פיטורים בזמן טיפולי פוריות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום אני מקווה שתוכלו לעזור לי ולענות לי על השאלה
    אני עובדת המקום עבודה חדש (שבועיים) ואני עוברת טיפולי פוריות איני רוצה לדעת האם הם יכולים לפטר אותי בשל העדרות מהעבודה בגלל הטיפולים (מספר שעות לא יום שלם)
    ואם יש משך זמן מסויים כמו בהריון שלאחריו אסור לפטר אותי
    תודה מעיין

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    חוק עבודת נשים קובע כי עובדת זכאית להיעדר מעבודתה לשם טיפולי פוריות באישור הרופא המטפל.
    ההיעדרות בכל סדרה של טיפולים לא תעלה על 16 ימים במקום עבודה של 5 ימים בשבוע, או 20 ימים במקום עבודה של 6 ימים בשבוע. ובכל אופן, לא יהיו יותר מ-4 סדרות טיפוליות בשנה.
    במידה שההיעדרות היא לכמה שעות, יש לוודא שהשעות המצטברות לא עולות על הנ"ל ואז תהיי זכאית לדמי מחלה בגין היעדרויות אלו (במסגרת הימים הצבורים לך).
    החוק קובע גם איסור פיטורים של עובדת העוברת טיפולי הפרייה לקראת ילדה הראשון או השני בימי ההיעדרות מהעבודה, או במשך תקופה של 150 יום לאחר ההיעדרות.
    איסור הפיטורים הוא ללא קשר לוותק בעבודה.
    שימי לב, כי ניתן יהיה לפטר כאשר חלפו שנתיים מהיום הראשון להיעדרות לשם ביצוע הטיפולים.
    בהצלחה רבה.

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה