התייעצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרון,
    בעבר התייעצתי איתך לגבי בני הבכור בקשר ל״מאבקי כוח״.
    הייתה לנו תקופה רגועה אבל המאבקים חזרו ובגדול ( תקופת הרגיעה הייתה קצרה יחסית ועם כניסתו לגן עירייה החלו שוב ובעוצמה יותר גדולה)
    אחרי מספר שיחות עם הגננת ותיאור שלה של מה קורה בגן וגם בחינה מחודשת של הסיטואציות השונות בהן בני נתקל בקושי בבית התחלתי לקרוא ולהתעניין ממה נובע הקושי שלו.
    אם בעבר היה נראה לי כמאבקי כוח, צעקות ופעלתנות יתר הם על רקע בעיית התנהגות היום אני מבינה שהמצב שונה לחלוטין ולא נתתני להתנהגות שלו את הפרשנות הנכונה ואסביר.
    נתקלתי במאמר שתיאר סימנים/ סימפטומים של קושי בויסות חושי וזה אחד לאחד הבן שלי!
    בהיתי במאמר הזה ופשוט ירד לי האסימון ונדלקה לי נורת 10000 ואט - פתאום אני מבינה ממה נובעת ההתנהגות שלו.
    אציין שבניגוד להתנהגות שלו בגילאים יותר צעירים עכשיו ההתנהגות ממש מפריעה לו ביומיום והוא חווה תסכולים רבים.
    הנה כמה דוגמאות על קצה המזלג: לעיסה ונשיכה של חפצים ובגדים, אי נוחות מביגוד מסוים כגון: נגרביים, כובעים, הוא צועק ושר לעצמו בקול רם מאוד, נוטה לדבר בצעקות, מתקשה מאוד במעברים, מתעורר בבכי וקושי רב, מאוד תנועתי/ מחפש כל הזמן לקפוץ לרוץ וכו, מחפש משחקים ״מלכלכים״, מפחד מאוד מרעשים (כולל מכשירי חשמל ביתיים), צחצוח שיניים פעמים מספר ביממה בעיקר עם מברשת חשמלית, ״מתחרפן״ ( זו המילה הכי מתאימה שמצאתי למצב) כשיש יותר מידי גירויים מסביב ( רעש, צבעים, הרבה אנשים) למשל אי אפשר ללכת להצגות קניונים וקניות בלי שתהיה ״תקרית״ ועוד ועוד.
    אנחנו בוחנים כעת אפשרות לאבחון דרך קופת חולים- התפתחות הילד.
    רציתי לקבל ממך מידע לגבי התופעה של קושי בויסות חושי, איך מטפלים בזה (ריפוי בעיסוק?) אם יש מספר דברים מיידיים שאני יכולה לעשות כבר עכשיו כדי להקל עליו.
    בנוסף, האם יש מצב שקושי בויסות חושי מתבטא גם אצל ילדים מחוננים? יש לי הרגשה שחלק מההתנהגות ה״קשה״ של הבן שלי ( פעלתן, נונקונפורמיסט, דעתן ועקשן) הם גם כתוצאה מהיותו מחונן ( הוא לא אובחן אבל יש לי ניסיון עם בני משפחה שאובחנו כמחוננים ונראה לי שזה הכיוון) הוא לא ילד בן 4 ״טיפוסי״. האם איבחון בהתפתחות הילד בוחן גם את העניין של הויסות החושי וגם את עניין ההתפתחות הקוגניטיבית (מחוננות)?
    יצאה מגילה - מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי באופן ברור - ההקלה הגדולה היא שסוף סוף נראה לי שאני מבינה מה המקור של הקושי שחווה הבן שלי דבר שהטריד אותי בייחוד מכיוון שזה מפריע לתפקוד היומיומי.
3 תגובות
עמוד 1
  • מקפיצה

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • פלפלת יקירתי
  • המון תודות על התשובה המפורטת.
    מקווה שהתקופה הלחוצה תעבור והכול ישוב להיות על מי מנוחות.
    אכן איני מתיימרת לאבחן דרך האינטרנט חלילה זו פשוט הקלה גדולה מאוד להבין ממה נובעת ככל הנראה הההתנהגויות שלו.
    בפרץ הפעלתנות יתר שלו האחרונה (ריצות קפיצות טיפול וצעקות/ שירה בצרחות) לקחתי אותו הצידה ואמרתי לו שאני מבינה שמשהוא מפריע לו וועשיתי לו מסאג׳ ועטפתי אותו בשמיכה והוא נרגע מהר יחסית.
    אני שמחה שריפוי בעיסוק הוא יעיל במקרים של קושי בויסות החושי.
    מבחינה חברתית אין בעיה ( על אף שהוא ילד שיעדיף לשחק לבד ) הרגישות יתר היא לרעש והתת רגישות היא למגע - שוב זו הרגשתי וכאמא שלו ומההיכרות איתו.
    לעניין אבחון מחוננות כרגע אם זה לא משהוא אינטגראלי באיבחון בהתפתחות הילד אניח לזה עד גילאי בית הספר .
    שוב תודה, שבת שלום
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה