טיפול על בסיס טבעי/חצי טבעי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• אני מטופלת בטיפולי הזרעה ולצערי הרזרבה השחלתית שלי מאוד נמוכה- FSH עומד על 22וזה עומת גם עם בדיקת AMH שעומדת על 0.16
    אני אחרי הרבה סבבים של הזרעות עם כמויות הורמונים מאוד גבוהות שלצערי מצליחים לגרד זקיק אחד של 17 גג . לפני 8 חודשים נקלטתי להריון שנפל בשבוע 16 ולפני חודש היה הריון כימי .עכשיו רוצה לעבור ל IVF .
    קראתי המון על תגובה שחלתית נמוכה והבנתי שהטיפול המומלץ ביותר הוא הפרייה על בסיס טבעי/חצי טבעי....
    האם בכל בית חולים מאפשרים לבצע טיפול כזה או שרק טיפול על בסיס הורמונים מלא.
    במידה וכן אשמח לשמוע מהו הפרוטוקול המדוייק
    מה הם סיכויי ההיקלטות?
    ושאלה אחרונה- האם יש טעם לבצע בדיקות מעמיקות :קריוטיפ/תסמונת טרנר/קרישה על מנת לחקור למה הרזרבה השחלתית נמוכה?
    כבר בגיל 34 גילו לי את גובה הרזרבה הנמוכה.
    ועוד דבר קטנטן... בבדיקות שערכו לי תוך כדי הטיפולים התגלה אצלי ANA חיובי.... ללא כל ממצא רפואי אחר- האם זה יכול להיות קשור לרמת הרזרבה הנמוכה?
    המון תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    1. במידה וגם תחת זריקות גונדוטרופינים במינונים מקסימליים התפתח רק זקיק אחד, הטיפול המתאים הוא אכן שאיבת ביצית במחזור "טבעי".
    הפרוטוקול איננו קבוע בדיוק אך בד"כ מקובל לתת זריקות למניעת ביוץ מוקדם במקביל להורמונים במינון נמוך.
    2. הסיכויים להריון הם דומים לטיפול IVF סטנדרטי שבו מוחזר עובר יחיד, ותלויים כמובן באיכות העובר.
    3. אינני חושבת שיש צורך בכל הבירור. בכל מקרה מומלץ לבצע בדיקות סקר גנטיות כולל X-שביר במידה ולא ביצעת אותן עד עכשיו.
    4. אינני מכירה קשר ישיר ל ANA חיובי, אך ישנו קשר בין נטייה למחלות אוטואימוניות ובין ירידה ברזרבה השחלתית בגיל צעיר.

בהצלחה!

ד"ר מוריה קירשנר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה