פיטורים בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    אני עובדת 9 חודשים באותה חברה 4 חודשים מתוכם דרך כח אדם ולאחר מכן נכנסתי עובדת חברה על תקן הרעי להחליף לחופשת לידה החוזה מסתיים ב 30/12/12 אני בהריון בשבוע 10 האם הם יכולים לפטר אותי?
    תודה רבה,
    חנית
6 תגובות
עמוד 1
  • שאלתך מתייחסת לשני נושאים. האחד, עבודה במסגרת קבלן כוח אדם וחוזה לתקופת עבודה קצובה.
    חוק עבודת נשים מתייחס לתקופה בה עבדה עובדת כוח אדם אצל המעסיק בפועל כעובדת מהיום הראשון. דהיינו, לצורך העניין הותק שלך הוא תשעה חודשים כפי שתיארת.
    על פי חוק עבודת נשים, כאשר קיים חוזה לתקופת עבודה קצובה שהיא פחות משנים עשר חודשים לא חלות ההגנות של איסור הפיטורם בהריון. עם זאת, על מנת לענות לשאלת פיטורייך באופן מדוייק יותר עלי לדעת האם חתמת על הסכם עבודה לתקופה קצובה, האם הוארך מסיבה כלשהי ואם הובטח לך שם המשך עבודה.

עו"ד יעל בועז
  • יעל שלום,
    תודה רבה על תגובה מהירה הגעתי לחברה כזמנית דרך כח אדם חוזה ל 3 חוד'
    התחלתי לעבוד ב 8/2/12 הייתי אמורה לסיים ב 31/5/12 לאחר שאמרו לי שאין אפשרות להשאיר אותי בחברה מכל מיני סיבות כאלה ואחרות בזמן הזה עד ה 31/5/12 ביקשו ממני להישאר להחליף בחורה שיוצאת לחופשת לידה נכנסתי עובדת חברה על תקן הרעי חתמתי על חוזה מה 1/6/2012 עם תאריך סיום של ה 30/12/12 וב 13/11/2012 היא חזרה לעבודה אחרי חופשה והם הודיעו לי שאין תקן נוסף לכן אני מסיימת את העבודה כפי שרשום בחוזה 30/12/12 ואני בינתיים בהריון בשבוע 10.
    לאחר שהוכחתי את עצמי בעבודה והם היו מאוד מרוצים הם תמיד הבטחו לנסות לעשות את המקסימום להשאיר אותי עובדת חברה בינתיים בזמן שהחלפתי את הבחורה הם קלטו 2 בנות חדשות לאותו תפקיד.
    ובנתיים האוירה פה בכלל לא משהו מבחינת יחסי אנוש אליי הם כבר לא מערבים אותי בכלום מהיום שחזרה הבחורה מחופשה.
    תודה רבה,
    חנית
  • אם מדובר בחוזה לתקופה קצובה (פחות מ-12 חודשים) שהאריך/חידש את ההעסקה הקודמת, אזי חוק עבודת נשים יחול. נראה כי זהו המצב שלך מאחר והיה חוזה עם כוח אדם ומיד לאחר מכן נחתם חוזה חדש.
    עם זאת, יש לבדוק את החוזים עליהם חתמת בכדי לקבל מענה מדוייק.

עו"ד יעל בועז
  • מומלץ מאוד מאוד, לאור המצב שאת מתארת ,שתפני לייעוץ משפטי אישי גם אם כבר פיטרו אותך מאחר ומדובר בהפרה בוטה.

עו"ד יעל בועז
  • היי יעל
    תוכלי להמליץ לי בבקשה לאן אני פונה ליעוץ משפטי?
  • ערב טוב,
    ניתן ליצור עימי קשר בטל: 052-3407265
    עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה