שבוע 12 והמטומה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום אני בשבוע 12 ומשבוע 7 יש המטומה והפרשות חומות בהירות מידי פעם. כעת שוב הפרשה חומה בהירה האם זה נחשב דימום? והאם עדיין יש סיכון בשבוע זה?
11 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

הפרשה חומה איננה דימום
    אך הנוכחות של ההפרשה והממטומה הם בהחלט גורם סיכון
    אבל, ככל שעובר הזמן הסיכון כי תתרחש הפלה הולך ויורד וחשוב גם לעקוב אחרי גודל ההמטומה ולראות האם נספגת או לא, האם גדלה - זהו מידע חשוב גם כן למעקב ובכדי לדעת מה קורה

ד"ר הדר
  • שלום, וכאבי בבטן וגב תחתון זה בגלל המטומה או נורמלי בגלל התרחבות של הרחם?
  • שלום רב

זה לא בגלל ההמטומה

ד"ר הדר
  • היום הייתי בבדיקת רופאה ונאמר שהמומחה קטנה מ2.5 ל1.5 אבל עדיין אני מודרת בהריון ביכון ובשמירת הריון למה? אני בשבוע 12+ 1 האם להמשיך עם הכדור של החומצה פולית והורפאה נתנה לי פרנטל ופוריפול והאם עדיין אסור לי לעשות כלום ולהיות במנוחה? והאם עדיין יש סיכון ?
  • שלום רב

השאלות שאת שואלת מיועדות לרופא המטפל שלך - אינני יכול לענות לך למה את עדיין בשמירת הריון, את צריכה לשאול את הרופאה. יש דברים שאינני יכול לענות דרך הפורום משום שאינני מכיר את מצבך הרפואי לעומקו, ומבלי בדיקה והכרות אינני יכול לייעץ.

אין צורך בחומצה פולית
    (בהנחה כמובן שאת לוקחת רק בגלל ההריון ולא בגלל סיבה אחת).

אם הרופאה שלך נתנה לך פרנטל ופריפול כנראה שיש סיבה.

ד"ר הדר
  • אני יודעת אבל הייתי רוצה לדעת חווד נוספת בקשר להמטומה הזו האם עדיין מסוכנת יש לי המטומה שקטנה מ2.5 ממ ל1.5 האם עדיין יש סיכון להפלה?
  • שלום רב

הסיכון נמוך מאוד

ד"ר הדר
  • הבנתי תודה .
    עוד שאלה אני לוקחת פרנטל ופרפול מתחילת ההריון בגלל מוגלובין נמוך ונשירת שיער היום אני כבר שבוע 12 אבל למרות זאת עדיין יש נשירת שיער זה דבר נורמלי בהריון?
  • שלום רב

כן

ד"ר הדר
  • שלום, המטומה נספגה, כיום אני בשבוע 13 איך מפסיקים את הכדורים אוטרגסטן בהדרגה. הייתי לוקחת כדור ליום. הרופאה ביקשה להפסיק לאחר כמה ימים ושכחתי לשאול איך כי הבנתי שיכול להיות דימום מהפסקה זה נכון?
  • שלום רב

אין צורך להפסיק באופן הדרגתי
    אפשר להפסיק
    לא יהיה דימום

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה