שעות עבודה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    אני בהריון בשבוע 7, הריון תאומים שהושג אחר טיפולים רבים.
    אני רואת חשבון במקצועי ובתקופה זו של השנה עובדת כ12 שעות ביום, כל יום במהלך השבוע, וזה ימשיך להיןת כך עד סוף מרץ.
    על פי חוק העסקת רואי חשבון ניתן להעסיק אותנו גם 16 שעות ביום.
    מאוד קשה לי, יש לי כאבים נוראיים, ושלא נדבר שבשלב מסויים אני כבר לא מתרכזת.
    שהבוס שלי ביקש שאתחיל לעבוד 16 שעות ביום בישרתי לו על ההריון ועל כך שאיני יכולה לעבוד 16 שעות ביום, והסכמתי לעבוד קצת בשישי.
    האם אני יכולה לבקש לעבוד 8.5 שעות בהתאם למשרה שלי? בחוזה העסקה שלי כתוב שעות עבודה 8.5 שעות ולא מצויין כלום על שעות נוספות.
    האם אבקש לעבוד 8.5 שעות נחשב להתנהגות לא תקינה מבחינתי?
    אשמח להתייחסותך...
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    על פי חוק עבודת נשים, אסור למעסיק להעסיק עובדת מהחודש החמישי להריונה בשעות נוספות ובמנוחה שבועית.
    מאחר ואינך בחודש החמישי להריון, הרי שהנ"ל לא חל עליך, אך ניתן לבדוק אם יש התייחסות למצב כזה בחוזה האישי שלך.
    כמו כן, ניתן לפנות לרופא שיבדוק אם העבודה מזיקה לך או להריון, ואם כן - הרי שיש לפעול בהתאם להוראות (בכתב) של הרופא.
    בהצלחה.

עו"ד יעל בועז
  • עו״ד יעל,
    תודה רבה על תשובתך,
    ברשותך שאלה נוספת, הייתי אצל רופא הנשים שלי והוא נתן לי מכתב המלצה לעבוד במשרה מלאה בלבד וולא שעות נוספות, הוא אמר לי שהמעסיקים לא חייבים לקבל המלצה זו.
    הוא נתן לי הפניה לרופאה תעסוקה עם המלצה לעבוד במשרה מלאה בלבד ללא שעות נוספות.
    הוא אמר שקביעה של רופא תעסוקתי הם יהיו מחויבים לקבל.
    בנתיים, אני פוחדת שהביא להם את ההמלצה ממנו והם לא יקבלו אותה, ואז רופא תעסוקתי לא יאשר (למרות שרוב הסיכויים שיאשר)
    היית ממליצה לי לחכות להמלצת רופא תעסוקה או כבר עכשיו להביא להם את המלצת רופא הנשים.
    תודה מראש
    וסליחה על אורך השאלה..
  • שלום אור,
    לצערי אין באפשרותי לדעת מה יחליט הרופא תעסוקתי ולכן עליך לפעול כראות עינייך.
    עם זאת, בדרך כלל המעסיק יקבל את המלצת הרופא נשים מאחר והוא מומחה בתחומו.
    לשיקולך.
    בהצלחה.

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה