פרדניזון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לרופא,
    במשך 4 הריונות נתנו לי לקחת פרדניזון 5 מ"ג בגלל APLA, כיום לאחר הלידות אני סובלת כל כמה חודשים מכאבים חזקים של פרקים ושרירים- זה מופיע לכ3 ימים ונעלם, האם יש קשר לכדורים?
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ראשית, אינני מבין כמה זמן עבר מאז הלידות, והאם את עדיין נוטלת פרדניזון ומדוע ?

לשאלתך...יש סיבות רבות ושונות לכאבי פרקים ושרירים.
    אחת הסיבות יכולה להיות כתופעת לוואי של פרדניזון

ממליץ להתייעץ עם הראומטולוג שלך, משום שאם מדובר ב - APLA בלבד, ייתכן ואינך זקוקה לפרדניזון כטיפול קבוע, אבל כאמור, אין לי מספיק פרטים רפואיים שלך בכדי לדעת זאת בוודאות

ד"ר הדר
  • את הפרדניזון לקחתי רק בהריונות ואחרי כל לידה הפסקתי, הלידה האחרונה היתה לפני שנה וחצי.
    הייתי כבר אצל ראמטולוג והמטולוג, בנוסף 3 רופאי משפחה שלחו אותי להמון בדיקות דם ואף אחד לא מצא את הסיבה.
    לאחרונה שמעתי ששימוש ארוך טווח בפרדינזון יכול לגרום לכאבים אלו, וחשבתי שאולי מצאתי את הסיבה, אם זה נכון יש דרך לוודא שזה מה שגרם או דרך לטפל בבעיה?
  • שלום רב

השאלות שלך הן כבר לא מתחום של הריון ולידה, ולכן כדאי לפנות לייעוץ של מומחה בתחום הרלבנטי.
    למיטב ידיעתי אם את כבר לא נוטלת את הפרדניזון מזה שנה וחצי, הרי שהוא איננו קשור לתופעות הללו

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה