40 שעות על חשבון המערכת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    הבנתי שבזמן הריון, אישה יכולה לקחת 40 שעות לשם בדיקות וכו' ולבקש מהמעביד שלה שישלם לה על כך.
    האם זה בא על חשבון משהו? כמו ימי מחלה או חופשה?
    האם זה ניתן גם לנשים בהריון שעובדות על בסיס שעתי ולא 100% משרה?
    ושאלה אחרונה- ממי אני אמורה לבקש את זה? במידה ואני אמורה להחתים כרטיס ויש לי בדיקה בבוקר אז זה יראה לי שפשוט התחלתי מאוחר יותר. ממי עלי לבקש שיום העבודה שלי יתחיל כרגיל על חשבון "שעות ההריון" האלה?

תודה רבה!

נ.ב
    איפה אוכל למצוא מסמך כלשהו או אתר שמציין בדיוק מה הזכויות של אישה בהריון ושל אישה לאחר לידה? אני חושבת שיש הרבה דברים שאנחנו לא יודעות וזכויות מתפספסות.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    בהתאם לחוק עבודת נשים, עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לשם בדיקות הריון ללא ניכוי מהשכר. אישה שעובדת מעל 4 שעות כל יום תהיה זכאית ל-40 שעות בחודש. אישה העובדת עד 4 שעות כל יום תהיה זכאית להיעדר עד 20 שעות בחודש.
    זכות זו אינה באה על חשבון ימי מחלה או חופשה.
    עליך למסור למעסיק אישור מהרופא על ההיעדרות (כמו בחופשת מחלה).
    בהצלחה.

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה