חשד לאומפלוצלה בשקיפות עורפית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר שלום רב,
    אני בהריון הראשון שלי כרגע, ולפני כשבועיים הלכתי לביצוע בדיקה שגרתית של שקיפות עורפית, בבדיקה נמצא כי איברי העובר תקינים וכי השקיפות תקינה, אך הרופא הבחין כי יש מעין בלוטה מסביב לאיזור חבל התבור ולטענתו, המעיים של התינוק לא נכנסו פנימה ומדובר באופלוצלה, הוא הסביר לי שהדבר מסוכן וככל הנראה אצטרך לעבור הפסקת היריון, ולכן זימן אותי לבדיקה נוספת בעוד כשבועיים על מנת לודא כי אכן מדובר בזה, מעבר לכך בבדיקה הוא ראה שהעובר יחסית קטן לשבוע, גודלו 36 מ"מ ולפיו אני בשבוע 10.5, לפי המחזור הייתי בשבוע 11.5.
    התייעצתי עם רופא הנשים שלי והוא המליץ לי כן ללכת לבדיקה שתיערך מחר, וטען גם כי אם מדובר רק בזה ובמידה וזה לא נכנס פנימה, יש אפשרות להמשיך היריון תקין.
    אני מאוד בלחץ, האם זה באמת כך? אם יש רק אופלוצל אחד ניתן להמשיך הריון? האם יש סיכוי שבמהלך השבועיים האחרונים זה נכנס פנימה?

אודה לתשובתך הכנה בנידון.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

ראשית ניתן לראות אומפלוצלה בעוברים בשבוע 10+. בשלב זה אין מדובר בממצא לא תקין. בהחלט מומלץ לחזור על הבדיקה כדי לאשר או לשלול שמדובר באומפלוצלה.
    גם אם מדובר באומפלוצלה קטן, בפני עצמו לא מדובר במום משמעותי, וניתן לתקן בניתוח פשוט לאחר הלידה, אבל יש צורך בבירור נרחב כולל סקירת מערכות מדוקדקת, אקו לב וייעוץ גנטי מכיוון שיש קשר למומים גנטים/כרומוזומלים.

בהצלחה!!
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה