעבור את זה..
    תקראו רק את ההודעה הזו ואל תחפשו עוד חוויות באינטרנט!!
    לפני שבוע גיליתי שאני צריכה לעשות צילום רחם מאז נכנסתי לסרטים וחיפשתי באינטרנט מידע.. הדברים שמצאתי הכניסו בי יותר פחד ולחץ, כתבו שזה כ״כ כואב ומפחיד,
    היום עשיתי את הבדיקה..
    לפי ההמלצות שתיתי2 כדורי אופטלגין.. שניה לפני שנכנסתי.. כך שזה עוד לא התחיל להשפיע..
    הבדיקה בכלל לא כואבת, פשוט קצת לא נעימה כמו אצל כל רופא נשים.
    פשוט צריך לקחת בחשבון שזו בדיקה פולשנית כדי לא להיות מופתעים..
    המקסימום שיכול לכאוב זה כמו כאבי מחזור.. כי היוד שמשפריצים בפנים עושה את דרכו כמו הדם של המחזור.. אל תקראו את כל הטראומות של האנשים, זה מאוד אינדווידואלי וסתם מפחיד,
    זו בדיקה די פשוטה מרגישים קצת לחץ בבטן, אם היתם מרגישים את זה בזמן מחזור בכלל לא היתם מייחסים חשיבות..
    מה שחשוב הוא שאצלי הבדיקה היתה לפי השיטה החדשה, השיטה הישנה אולי קצת יותר כואבת, תנסו לבקש את החדשה.. למרות שלדעתי הישנה לא אמורה להיות הרבה יותר גרועה..
    אני עשיתי בנתניה בלניאדוב, הפקידות מיואשות מהחיים, אך הרופא סבלני ואכפתי ועשה הכל עדין,
    ממליצה בחום על המקום!
    שיהיה בהצלחה לכולן ושלא נצטרך בכלל את כל זה!!!
9 תגובות
עמוד 1
  • גם אני עשיתי בלניאדו , ממליצה בחום , הצוות רפואי מעולה.
  • היי
    אני מתנצלת מראש על התגובה שלי אבל גם אני עשיתי אתמול צילום רחם בלניאדו בנתניה. כנראה שהיינו ביחד

צר לי אבל אני חושבת שהכאבים הם בפירוש בלתי נסבלים ואין צורך לייפות... מה גם שכל אישה מקבלת כנראה את הכאב בצורה אחרת
    אבל כן, אני הייתי על סף לצרוח מכאבים והדבר היחיד שהציל אותי הוא שהבדיקה פשוט היתה מאוד קצרה.
    לא יודעת אם הייתי מסוגלת להחזיק עוד כמה שניות נוספות.

ולעניין היחס - אני קיבלתי יחס מדהים החל מהפקידה בקבלה וכלה בכל אנשי הצוות שלא הפסיקו לשאול אותי איך אני מרגישה ולדאוג שיהיה לי נוח.
    באמת צוות מדהים!

וזה יבוא, כמו שהטבע רגיל
    והלב, השומר לא להיפגע, יפעם בקצב רגיל.

תותי
  • אני גם חייבת להגיב בנושא

לדעתי כול אחת לוקחת את זה אחרת לגמרי
    לי אישית הבדיקה הזו היא טראומה לכל דבר הכאבים היו בלתי נסבלים והרגשתי שעוד שנייה אני מתעלפת למרות שלקחתי חצי שעה לפני 2 נרות אביטרן
    אין צורך לייפות את זה ואני גם לא אשקר ואגיד שזה לא כואב!
    כל אישה שמגיעה לבדיקה צריכה להכין את עצמה נפשית ולא כמוני שאני לא ידעתי לאן אני ניכנסת וחשבתי שזה כמו אולטאסאונד וגינילי

ואני יספר לכן עוד משהו-
    אני לפני טיפול IVF וצריך לעבור שיחה עם עובדת סוציאלית כחלק מהתהליך בבית החולים שיתפתי אותה שהדבר הכייי מפחיד שאני ממש חוששת ממנו בטיפול זה ההרדמה כי אני פוחדת שאני לא באמת ארדם ואני ארגיש את כול המהלך וזה יכאב לי בידיוק כמו הצילום רחם!
    העובדת סוציאלית אמרה לי- שלדעתה מה שהרופאים עושים עם הצילום רחם זה אבל גדול לכל הבנות שלא מכינים אותם לפני ..... ושאני לא הראשונה שיש לה טראומה מהצילום רחם והטראומה הזו מלווה אותה לטיפולי הפרייה.........

• חייבת להודות שבצילום הרחם גם לי מאוד כאב... כמעט התעלפתי!
    חשוב שבנות ידעו זאת ויכינו עצמן ככל האפשר...
    אין ספק שזה אינדווידואלי, אך את לא יכולה להגיד לכולם להתעלם מכל שאר התגובות ולהתייחס רק לשלך..

בכל אופן בהצלחה לכולן!!!
  • אני מסכימה, כאב לי רצח, אמנם לכמה שניות, אבל בערך שעתיים אחרי, בבית, התחיל כאב נוראייייייי, כמו הכאב בצילום רק ממושך, וזה לא שאני לא יודעת מה זה כאב.. יש לי מחזורים מאד קשים, וזה היה באמת כאב נוראי, כמו מחזור רק הרבה יותר...מה לעשות, זאת האמת במקרה שלי, וכן- גם זה עבר ומאחוריי...

• אני ממש לא ניסיתי לייפות את זה, פשוט כנראה הבנות צריכות לקחת בחשבון שיכול להיות שגם בקושי ירגישו משהו,
    אם אני לא הייתי קוראת את כל התגובות והסיפורים המפחידים של הבנות, לא הייתי נכנסת ללחץ שבוע לפני, הייתי פשוט מבועתת מרוב פחד, ציפיתי לגרוע מכל וכל היום חשבתי רק על זה, לא יכולתי לתפקד כמו שצריך, והיו לי כאבי ראש מרוב מחשבות, בסוף אמרתי לעצמי שצריך להתמודד ולא משנה מה ארגיש.. הלידה ב״ה אמורה להיות הרבה יותר כואבת..
    מזה אנחנו לא דואגות, נכון..?!
    אז תקחו הכל בפרופורציה, יש ויש, אני אישית יחסית יכולה לסבול כאבים, אבל באמת שלא כאב לי ב״ה והמחזור בדר״כ משתק אותי לכמה שעות.. יותר מזה, יש לי חברה שממש רגישה לכאבים שעשתה את הבדיקה שבוע לפני, אמרתי לה מראש לא לחפש באינטרנט כדי שלא תבהל פשוט שתקח בחשבון שזה קצת כאב, וזו משהי שמה זה רגישה לכאבים, כל דבר קטן היא בוכה, בדיעבד היא סיפרה שסתם מנפחים את זה יותר מדי, היה לה רגע מסויים שבו צעקה קצת, אך זה לא היה ברמה של בלתי נסבל,
    אז פשוט תיהיו מוכנות לכאב, אך קחו בחשבון גם שאולי לא תרגישו כאב בכלל..
    ושוב, אני עשיתי בדיקה בשיטה החדשה.. זה גם גורם משפיע..
  • שרית,
    את יודעת מה אני חושבת?
    אני חושבת שאם לא היית קוראת את כל התגובות באינטרנט,
    ואם לא ההית מפחדת לקראת הצילום היית סובלת בבדיקה.
    בגלל שציפית לגרוע מכל הסתבר לך שהשד לא כ"כ נורא...
    תחשבי על זה...
  • היי חן,
    אני אישית הייתי מעדיפה לקרוא תגובות פחות מפחידות, שייעצו לי לקחת בחשבון שיכאב אך כם יתנו אופציה לקוות לטוב, וניסיתי לתת לבנות הודעה כזו..
    הייתי מעגיפה לא להיןת כ״כ בפחד לפני הבדיקה, בכל מקרה צריך לעבור אותה, אז למה להתחיל לסבול הרבה לפני רק מהמחשבות??
    הייתי בטוחה שאני הולכת לבכות או להתעלף ובסוף כל הלחץ והבכי שבוע לפני היה לשווא,
    אז יש עוד תקווה לבנות..
    צריך להסתכל על זה כך:
    לידה הרבה יותר כואבת! בע״ה כולנו נחווה!
    המון בנות נקלטות דווקא אחרי הבדיקה! למרות שטיפולים לא עזרו..
  • איך את יכולה לצאת בהצהרה כזו? לאשה שאין לה בעיה זה לא כואב. לאשה עם חצוצרה סתומה, כמוני, שהבודק מנסה לפתוח בעזרת החדרת הצינור בו השתמש, ללא הרדמה, לתוך האיברים הפנימיים שלי כשאני בוכה ומתחננת שהוא יפסיק ואומרת לו שאני עומדת להתעלף והתגובה שלו היא - תתעלפי, עדיף לך- זה לא רק כואב אלא גם טראומטי מאוד ומרגיש כמו אונס.
    את לא יכולה להתעלם מאחוז גבוה מאוד של נשים שסובל מאוד מהבדיקה הזו.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה